乜而家 334 學年 d 書缺到咁窮咩?

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

乜而家 334 學年 d 書缺到咁窮咩?

文章hkmtrhah » 2009-08-07, 22:08

book-buy-check (Large).jpg

比 4 本欠 13 本,玩野 圖檔
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: 乜而家 334 學年 d 書缺到咁窮咩?

文章efilm » 2009-08-07, 22:21

可能份稿遲左拎去印都唔奇
第 1 年喎,邊有以前 d 倉底貨賣?
頭像
efilm
地球會員

文章Andy » 2009-08-07, 22:29

講真= =印唔切有咩咁出奇= =
圖檔
Andy
金星會員

文章efilm » 2009-08-07, 22:37

咦,你讀 Phy + Chem + 電腦?
Maths 諗住讀 Pure、Maths & Stats 定 CE Maths level? :oops:

果個 thematic anthology 係乜來? :oops:
頭像
efilm
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-08-07, 22:39

efilm 寫:咦,你讀 Phy + Chem + 電腦?
Maths 諗住讀 Pure、Maths & Stats 定 CE Maths level? :oops:

果個 thematic anthology 係乜來? :oops:

1. #yup#
2. 我而家連 Maths 係點都未明 :oops:
3. Google Translate 話係咩「專欄選集」 :roll:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章efilm » 2009-08-07, 22:55

pcyc 寫:2. 我而家連 Maths 係點都未明 :oops:

有 3 種玩法:只修讀個必修部分、修讀必修部分及是但一個 Module(佢有 2 個 Module,所以合計有 3 種配搭)

如果將 HKDSE 的 Maths 當做而家 CE 同 AL 來睇的話,就會係咁:
必修部分大概即係 CE Maths
Calculus and Statistics 大概即係 (A. Maths)* + Maths & Stats
Algebra and Calculus 大概即係 A. Maths + Pure

* 因為 Maths & Stats 唔洗讀過 A.Maths 都讀到,但課程內容有部分係同 A. Maths 重疊,所以係 Optional

Syllabus 請睇考評局資料:
http://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/HKDS ... c-math.pdf

pcyc 寫:3. Google Translate 話係咩「專欄選集」 :roll:

唔通係英文科用?
頭像
efilm
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-08-09, 12:16

睇下今日份恆星報:(唔知係咪真係關事)
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20090809/00407_016.html

今年新高中係難搵書 :oops: 不過「比 4 本欠 13 本」真係有d過分 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章kirisame » 2009-08-09, 13:36

仲以為334就只衰在冇得買舊書
原來仲有缺書 :oops:

我林d出版社急急腳出書,可能捉蟲捉唔曬
不如睇個四本書一次,玩下"找錯處"都好 :lol:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章hang » 2009-08-09, 20:01

有d好人d的出版社,會俾番少少錢第一個搵到某一個錯誤而又有回報俾出版社聽的人。 :lol:
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章kirisame » 2009-08-10, 23:30

hang 寫:有d好人d的出版社,會俾番少少錢第一個搵到某一個錯誤而又有回報俾出版社聽的人。 :lol:

咁更加要快手D啦 :lol:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章tautau » 2009-08-11, 12:49

我而家爭1本未有,唔知開學前會唔會有呢?
tautau
土星會員

文章Andy » 2009-08-12, 11:18

tautau 寫:我而家爭1本未有,唔知開學前會唔會有呢?

我答你..冇乜可能- -

多數學期中先派
圖檔
Andy
金星會員

文章SkyBread » 2009-08-13, 10:44

正所謂..."早買早享受"...
我7月頭已經訂左...(都係Ling Kee買...)
而家15本差5本 :oops: ...
SkyBread

文章hkmtrhah » 2009-08-13, 11:18

SkyBread 寫:正所謂..."早買早享受"...

咁咪又係咁……\圖檔/
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-08-13, 11:44

pcyc 寫:

咁咪又係咁……\圖檔/

我年年訂書點都有幾本欠 :oops:
不過今年冇(一間冇就去第2間買,搞掂 ;) )
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章SkyBread » 2009-08-13, 22:46

pcyc 寫:

咁咪又係咁……\圖檔/

果5本我隨時去都有得拎到 :twisted: .......(今日打左去問)
SkyBread

文章hamu278 » 2009-08-14, 15:12

我今日買 12 本書,缺 6 本 圖檔
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章johnwong32000 » 2009-08-16, 14:15

hamu278 寫:我今日買 12 本書,缺 6 本 圖檔

依家仲未有暑期作業先死''
有2-3課要做
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章大大師兄 » 2009-08-17, 00:28

johnwong32000 寫:
hamu278 寫:我今日買 12 本書,缺 6 本 圖檔

依家仲未有暑期作業先死''
有2-3課要做

行多幾間啦,真係死得喎。 :o
圖檔
大大師兄
地球會員

文章小小野 » 2009-09-19, 08:53

8月頭買仲爭21本,開學前爭4本
maths方面
m1多數係apply maths
m2就係a.maths+pure
小小野

下一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 18 位訪客