Windows 7 入手

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Windows 7 入手

文章b_kevin_e » 2009-10-23, 20:59

圖檔
岩岩先收到個由MS寄黎既郵包 :D

圖檔
今次隻WINDOWS 7就好似OEM咁普通,只有好普通既DVD盒、一本雞精到冇朋友既「說明書」、一隻DVD同條Key

最後黎張大合照(VISTA + 7):
圖檔
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

Re: Windows 7 入手

文章人仔 » 2009-10-23, 23:21

咁夜都仲咁晒ge :geek:
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-10-23, 23:49

升級到Win7 家用進階版後,原本用Vista 版本的電腦,有甚麼差別?
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章Frenchfriezz » 2009-10-24, 00:21

紫外線指數極高,大家請做好防曬措施 8-) 8-)

真係開心,唔洗好似Times班人慢慢排就有人速遞到屋企 :oops:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章ccya965041 » 2009-10-24, 01:35

索性買盒Ultimate 啦,d功能完整D
頭像
ccya965041
木星會員

文章tautau » 2009-10-24, 16:10

我去左買$377個Ultimate,裝完用唔九方=='''
tautau
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-10-24, 16:41

tautau 寫:我去左買$377個Ultimate,裝完用唔九方=='''

九方好似唔支援WIN 7
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章dickyho01025 » 2009-10-24, 17:44

b_kevin_e 寫:
tautau 寫:我去左買$377個Ultimate,裝完用唔九方=='''

試下用九方XP(VS核心)裝Vista個方法睇下裝唔裝到落win7到
dickyho01025
土星會員

文章tautau » 2009-10-24, 18:42

dickyho01025 寫:
b_kevin_e 寫:

試下用九方XP(VS核心)裝Vista個方法睇下裝唔裝到落win7到

恕小弟無知一問vista點裝九方?
tautau
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-10-25, 14:34

終於出左問題
Daemon tools lite 4.30裝/用唔到 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章銘仔 » 2009-10-25, 21:37

b_kevin_e 寫:終於出左問題
Daemon tools lite 4.30裝/用唔到 :oops:

用 PowerISO :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章reason930 » 2009-10-25, 23:27

b_kevin_e 寫:終於出左問題

Pro 版support win 7....
Lite 版就要等一排先
頭像
reason930
天王星會員

文章bananasims » 2009-10-26, 07:34

我想問 Ultimate、Professional 同 Home Premium 又有乜分別?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-10-26, 09:38

bananasims 寫:我想問 Ultimate、Professional 同 Home Premium 又有乜分別?

http://zh.wikipedia.org/zh-tw/Windows_7 ... 6.E8.A1.A8
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章KeroChu » 2009-10-26, 09:39

手痕,貼下Ultimate版既Media Center SS
圖檔
圖檔

睇落好似同以前版本既MC無大分別。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章tautau » 2009-10-26, 10:53

我都想用media center睇電視,連手指都有,差1條天線
tautau
土星會員

文章Frenchfriezz » 2009-10-26, 12:39

tautau 寫:我都想用media center睇電視,連手指都有,差1條天線

Windows Media Centre係睇唔到香港既DTV

疊埋心水俾百五蚊買DVBViewer啦,好好用 :P
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-10-26, 14:09

Frenchfriezz 寫:
tautau 寫:我都想用media center睇電視,連手指都有,差1條天線

Windows Media Centre係睇唔到香港既DTV

疊埋心水俾百五蚊買DVBViewer啦,好好用 :P

圖檔
邊個話睇唔到 :P
而家取代左個 Totalmedia 用,簡直一流 :twisted:
頭像
銘仔
金星會員

文章Frenchfriezz » 2009-10-26, 17:30

銘仔 寫:圖檔
而家取代左個 Totalmedia 用,簡直一流 :twisted:

真係喎,我仲停留係Vista年代添 :oops:
不過放大縮細都好唔方便,同埋聲畫會freeze成秒,再加埋個極唔user-friendly錄影,
請到尾DVBViewer先係皇道 :P :P :P
頭像
火星會員

文章銘仔 » 2009-10-26, 18:55

Frenchfriezz 寫:
銘仔 寫:圖檔

真係喎,我仲停留係Vista年代添 :oops:
不過放大縮細都好唔方便,同埋聲畫會freeze成秒,再加埋個極唔user-friendly錄影,
請到尾DVBViewer先係皇道 :P :P :P

冇 paypal ac 買 DVBViewer 囉 :geek:
頭像
銘仔
金星會員

下一頁

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客