好懷念小學生活啊!!!!

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: 好懷念小學生活啊!!!!

文章KeroChu » 2010-01-09, 21:08

Frenchfriezz 寫:
KeroChu 寫:我地學校系90年代初校舍,每次火燭既地方都系Art Room :mrgreen: ,加上人造火警(I mean真燒野),像真度可與真實想提,甚至因為咁搞出個真火警來(快s o s a d)

你果陣親眼見過真既火警咩? :roll:

仲有,我想問紅字搞乜? :roll: :roll:

D人同我講有呢回事,紅字1打錯字,紅字2加強感情
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章hamu278 » 2010-01-10, 08:12

bteonnsg 寫:我間小學有以下弱智規則+常見事情

1.設立N多個禁區,學生小息時不得進入
2.小息去廁所要攞卡
3.搭lift都要攞卡
4.D班長成日轉堂記壞學生名果陣對D唔順眼嘅人郁一郁
5.小食部野食分健康同唔健康小食部野食分健康同唔健康,但唔健康你賣嚟做乜啊?
6.走火警仲要顧隊型齊、唔出聲(真火警果陣如果係咁一早死左啦)
7.小息打鐘定格(上面好多人都講左)
8.從來無女仔係會被罰企的(好似係)
9.風紀當街捉人(通常係D唔順眼同唔啱啞嘅,有時唔肯借功課比佢抄[聽聞]果D人都會被人罰)
10.改D弱智成長課,但對成長毫無幫助

(待補完)

我小學直程冇得搭 lift,部 lift 係 for staff :cry: :cry:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章KeroChu » 2010-01-10, 08:33

hamu278 寫:
bteonnsg 寫:我間小學有以下弱智規則+常見事情

1.設立N多個禁區,學生小息時不得進入
2.小息去廁所要攞卡
3.搭lift都要攞卡
4.D班長成日轉堂記壞學生名果陣對D唔順眼嘅人郁一郁
5.小食部野食分健康同唔健康小食部野食分健康同唔健康,但唔健康你賣嚟做乜啊?
6.走火警仲要顧隊型齊、唔出聲(真火警果陣如果係咁一早死左啦)
7.小息打鐘定格(上面好多人都講左)
8.從來無女仔係會被罰企的(好似係)
9.風紀當街捉人(通常係D唔順眼同唔啱啞嘅,有時唔肯借功課比佢抄[聽聞]果D人都會被人罰)
10.改D弱智成長課,但對成長毫無幫助

(待補完)

我小學直程冇得搭 lift,部 lift 係 for staff :cry: :cry:

我地小學可以搭Lift,而且只要有老師陪同就得(理得你點解要搭),所以我成日就跟住我班主任走去搭Lift :mrgreen: :mrgreen:
頭像
KeroChu
地球會員

文章orzman » 2010-01-10, 19:47

小學無野比我留戀。
真係硬膠到你笑 :lol:
;0)
頭像
orzman
土星會員

文章Andy » 2010-01-10, 23:36

orzman 寫:小學無野比我留戀。
真係硬膠到你笑 :lol:

me too~
一啲都唔enjoy小學..
圖檔
Andy
金星會員

文章bteonnsg » 2010-01-17, 23:22

有無人走火警果陣同我間小學一樣仲叫人唔好嘈唔好嘈、排好啲排好啲?
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-18, 07:50

bteonnsg 寫:有無人走火警果陣同我間小學一樣仲叫人唔好嘈唔好嘈、排好啲排好啲?

[bye]

-----------
已提醒
最後由 efilm 於 2010-01-18, 13:39 編輯,總共編輯了 1 次。
理由: 提醒>文章:不得發表無意義及 / 或詞不達意的文章。
頭像
KeroChu
地球會員

文章tautau » 2010-01-18, 12:22

我中學走火警一係空襲,一係舞龍舞獅
走得多到大家都唔覺係走火警
tautau
土星會員

文章KeroChu » 2010-01-18, 20:07

我想講呢揮手呢唔等於我詞不達意lor [ s o s a d ],呢點搞清楚D先。

空襲?家下香港咁和平演練空襲有鬼用 :oops: :oops:
頭像
KeroChu
地球會員

文章tautau » 2010-01-18, 22:18

個火警鐘變到好似空襲警報咁大獲
tautau
土星會員

文章bteonnsg » 2010-01-19, 22:53

tautau 寫:個火警鐘變到好似空襲警報咁大獲

咩年代呀,仲要避空襲,

不過呢D演習一D都唔真,到真係火燭果陣邊個會冷靜到呀 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-20, 18:52

tautau 寫:個火警鐘變到好似空襲警報咁大獲

真係幾低能,家下香港不知幾和平,唔知練咩空襲 :oops:
不過我倒想知道你地學校空襲果時會點應變
頭像
KeroChu
地球會員

文章tautau » 2010-01-20, 19:08

果時乜都唔理
全部人去操場等死 :lol:
tautau
土星會員

文章大大師兄 » 2010-01-20, 19:54

tautau 寫:果時乜都唔理

真係完全唔知操場火燭嘅時候點走法。 :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-20, 20:31

tautau 寫:果時乜都唔理

你地學校有無地下室供空襲時使用 :mrgreen:
頭像
KeroChu
地球會員

文章tautau » 2010-01-20, 21:19

[講笑]有秘道前往立法會大樓或北京天安門避難[/講笑]
tautau
土星會員

文章大大師兄 » 2010-01-20, 22:16

tautau 寫:[講笑]有秘道前往立法會大樓或北京天安門避難[/講笑]

通落地鐵仲實際啦,立法會好似無秘道落地鐵 :mrgreen:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-01-20, 22:57

KeroChu 寫:我想講呢揮手呢唔等於我詞不達意lor [ s o s a d ],呢點搞清楚D先。

你收檔啦好冇呀?而家就算你想扮高登人咁係度玩高登文化,你都玩到錯哂
就算eFilm同BNN都有上高登,佢地點都見到[bye]呢個所謂「揮手」呀? :roll:

之前見你亂用果D乜鬼「快sosad」已經睇唔過眼,難怪IC要禁高登化,係又玩唔係又玩,仲要亂玩一通
俾在我係admin都禁啦
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章Freeman » 2010-01-21, 01:33

KeroChu 寫:我想講呢揮手呢唔等於我詞不達意lor [ s o s a d ],呢點搞清楚D先。

你收檔啦好冇呀?而家就算你想扮高登人咁係度玩高登文化,你都玩到錯哂
就算eFilm同BNN都有上高登,佢地點都見到[bye]呢個所謂「揮手」呀? :roll:

之前見你亂用果D乜鬼「快sosad」已經睇唔過眼,難怪IC要禁高登化,係又玩唔係又玩,仲要亂玩一通

雖然離題,但support
Freeman
地球會員

文章ccya965041 » 2010-01-21, 05:03

對於總壇佢之前講
"如果可以整走到困幾個 user 的話,規則係可以放寛"

你覺唔覺得個總壇根本就係想逼走某班人,
留低落黎個D,好聽D就叫守規則,
唔好聽既話,等如順我者生,逆我者亡
頭像
ccya965041
木星會員

上一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上