ipod touch 2G都用到藍芽耳筒啦

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

ipod touch 2G都用到藍芽耳筒啦

文章ccya965041 » 2009-10-23, 13:05

感覺唔錯
圖檔
頭像
ccya965041
木星會員

Re: ipod touch 2G都用到藍芽耳筒啦

文章Frenchfriezz » 2009-10-23, 18:10

er, 個人對無線影音產品好反感 :?
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章reason930 » 2009-10-25, 21:12

Frenchfriezz 寫:er, 個人對無線影音產品好反感 :?

除左用電量大同埋價錢貴之外,我個人覺得無線耳筒好用過有線~~
頭像
reason930
天王星會員

文章dickyho01025 » 2009-10-25, 21:29

我對聲靚既要求多D, 理得佢係wired or not
鐘意quietcomfort2=]
dickyho01025
土星會員

文章Frenchfriezz » 2009-11-07, 12:27

reason930 寫:除左用電量大同埋價錢貴之外,我個人覺得無線耳筒好用過有線~~

我自己係對影音好有要求既人,即係我自己既果套belief就係無線永遠都唔會好過有線
我實在想像唔到連一條銀線都做唔到100% lossless既時候,無線產品可以點樣完全接收哂打到散哂做電波既data…
頭像
火星會員

文章ccya965041 » 2009-11-11, 16:18

Frenchfriezz 寫:
reason930 寫:除左用電量大同埋價錢貴之外,我個人覺得無線耳筒好用過有線~~

我自己係對影音好有要求既人,即係我自己既果套belief就係無線永遠都唔會好過有線
我實在想像唔到連一條銀線都做唔到100% lossless既時候,無線產品可以點樣完全接收哂打到散哂做電波既data…

世界上無100% efficiency 既產品,physics Work個一課都有提及過,
只不過暫時無線產品發展未係好似有線咁成熟,所以失真率都係比有線產品高,
不過我覺得假以時日,你都會接受無線產品
頭像
ccya965041
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-11-11, 16:42

ccya965041 寫:世界上無100% efficiency 既產品,physics Work個一課都有提及過,
只不過暫時無線產品發展未係好似有線咁成熟,所以失真率都係比有線產品高,
不過我覺得假以時日,你都會接受無線產品

fine,不過我想講呢個「假以時日」係我有生之年應該唔會出現
因為我接受範圍係要佢既質素同有線睇齊,價錢仲要唔係好似而家咁貴得離譜

但番到去現實,既然連金線銀線都唔可以做到100% lossless guarantee的話,我實在唔可以想像一條更長更難行既通道點可以比有線更有效率咁傳送資料 :oops:
頭像
火星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客