Arsenal of Democracy出左

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

Arsenal of Democracy出左

文章bteonnsg » 2010-03-08, 22:12

http://bbs.i-circle.net/viewtopic.php?f=9&t=10868
接呢個POST我講果隻GAME,開發果間野授權左比一個MOD組改隻GAME

其實2月23日就出左,不過掛住玩

比DA1.3多左嘅功能
-多左克什米爾,蘇伊士運河危機,第一次中東戰爭同韓戰四個戰役劇本
-多咗幾個科技
-情報系統完全重修,放得多經費可以未打仗就先將美帝分裂,英法殖民地大量獨立
-外交可以每隔1個禮拜改一次政府思維(但加大量不滿),同埋多左三個位轉野
-可以喺起流水線時增加及減少數量,甚至中途升級(如39式步兵->41式)
-貿易自生產版面獨立,可以叫AI幫手

SEED
http://3dmgame.chnren.com/bbs/attachment.aspx?attachmentid=542129
bteonnsg
地球會員

Re: Arsenal of Democracy出左

文章Lemon233 » 2010-03-09, 00:13

等我DA統一咗世界先。

呢個mod比人話一戰版二戰喎, 閣下點睇.
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bteonnsg » 2010-03-09, 16:49

唔係幾算啫(雖然包餃子煩左果度真係好似一戰)

帶3個拖鐵道炮嘅師上去,雖然慢,但係炸幾下就炸左莫斯科守軍25%度組織度,5級地堡變4級

喺開始果陣全力暴兵,研究完摩步狂出摩步,研究完機步出機步

最正係40年1月,意大利宣南斯拉夫比人打到去羅馬隔離,跟住我就宣南斯拉夫(之後佢入盟,意大利變相宣盟國)

之後打完我再宣意大利,意大利被兩面夾擊,之後我再登陸利比亞,用合共10幾個嘅裝甲同機步打到英軍被打到埃塞俄比亞

之後40年8月推蘇聯(果陣我爆左唔少兵,紅軍未成氣候),因為我有部隊推左去伊拉克,所以一邊從東歐打,一邊直取巴庫,然後偷襲史太林格勒

最後10月中就打晒3大城,巴庫同Swerdlovsk(係咪叫斯維爾德洛夫斯克話?),出苦澀

不過今次苦澀竟然唔扣遊擊,苦澀作用無晒

之後爆海軍中...用空投加的夫(因為無灘頭,所以英國通常無兵守),然後馬上大量運兵入去,打晒成個英格蘭,蘇格蘭同威爾士

正喺度嘗試喺米妖參戰前推倒同盟國
bteonnsg
地球會員

文章Lemon233 » 2010-03-09, 18:14

戰前瘋狂炮擊 => 一戰 :P
啲人係咁講, 我就未玩...
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bteonnsg » 2010-03-30, 15:20

終於成功用德國統一世界,48年

正在挑戰Suez Crisis用埃及...
bteonnsg
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客