(唔代表SimHK)將軍澳線又出喇!

做列車司機夢想的第一步-BVE Trainsim 及 openBVE 的討論區。[I-Circle BVE 網]

版主: hkmtrhah

版面規則
  • 在主題表明主旨是問題、求檔還是下載等。
  • BVE Trainsim 及 openBVE 的教學請瀏覽 I-Circle BVE 網

(唔代表SimHK)將軍澳線又出喇!

文章johnwong32000 » 2009-11-14, 17:33

最後由 johnwong32000 於 2009-11-14, 23:44 編輯,總共編輯了 1 次。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

Re: (唔代表SimHK)將軍澳線又出喇!

文章UCR683 » 2009-11-14, 17:50

請問此路線檔+列車檔的硬件需求如何?
因為運行此列車檔時,有太多多邊形而導致畫面不流輰。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章johnwong32000 » 2009-11-14, 18:09

唔知,不過我都係好lag,係問題之一。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
木星會員

文章Freeman » 2009-11-14, 18:49

同SimHK一樣, 隨隨便便, 錯漏百出
Freeman
地球會員

文章johnwong32000 » 2009-11-14, 19:31

Freeman 寫:同SimHK一樣, 隨隨便便, 錯漏百出

佢話「係俾你地試下去康城」。
圖檔
頭像
木星會員

文章大大師兄 » 2009-11-14, 19:36

johnwong32000 寫:
Freeman 寫:同SimHK一樣, 隨隨便便, 錯漏百出

佢話「係俾你地試下去康城」。

圖檔
n 年前咪有將軍澳南綫出咗囉
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Freeman » 2009-11-14, 19:54

我之前自己整過, 不過由於太噁心同埋技術唔夠所以停咗, 比返一兩張圖你哋睇下(自備嘔吐袋):

用調景嶺改, 只係整咗極少
圖檔

天花同幕門, 仲有極樣衰既地板
圖檔
Freeman
地球會員

文章UCR683 » 2009-11-14, 20:03

@大大師兄:
那是由北角-->將軍澳車廠(2003年),由Dennis Lai 製作。

@Freeman:
可參考openBVE 網主Michelle 的文章: How large should I make my textures?
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章Freeman » 2009-11-14, 20:07

UCR683 寫:@Freeman:
可參考openBVE 網主Michelle 的文章: How large should I make my textures?

同我貼既圖有咩關係 :oops:
Freeman
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-11-14, 22:24

UCR683 寫:@Freeman:

er, 唔係相片 size 問題喎 :roll:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章matthew20029 » 2009-11-15, 00:19

其實這只是讓大家嘗試看看定線有沒有問題而已。
請大家暫時忽略車站,
我們稍後會再發佈一個更新版本,
那時候的車站將會有改善。
matthew20029
天王星會員

文章hkmtrhah » 2009-11-15, 01:17

matthew20029 寫:其實這只是讓大家嘗試看看定線有沒有問題而已。
請大家暫時忽略車站,
我們稍後會再發佈一個更新版本,
那時候的車站將會有改善。

er, 即係咁
你連我地點講都理,你係咪想我地食河蟹? :roll:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KCR E106 » 2009-11-15, 09:32

我只系想問樓主一樣野!
點樣D/L?
我即場註冊就話我無權入
唔做會員又唔可以D/L!
KCR E106
天王星會員

文章hkmtrhah » 2009-11-15, 09:41

KCR E106 寫:我只系想問樓主一樣野!
點樣D/L?
我即場註冊就話我無權入
唔做會員又唔可以D/L!

Activation E-Mail 圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KeroChu » 2009-11-15, 16:39

擺上I-Circle下載中心駛死咩。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章大大師兄 » 2009-11-15, 16:51

kerochu 寫:擺上I-Circle下載中心駛死咩。

IC 都唔肯擺 :P

(不代表 IC 意見)
圖檔
大大師兄
地球會員

文章matthew20029 » 2009-11-15, 22:50

因為是次推出的版本只是試用版
所以暫時不會放在I-circle 下載中心。
matthew20029
天王星會員

文章kitkit » 2009-11-25, 20:46

我下載左,不過用不到
[img]http://image_urlC:\Users\Thomas\Documents\thomas\bvehk-not-approved-thumb[/img]
kitkit
天王星會員

文章kelvinlai1312 » 2013-01-02, 19:39

我要K-train啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kelvinlai1312
天王星會員

文章arfai0807 » 2013-09-07, 01:31

為什麼現在下載不到-3-
arfai0807
天王星會員

回到 [A2] BVE Trainsim / openBVE

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客