I-Circle歧視部分會員

對於本討論區的意見及投訴,同時亦是 I-Circle 討論區的公告板,請會員多加留意。
版面規則
  • 假若文章違規或有問題,請盡量檢舉而非在此發表主題。
  • 不要在本版面吹水。

I-Circle歧視部分會員

文章ccya965041 » 2009-12-30, 12:53

今天晚上跟efilm總壇講表情符號一事,
竟然得出這個答案

圖檔

講真,係邊幾個大家心裏有數 :oops:

msn log:
http://mtr.hk365day.com/Conversation.rtf
頭像
ccya965041
木星會員

Re: I-Circle歧視部分會員

文章hamu278 » 2009-12-30, 12:57

十箱花生都唔夠食 :P :P

*** 順帶一提,eF*** 之一切發言只代表 eF*** 之個人意見,並非管理人員之立場,會員不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。
最後由 hamu278 於 2009-12-30, 13:03 編輯,總共編輯了 1 次。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Andy » 2009-12-30, 13:02

劃個清界線先..

一切言論只代表 eFilm 之個人意見,並非 I-Circle 及其他管理人員之立場

老實說..其實我自己本人係主張放鬆 :oops: 畀你地用自己表情 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章Roy » 2009-12-30, 13:11

其實乜野叫高登文化? :P
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章johnwong32000 » 2009-12-30, 13:18

Roy 寫:其實乜野叫高登文化? :P

高登文化:
http://evchk.wikia.com/wiki/%E9%AB%98%E7%99%BB%E6%96%87%E5%8C%96

eFilm果D叫去高登化:
http://evchk.wikia.com/wiki/%E5%8E%BB%E9%AB%98%E7%99%BB%E5%8C%96

其實太多高登野會變左另一個全球化,無左我地ge特色....
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章銘仔 » 2009-12-30, 13:45

我個人都唔係好鐘意高登化,但事實上唔應該咁直接話唔比就唔比...

如果真係覺得反感,點解唔PM佢呢?而係要用規則去規定佢...

如果要硬性規定一樣野,受苦既只係我地,佢...? 頂多咪唔上IC...

而家搞到好似集體負責制,如果真係唔想某人出現,開個公投,等大家黎定斷...
頭像
銘仔
金星會員

文章Andy » 2009-12-30, 14:24

銘仔 寫:我個人都唔係好鐘意高登化,但事實上唔應該咁直接話唔比就唔比...

如果真係覺得反感,點解唔PM佢呢?而係要用規則去規定佢...

如果要硬性規定一樣野,受苦既只係我地,佢...? 頂多咪唔上IC...

而家搞到好似集體負責制,如果真係唔想某人出現,開個公投,等大家黎定斷...

你所講嘅同我所諗嘅大致一樣 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章hkmtrhah » 2009-12-30, 15:55

我假設左我自己係其中一個先,費事大家又要畫公仔俾我睇。

btw, 其實我想講某人講野個態度好唔掂,句句骨,成個 a*****ong 咁。做 admin 一回事,admin 一定要句句骨?挑。

(OT: 我之前簽名句野已經應驗左。)
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-12-30, 17:20

強烈建議掟去 B1,以 Z1 標準呢個 post 已經要 lock,多謝。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章johnwong32000 » 2009-12-30, 19:02

hkmtrhah 寫:我假設左我自己係其中一個先,費事大家又要畫公仔俾我睇。

btw, 其實我想講某人講野個態度好唔掂,句句骨,成個 a*****ong 咁。做 admin 一回事,admin 一定要句句骨?挑。

(OT: 我之前簽名句野已經應驗左。)

呢D係咪叫河蟹?我都有,不過我果個都好激下...

做admin親民D當然好好多!

銘仔 寫:而家搞到好似集體負責制,如果真係唔想某人出現,開個公投,等大家黎定斷...

55,通常投票會令大家有共識D,唔會有太多爭議。

大大師兄 寫:強烈建議掟去 B1,以 Z1 標準呢個 post 已經要 lock,多謝。

呢個引伸另一個問題:D post成日自動地掟黎掟去。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章Andy » 2009-12-30, 19:10

大大師兄 寫:強烈建議掟去 B1,以 Z1 標準呢個 post 已經要 lock,多謝。

起初我都係咁諗..

不過, 講實在, 呢個係一個投訴..

放喺度冇錯

個post唔lock係代表畀你討論, 你冇需要理Z1標準係點
仲有, 我地做嘢唔駛你教
圖檔
Andy
金星會員

文章大大師兄 » 2009-12-30, 20:37

Andy, 既然你當係投訴嘅,咁就留喺 Z1 冇問題啦,唔 lock 亦都係正確。(因為我唔覺得呢個似投訴,不過當做投訴都合理,因此不作異議)
圖檔
大大師兄
地球會員

文章人仔 » 2009-12-30, 21:14

Andy 寫:

起初我都係咁諗..

不過, 講實在, 呢個係一個投訴..

放喺度冇錯

個post唔lock係代表畀你討論, 你冇需要理Z1標準係點
仲有, 我地做嘢唔駛你教

認真你就輸了
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-12-30, 22:57

@johnwong32000:
如果你認為eFilm那些叫「去高登化」,我覺得反而是「嚴格交通迷論壇化」:
因為這些交通迷討論區,均禁止會員發表「含有高登術語、圖示等內容」的帖子,目的是防止會員討論風氣趨向庸俗。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章hkmtrhah » 2009-12-30, 23:06

UCR683 寫:@johnwong32000:
如果你認為eFilm那些叫「去高登化」,我覺得反而是「嚴格交通迷論壇化」:
因為這些交通迷討論區,均禁止會員發表「含有高登術語、圖示等內容」的帖子,目的是防止會員討論風氣趨向庸俗。

「嚴格交通迷論壇化」係包埋「去高登化」。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章ccya965041 » 2010-01-03, 16:30

話時話,咁ADMIN方面有共識未?
呢一個問題好似未解決?
頭像
ccya965041
木星會員

回到 [Z1] 服務台

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客