我好憎食大碗飯!!!!!!!

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

我好憎食大碗飯!!!!!!!

文章KeroChu » 2009-09-10, 21:21

又要開始全日制,又要開始食大碗飯。

我啊媽話我仲細(小,我今年F2啦,仲細咩!),要我系學校食飯,
同佢講過幾十萬次,話學校D野難食到爆(卑狗都唔食啦!),佢又唔聽!
最後我又系要食個D垃圾。

- 牛扒乾到爆,每塊唔過0.5cm厚
- D菜特別多,多到系2:3:1(飯:菜:肉)
- D燒汁有腥味
- D海鮮唔熟
- 大量(聽日補回)
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

Re: 我好憎食大碗飯!!!!!!!

文章Lemon233 » 2009-09-10, 21:44

= =
我小6完咗就冇喺學校食啦.
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-09-10, 21:50

kerochu 寫:- 牛扒乾到爆,每塊唔過0.5cm厚

多菜有咩問題?_?

牛肉唔係咁薄唔通你想食厚切擦膠?_?
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章Roy » 2009-09-10, 22:20

非洲 Mode: 有得你食咪偷笑囉, 好多人餓到連飯都無得食呀
本人 Mode: 以前小學試過, 不過真係好難頂所以最後變左每日自己出街食
阿媽 Mode: 學校食飯又方便又平喎, 同埋學校煮果啲野健康啲啦

:oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章hkmtrhah » 2009-09-10, 23:17

Roy 寫:非洲 Mode: 有得你食咪偷笑囉, 好多人餓到連飯都無得食呀
本人 Mode: 以前小學試過, 不過真係好難頂所以最後變左每日自己出街食
阿媽 Mode: 學校食飯又方便又平喎, 同埋學校煮果啲野健康啲啦

:oops:

對於呢類人,我會係咁窒佢日日食返盒塑膠飯,等佢自己一路食一路諗點解我地呢 d 「細路」會唔想食。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章johnwong32000 » 2009-09-10, 23:34

kerochu 寫:又要開始全日制,又要開始食大碗飯。

我啊媽話我仲細(小,我今年F2啦,仲細咩!),要我系學校食飯,
同佢講過幾十萬次,話學校D野難食到爆(卑狗都唔食啦!),佢又唔聽!

- D燒汁有腥味
- D海鮮唔熟
- 大量(聽日補回)

係$16蚊,維他x地。
我地果間成日冇貨,只有雞扒、豬扒,冇喇!
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章chungcf2006 » 2009-09-10, 23:38

我都係 F.2 :)
不過日日出去食 :D :D
圖檔
頭像
chungcf2006
土星會員

文章hkmtrhah » 2009-09-10, 23:46

johnwong32000 寫:

- D燒汁有腥味
- D海鮮唔熟
- 大量(聽日補回)

係$16蚊,維他x地。

你日日都係啃嗰啲? :roll:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-09-11, 06:33

- D燒汁有腥味
- D海鮮唔熟
- 大量(聽日補回)

係$16蚊,維他x地。

16 蚊,我肯定街外實有更平嘅。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章KeroChu » 2009-09-11, 06:50

我學校下面有間燒味檔,13蚊一盒飯附送一罐大陸汽水 :twisted:
頭像
KeroChu
地球會員

文章KeroChu » 2009-09-11, 06:52

我學校下面有間燒味檔,13蚊一盒飯附送一罐大陸汽水 :twisted:
頭像
KeroChu
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-09-11, 12:38

好在我而家係返屋企食(叮返熱)

學校附近「冇啖好食」 :oops: :oops: :oops:
最後由 b_kevin_e 於 2009-09-11, 12:40 編輯,總共編輯了 1 次。
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-09-11, 12:40

大大師兄 寫:

- D燒汁有腥味
- D海鮮唔熟
- 大量(聽日補回)

係$16蚊,維他x地。

16 蚊,我肯定街外實有更平嘅。

夠我食3「送」車仔,仲要有牛腩 :twisted: :twisted:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章kirisame » 2009-09-11, 15:02

多數食<10 公仔面 :oops:
如果有>10我會買餐車飯,起碼有野飲送 :lol:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章KeroChu » 2009-09-11, 18:21

kirisame 寫:多數食<10 公仔面 :oops:
如果有>10我會買餐車飯,起碼有野飲送 :lol:

如果唔系熱氣,我肯定會日日落去7仔個度食撈面lor(病左,唔夠膽去食)。
頭像
KeroChu
地球會員

文章人仔 » 2009-09-11, 19:16

我呀媽
我同佢講第日學校有飯堂
一開聲就話 飯堂 唔略你錢就借笑 一定貴夾唔好食
而且 由細到大 好似只係試過托兒所時期食過飯(定唔知幼稚園呢)
頭像
人仔
金星會員

文章大大師兄 » 2009-09-11, 20:03

人仔 寫:我呀媽
我同佢講第日學校有飯堂
一開聲就話 飯堂 唔略你錢就借笑 一定貴夾唔好食
而且 由細到大 好似只係試過托兒所時期食過飯(定唔知幼稚園呢)

呢句就啱啦,下至醫院、幼稚園,上至大學、老人院,有邊間好食嘅? :geek: :roll:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-09-11, 20:11

我小學嗰間小食部好野黎,唔係連鎖,小本經營黎,又平又好食 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Roy » 2009-09-11, 20:15

我學校小食部都唔算差嘅, 普普通通噉啦... 不過唔知點解覺得好似有啲野好貴 :oops:
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章Frenchfriezz » 2009-09-11, 21:08

大大師兄 寫:呢句就啱啦,下至醫院、幼稚園,上至大學、老人院,有邊間好食嘅? :geek: :roll:

斷章取義

我對食物要求咁高都頂得順我學校小食部D野食,at least
雖然佢D粟米肉粒飯勁似鼻涕 :oops: :oops:
但佢D牛肉係冇落過梳打粉既鮮牛黎,雞果D通常都係葡汁煮/炸算,好穩陣
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

下一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客