上上下課....

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

上上下課....

文章人仔 » 2010-02-06, 20:02

上上下課覺得好悶唔想聽書哥時
再上上下忽然有D古典音樂播出泥
真係好似韋瓦打救左我地心
身心舒暢 即時鬆晒
就好似痾唔出屎哥時一下好似尼亞拉瓜瀑布傾瀉而下GE哥種感覺咁 :lol: :P
頭像
人仔
金星會員

Re: 上上下課....

文章hkmtrhah » 2010-02-06, 20:09

考考下試整首 Fantasia on Greensleeves :P
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章kirisame » 2010-02-06, 20:53

hkmtrhah 寫:考考下試整首 Fantasia on Greensleeves :P

唔出奇
遲d考會考(第時dse?)聆聽,真係播n次greensleeves,聽到腦殘都似 :(

上上下電腦堂開foobar聽歌
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章人仔 » 2010-02-06, 20:58

上落課都有頭26秒 :oops:

仲有兩首TIM
唔知咩名同唔記得點亨 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章hkmtrhah » 2010-02-06, 23:05

kirisame 寫:dse?

Correct. Hong Kong Diploma of Secondary Education.
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章bananasims » 2010-02-06, 23:13

kirisame 寫:
hkmtrhah 寫:考考下試整首 Fantasia on Greensleeves :P

唔出奇
遲d考會考(第時dse?)聆聽,真係播n次greensleeves,聽到腦殘都似 :(

比咗版權費時煩

話說,我間學校轉咗無綫咪
一開窗廉,隔離 Form 3 啲老師教乜「_係神字部就代表中國文化…」我地都聽到晒
佢地都聽到我地「傳統中國文化」「人生可以分為價值層… :P
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2010-02-06, 23:31

bananasims 寫:
kirisame 寫:

唔出奇

比咗版權費時煩

一開窗廉,隔離 Form 3 啲老師教乜「_係神字部就代表中國文化…」我地都聽到晒

我地學校都轉左無線咪,但係隔得幾好,唔會話收到其他課室。

另外我地課室係正音樂室隔離,之前我坐門口位,D好「美妙」既歌聲係個氣窗傳入,好煩!!
最終叫呀SIR調得去中間坐,即刻耳根清靜晒(當然間中都有好些微既歌聲)
頭像
銘仔
金星會員

文章人仔 » 2010-02-07, 10:29

我地學校用有線咪- -"
D MISS 呀SIR用哥陣時我地就會睇住佢睇佢幾時KICK親- -"
我地轉左分校之後
D課室好大
原本某D特別室亦大左
某D原本冇室用GE課阱活動E+都有
不過音樂室(得初中用)同電腦室就細左...
搞到我好掛住以前個電腦室
頭像
人仔
金星會員

文章KeroChu » 2010-02-07, 11:32

每星期2次既早上閱讀時間,必定有難聽既古典音樂伴奏 :evil:
我地學校已經有部份老師用無線咪,不過主要都係用有線咪

仲有我地個公民教育課老師話「中國有好好既人權,只係D外國人話我地無」 :P
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章b_kevin_e » 2010-02-07, 11:59

kirisame 寫:

唔出奇

比咗版權費時煩

我以前嗰間一早轉左無綫咪
試過開住門上堂,時不時可以聽到對面bio lab個miss阿sir講乜 :P

而家嗰間上個禮拜每個班房整左個「卡啦ok系統」(部野上面寫明「Karaoke xxxxx」,有得set咪既echo,大細聲 :oops: :oops:
等佢駁埋去部腦到真係可以係班房唱k :oops: :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章kirisame » 2010-02-07, 14:06

銘仔 寫:
kirisame 寫:

唔出奇

比咗版權費時煩

我地學校都轉左無線咪,但係隔得幾好,唔會話收到其他課室。

另外我地課室係正音樂室隔離,之前我坐門口位,D好「美妙」既歌聲係個氣窗傳入,好煩!!
最終叫呀SIR調得去中間坐,即刻耳根清靜晒(當然間中都有好些微既歌聲)

我地係因老師而定
有d老師係自己咩住個喇叭,仲要行到同學前面講 :mrgreen:
有d老師本身都好大聲,但仲要用咪,結果成層都聽到(冬天開窗個時) :lol:

啊仲有,我地數學啊sir一放break佢就會fing咪,仲要未跌過先勁

KeroChu 寫:中國有好好既人權,只係D外國人話我地無:P

大家都知嘅野,唔使講架
不過,某d地方其實無咩人權,只係d人話有咁解
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章人仔 » 2010-02-07, 15:06

b_kevin_e 寫:
kirisame 寫:

唔出奇

比咗版權費時煩

佢地都聽到我地「傳統中國文化」「人生可以分為價值層… 」

我以前嗰間一早轉左無綫咪
試過開住門上堂,時不時可以聽到對面bio lab個miss阿sir講乜 :P

而家嗰間上個禮拜每個班房整左個「卡啦ok系統」(部野上面寫明「Karaoke xxxxx」,有得set咪既echo,大細聲 :oops: :oops:
等佢駁埋去部腦到真係可以係班房唱k :oops: :oops:

我地D可以唱得呀 :lol:
不過落課鐘一響(即係播古典音樂)就會冇聲(校長開周會都會比佢CUT聲 :lol: )
要做手腳先會有聲 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章KeroChu » 2010-02-07, 16:32

隔離班個電腦啊Sir上電腦堂既時候上咸網
之後佢一個唔小心將佢個畫面Show左俾大家睇 :P :P :P
果時,個個都“WOW” :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

講起音樂,隔離學校每逢小息,轉堂都例牌播一段音,鬼死咁嘈
頭像
KeroChu
地球會員

文章bteonnsg » 2010-02-07, 19:06

我地班有個同學成日上堂訓覺,之後佢比人係咁叫醒果陣就會用粗口好大聲罵人(例如「做乜_野呀!」),當然阿SIR聽到都會問佢咩事

有一次,有個阿SIR叫醒佢果陣,佢又發老脾問候個阿SIR :lol:
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2010-02-08, 17:58

bteonnsg 寫:我地班有個同學成日上堂訓覺,之後佢比人係咁叫醒果陣就會用粗口好大聲罵人(例如「做乜_野呀!」),當然阿SIR聽到都會問佢咩事

有一次,有個阿SIR叫醒佢果陣,佢又發老脾問候個阿SIR :lol:

我地班有人Down左D咸濕相落去部手機,之後俾老師收左去
之後第二日訓導主任就話叫我地 " You mustn't download sexual photo to your phone " :oops:
頭像
KeroChu
地球會員

文章Andy » 2010-02-11, 19:34

KeroChu 寫:
bteonnsg 寫:我地班有個同學成日上堂訓覺,之後佢比人係咁叫醒果陣就會用粗口好大聲罵人(例如「做乜_野呀!」),當然阿SIR聽到都會問佢咩事

之後第二日訓導主任就話叫我地 " You mustn't download sexual photo to your phone " :oops:

訓導冇沒收啲相?(cut and paste 去自己電腦)
圖檔
Andy
金星會員

文章KeroChu » 2010-02-15, 09:50

Andy 寫:
KeroChu 寫:

訓導冇沒收啲相?(cut and paste 去自己電腦)

呢層我唔知 :oops:
頭像
KeroChu
地球會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客