我好憎食大碗飯!!!!!!!

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: 我好憎食大碗飯!!!!!!!

文章tautau » 2009-09-22, 22:23

kerochu 寫:
tautau 寫:
kerochu 寫:
bteonnsg 寫:
orzman 寫:我地學校無得比你訂..
F1都要出去逼架~

咁先好,一個月就熟習晒成區環境

我學校D小食真係整得好正,不過D飯就真係...

零願行去食車仔麵/燒味飯算,反正時間多的是 :oops:

逼到啊媽一個禮拜凈系食2次大碗飯sogood!剩餘日子,可能系樓下燒味飯/MX/M記/KFC(系APM,反學校一定要搭Taxi先趕得切)

MX果邊太貴了,不過我可以搭紅van到apm果邊。
總站係觀塘游池果邊,你係寶佩苑落就得。(行一個斜路姐....)

話時話,邊度有車仔麵咁正?

食飯/返學/放學時間,條龍長到HiHi,我地學校訓導主任一早叫我地唔好去apm食飯,驚遲到。
但系永遠有人試下,又咁好彩卑佢翻到觀瑪 :mrgreen:

我地學校除左IVE之外又冇乜限制
有d人都去買燒味飯,有d人食外賣pizzahut,有d外賣壽司都有....
不過觀瑪我好似有fd係果度讀緊,冇計錯應該今年f.2.
見到佢問下先....
tautau
土星會員

文章KX675 » 2009-09-23, 18:57

我學校反而都係無咩限制,最激好似有人去中環/金鐘食......(我學校在西區)
考試中,潛水 sosad
圖檔
頭像
KX675
土星會員

文章bananasims » 2009-09-23, 19:57

我最遠係去到旺角東/新世紀食
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-09-24, 12:54

bananasims 寫:我最遠係去到旺角東/新世紀食

搞錯,我最遠都剩係去蝴蝶邨食 :oops: :oops: :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章人仔 » 2009-09-24, 13:32

bananasims 寫:我最遠係去到旺角東/新世紀食

澳門個新世紀 :?:
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2009-09-24, 17:30

香港新世紀廣場呀,邊會走去澳門食
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章KeroChu » 2009-09-24, 19:35

小心離題 :mrgreen:

講翻,琴日學校派飯單,今日交,我決定將飯單同埋支票送入碎紙機,下個月終於唔駛同大碗飯搏鬥。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章大大師兄 » 2009-09-24, 20:12

kerochu 寫:小心離題 :mrgreen:

講翻,琴日學校派飯單,今日交,我決定將飯單同埋支票送入碎紙機,下個月終於唔駛同大碗飯搏鬥。

恭喜恭喜。 :D
圖檔
大大師兄
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-09-25, 12:47

kerochu 寫:小心離題 :mrgreen:

小心食錯野
我試過lunch食左d唔多衛生既野結果第2日晏晝係咁嘔+肚屙+冇哂胃口,第3日迫住打俾班主任話請假(好彩係陸運會,唔去都罷) :oops: :oops:
之後間野俾我BLACKLIST左 :evil:

anyany,恭喜哂wo
最後由 b_kevin_e 於 2009-09-25, 16:55 編輯,總共編輯了 1 次。
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bteonnsg » 2009-09-25, 15:16

tautau 寫:
kerochu 寫:
bteonnsg 寫:
F1都要出去逼架~

逼到啊媽一個禮拜凈系食2次大碗飯sogood!剩餘日子,可能系樓下燒味飯/MX/M記/KFC(系APM,反學校一定要搭Taxi先趕得切)

總站係觀塘游池果邊,你係寶佩苑落就得。(行一個斜路姐....)

其實間野都唔係真係推車仔賣嘅...

不過佢可以比你任揀料(當然要比錢,$4~6,我窮)

之後揀湯底同麵 #good#

大約10幾蚊就頂到成個下晝 :D

另外恭喜一下樓主終於唔使再同大碗飯搏鬥(?)
bteonnsg
地球會員

文章tautau » 2009-09-25, 18:03

bteonnsg 寫:
tautau 寫:
kerochu 寫:
bteonnsg 寫:
F1都要出去逼架~

其實間野都唔係真係推車仔賣嘅...

不過佢可以比你任揀料(當然要比錢,$4~6,我窮)

之後揀湯底同麵 #good#

大約10幾蚊就頂到成個下晝 :D

係邊架?!得閒去果度食下
如果果日冇乜太陽,又唔落雨,又唔累,又有人陪我,情緒幾好就去下啦。
話時話,唔通你間學校都係翠屏附近?
樓主唔駛食大碗飯恭喜晒....
tautau
土星會員

文章KeroChu » 2009-09-25, 18:10

係邊架?!得閒去果度食下
如果果日冇乜太陽,又唔落雨,又唔累,又有人陪我,情緒幾好就去下啦。
話時話,唔通你間學校都係翠屏附近?
樓主唔駛食大碗飯恭喜晒....

你認為觀瑪系邊度呢?
頭像
KeroChu
地球會員

文章tautau » 2009-09-25, 22:21

指緊bteonnsg兄....
tautau
土星會員

文章bteonnsg » 2009-09-29, 17:15

我學校喺油麻地架...圖檔

one two three four five six seven eight nine ten

話時話我真係好失敗

前幾日先有個同學同我推介一間日本野

佢D鍋燒烏冬(佢好似係叫雜錦鍋仔烏冬)

好正,$27一個烏冬+2舊三文魚壽司再加野飲

食完超飽 :oops:

話時話我仲有張KFC COUPON未用...圖檔圖檔圖檔

壹貳亝肆伍陸柒捌玖拾

十一十二十三十四十五

十六十七十八十九二十
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-09-29, 17:17

KFC 就算有 coupon 都唔抵食

我唔鐘意 KFC,KFC 個餐好多時全部炸野,同佢啲雞又唔係好食,食完個胃都唔舒服
bananasims
太陽會員

文章KeroChu » 2009-09-29, 21:34

KFC個D系生化肉團,唔系雞,所以你食個D唔系雞,食到胃痛絕對唔出奇。
頭像
KeroChu
地球會員

文章人仔 » 2009-09-30, 19:49

kerochu 寫:KFC個D系生化肉團,唔系雞,所以你食個D唔系雞,食到胃痛絕對唔出奇。

我講過
不過蕉蕉話假野泥
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-09-30, 20:13

bananasims 寫:KFC 就算有 coupon 都唔抵食

我唔鐘意 KFC,KFC 個餐好多時全部炸野,同佢啲雞又唔係好食,食完個胃都唔舒服

我呢D窮人食飯邊有得揀喎...一句講晒,睇荷包做人啦
bteonnsg
地球會員

上一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客