詢問一D關於砌機既意見

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

Re: 詢問一D關於砌機既意見

文章人仔 » 2009-09-05, 13:00

CPU: AMD AM3 X3 TRI CORE
底版:AMD 790GX 底版
記憶體:DDR3 1066 2GB
顯示卡:ATi HD4670 (1GB DDR3)
硬碟: 640GB 、SATA II、Buffer Memory: 32MB
火牛:用舊牛

CM case
新手水冷
頭像
人仔
金星會員

文章Lemon233 » 2009-09-05, 13:24

順便改裝埋顯卡水冷啦 :P
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章KeroChu » 2009-09-05, 13:30

人仔 寫:CPU: AMD AM3 X3 TRI CORE
底版:AMD 790GX 底版
記憶體:DDR3 1066 2GB
顯示卡:ATi HD4670 (1GB DDR3)
硬碟: 640GB 、SATA II、Buffer Memory: 32MB
火牛:用舊牛

CM case
新手水冷

舊牛勁唔夠。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章人仔 » 2009-09-05, 22:14

我就話夠啦
不過你鐘意啦咁
頭像
人仔
金星會員

文章KeroChu » 2009-09-06, 11:27

人仔 寫:我就話夠啦
不過你鐘意啦咁

IC,其實呢部機要幾多錢左右??
我10000大元裏面仲包含埋TS3既價錢。
頭像
KeroChu
地球會員

文章人仔 » 2009-09-06, 19:24

kerochu 寫:
人仔 寫:我就話夠啦
不過你鐘意啦咁

IC,其實呢部機要幾多錢左右??
我10000大元裏面仲包含埋TS3既價錢。

放心 實有剩 ;)
買500W靚牛加個新MON顯示卡用4850都仲得 :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-09-06, 21:02

建議你去黃金、高登、新高登等電腦商場走一趟,便可以了解你想買的配件的行情。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章KeroChu » 2009-09-07, 18:20

arm arm拆左CPU風扇出來睇下,我發現CPU上面居然無散熱膠 :evil: :evil: :evil:
可能系蒸發左,我要借人地支散熱膠來用下。 :twisted: :twisted:
頭像
KeroChu
地球會員

文章Puff » 2009-09-22, 19:52

$15000 足夠買套 Core i7 975 Extreme,頂級 X58 板,插滿 12GB DDR3,一舊 SSD 專比 Windows 同 Program 用,再整多一兩個 HDD 都夠呀!

玩埋 2-way SLI ,保證 Graphic 頂呱呱!

再整埋 80+ 既 1000W 牛仔再搵發燒友設計機箱啦 :mrgreen:

加埋水冷都可能夠數呀
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章KeroChu » 2009-09-22, 20:02

Puff 寫:$15000 足夠買套 Core i7 975 Extreme,頂級 X58 板,插滿 12GB DDR3,一舊 SSD 專比 Windows 同 Program 用,再整多一兩個 HDD 都夠呀!

玩埋 2-way SLI ,保證 Graphic 頂呱呱!

再整埋 80+ 既 1000W 牛仔再搵發燒友設計機箱啦 :mrgreen:

加埋水冷都可能夠數呀

12GB,XP用得著咩 :mrgreen:
之後我仲要考慮埋D散熱,水冷就一定啦,之後加個Blu-Ray光碟機(如果有得賣)。
頭像
KeroChu
地球會員

文章Puff » 2009-09-22, 20:15

如果只係 TS3,

不如買 Mac Mini 行 Bootcamp,然後買個 37" Full HD電視返屋企,

打機無大電視唔得架 :mrgreen:

買咁貴電腦不如買個大電視方便打機啦 :mrgreen:
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-09-22, 20:16

Puff 寫:如果只係 TS3,

不如買 Mac Mini 行 Bootcamp,然後買個 37" Full HD電視返屋企,

嘩Mac Mini正呀! :oops: :oops: 葡萄,有米真係好
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章Puff » 2009-09-22, 20:17

Frenchfriezz 寫:
Puff 寫:如果只係 TS3,

嘩Mac Mini正呀! :oops: :oops: 葡萄,有米真係好

$4,900 抵到爛!

又有 Core 2 Duo ,個殼又靚!
Puff
木星會員

文章KeroChu » 2009-09-22, 20:19

因為我平時打機都系偷偷摸摸咁打,而且我老豆成日突擊檢查,大電視唔arm我啦,Close既時間長到嘔,開既時間仲長,都系Small Mon適合我多D。

Mac就不予考慮啦,要買都系等我有錢買Notebook先講。
頭像
KeroChu
地球會員

上一頁

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客