全方位學習日

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

全方位學習日

文章銘仔 » 2009-11-26, 20:12

今次我地全方位學習日(旅行)去長洲,不過學校衰衰格格咁,要我地上身著PE衫,下身著深色長褲...
然而,大我地一年既中六/中七可以著整身便服,話說唔記得左中六定中七都係去長洲...

咁即係代表啲咩?
驚我地著到不倫不類?

上年中四果時去南丫島都可以著便服,以往都可以,點解今年唔得 :evil:
唔知你地學校又係點架呢 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

Re: 全方位學習日

文章tautau » 2009-11-26, 20:25

你邊間學校架?
我地學校慘到因豬流感而刪左個全方位
錢都未退
tautau
土星會員

文章hkmtrhah » 2009-11-26, 22:05

旅行我間學校可以著便服,不過唔可以過學校定嘅界限。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章人仔 » 2009-11-26, 22:30

只要係訓一晚或以上GE 佢就唔會理你咁多 :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章b_kevin_e » 2009-11-27, 08:12

原本我班今年全方位學習日都係去長洲
不過都最後去音樂農莊(我班炸,6A照去長洲 :P )
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-11-27, 22:17

我地叫 Student Development Day

中一:校內科學活動
中二:科學園
中三:做義工 <---- I am here
中四:大澳
中五:科學館
中六丶中七:Field Trip

不過,上晝離譜到要個社福機構服務返我地,仲開左社福機構部HD TV 睇 J2 :ugeek:
下晝原本預定得我班(3E)去盲人中心,點知唔知搞邊科,3B/3C/3D都黎左,仲要睇左1個鐘都冇就走左...... :cry:
仲要收好貴車錢,$30 淨去屯門南 :evil:

總結 : 活動編排失敗 :lol:
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-11-28, 08:09

JX7452~Tadase 寫:我地叫 Student Development Day

中一:校內科學活動
中二:科學園
中三:做義工 <---- I am here
中四:大澳
中五:科學館
中六丶中七:Field Trip

不過,上晝離譜到要個社福機構服務返我地,仲開左社福機構部HD TV 睇 J2 :ugeek:
下晝原本預定得我班(3E)去盲人中心,點知唔知搞邊科,3B/3C/3D都黎左,仲要睇左1個鐘都冇就走左...... :cry:
仲要收好貴車錢,$30 淨去屯門南 :evil:

總結 : 活動編排失敗 :lol:

舊年仲叫1st Activity Day
做義工呢加野,駛鬼係全方位學習日做
經學校個義工紅仲好啦(而家我咪咁做)

不過都真係幾離譜,要人地服務返 :oops: :oops:
仲要30蚊 :oops: 不如搭輕鐵好過啦
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-11-28, 20:22

b_kevin_e 寫:舊年仲叫1st Activity Day
做義工呢加野,駛鬼係全方位學習日做
經學校個義工紅仲好啦(而家我咪咁做)

不過都真係幾離譜,要人地服務返 :oops: :oops:

D旅行仲離譜,Form 1 個陣去左迪欣湖,揸左半日車,俾下面d高form玩,但都好開心。 :oops:
Form 2 更無聊,去山頂 :oops:
除左山頂巴總之外根本無掟去,係咁出入個兩個商場。 :geek:
頭像
土星會員

文章KX675 » 2009-11-28, 21:44

學校正正常常咁叫School Picnic
好彩係每班自己揀去邊度
F.1 去赤柱,悶 :oops:
F.2 去大潭,OK既 :!:
F.3 去貝澳,呢個都好D。

b_kevin_e 寫:
JX7452~Tadase 寫:我地叫 Student Development Day

不如每人比20蚊買張全日通,黎個大西北考察之旅算啦。
考試中,潛水 sosad
圖檔
頭像
KX675
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-11-29, 15:18

JX7452~Tadase 寫:D旅行仲離譜,Form 1 個陣去左迪欣湖,揸左半日車,俾下面d高form玩,但都好開心。
Form 2 更無聊,去山頂
除左山頂巴總之外根本無掟去,係咁出入個兩個商場。

我就咁
中一梅窩,我直頭入左圖書館hea :oops:
中二山頂呢,個FD走去遊纜車河,成堆fd買n支隱形墨水(噴上身初初係有色,之後就冇色)玩 :P
最差中三,去新娘潭 sosad 學生Miss阿Sir齊齊BBQ!!! 圖檔
中4迪欣湖,我班FD成副棋拎左去玩 :P :P 而我就拎部psp打+捉棋
中五赤柱,係咁同人nds連機+又係捉棋
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2009-11-29, 15:39

其實係咪即係旅行?
我地叫 School Activity Day,Form 1 ~ 3 學校決定,Form 4 ~ 7 自己決定。
Form 1 蝴蝶灣
Form 2 烏溪沙
Form 3 大拗門
== 自己決定 ==
Form 4 咖啡灣
Form 5 長洲(shit)
Form 6 梅窩(上個禮拜二去完,乃政治決定是也)
Form 7 好似諗住成級一齊去,話晒最後一年中學
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-11-29, 16:21

bananasims 寫:其實係咪即係旅行?
我地叫 School Activity Day,Form 1 ~ 3 學校決定,Form 4 ~ 7 自己決定。
Form 1 蝴蝶灣
Form 2 烏溪沙
Form 3 大拗門
== 自己決定 ==
Form 4 咖啡灣
Form 5 長洲(shit)
Form 6 梅窩(上個禮拜二去完,乃政治決定是也)
Form 7 好似諗住成級一齊去,話晒最後一年中學

幾本上就係 :P
不過去得既地方都係咁上下 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-11-29, 16:30

b_kevin_e 寫:我就咁
中二山頂呢,個FD走去遊纜車河,成堆fd買n支隱形墨水(噴上身初初係有色,之後就冇色)玩 :P
最差中三,去新娘潭 sosad 學生Miss阿Sir齊齊BBQ!!! 圖檔
中4迪欣湖,我班FD成副棋拎左去玩 :P :P 而我就拎部psp打+捉棋

點打? :oops:
俾Miss阿Sir發現都幾麻煩,你係咪匿係遊樂場個舊野下面...... :oops:

P.S:記憶回帶中...... :?
頭像
土星會員

文章bananasims » 2009-11-29, 17:34

我地去旅行好開放架喎,乜都做得,總之唔好離開個範圍
中四我地打啤牌,中五踩單車(其實阿 sir 唔喺度先咁做),中六玩無聊野(唔講 :P
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章ccya965041 » 2009-11-29, 17:59

我最開心個次係F5,海洋公園
我直頭約外來朋友陪我玩

最差F1,大欖郊野公園,去到真係悶過DeeDee
頭像
ccya965041
木星會員

文章hkmtrhah » 2009-11-29, 23:18

ccya965041 寫:我最開心個次係F5,海洋公園

過山車呀 :P :P :P
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-11-30, 02:33

我直頭約外來朋友陪我玩

我地又係 Form 1 大欖郊,Form 5 海洋公園喎 :P
圖檔
大大師兄
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-11-30, 08:30

JX7452~Tadase 寫:
b_kevin_e 寫:我就咁

點打? :oops:
俾Miss阿Sir發現都幾麻煩,你係咪匿係遊樂場個舊野下面...... :oops:

P.S:記憶回帶中...... :?

唔係,係迪士尼綫前面既草地上打 :P D老師係唔會點理
係班房等車時已經係老師面前打緊(中五都係咁) :P :P
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-11-30, 08:33

我直頭約外來朋友陪我玩

不嬲去得郊野公園就一定悶到hihi
除左BBQ都唔知有咩好做
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客