隧道問題+求香港地圖

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

隧道問題+求香港地圖

文章yky123 » 2009-05-31, 23:00

1.如何從隧道中上到地面?(隧道頭&尾刪除後)
2.求香港地圖
3.如何將圖中紅圈的二條隧道連接?
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
yky123
天王星會員

Re: 隧道問題+求香港地圖

文章大大師兄 » 2009-05-31, 23:50

1. 真係搞笑,剷左個隧道入口點樣可以叫架車上地面?瞬間轉移? :ugeek:
2. 發問前請先搜尋。http://gog.is/simutrans+香港地圖 :evil:
3. 係「鐵路工具」入面揀一種隧道 (即係圖中第一行頭五個 icon 其中一個),然後好似平時係地上接駁路軌咁樣做。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章yky123 » 2009-06-01, 17:09

大大師兄 寫:1. 真係搞笑,剷左個隧道入口點樣可以叫架車上地面?瞬間轉移? :ugeek:
2. 發問前請先搜尋。http://gog.is/simutrans+香港地圖 :evil:
3. 係「鐵路工具」入面揀一種隧道 (即係圖中第一行頭五個 icon 其中一個),然後好似平時係地上接駁路軌咁樣做。

1.要將條隧道再做過?
2.用過yahoo搜尋過
搜尋個陣唔記得用google
3.我知道係咁做,試過唔得先黎問
兩條隧道不在同一層
圖形式表示:
1                  2
↓                  ↓
_____/ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
yky123
天王星會員

文章人仔 » 2009-06-01, 17:25

yky123 寫:
大大師兄 寫:1. 真係搞笑,剷左個隧道入口點樣可以叫架車上地面?瞬間轉移? :ugeek:

1.要將條隧道再做過?
2.用過yahoo搜尋過
搜尋個陣唔記得用google
3.我知道係咁做,試過唔得先黎問
兩條隧道不在同一層
圖形式表示:
1                  2
↓                  ↓
_____/ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄

3.暫時未駁得埋
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-06-02, 14:17

現時所有版本皆不支援本功能
bteonnsg
地球會員

文章大大師兄 » 2009-06-03, 05:41

於不同層的隧道並不能夠接駁。

至於剷左個隧道出口,唯一既做法,就係起番個出口比佢 (在興建隧道時按住 Ctrl 可以淨係起一格隧道出入口),再用 underground mode 駁番。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-07-14, 11:31

現時已推出102.1,正正解決了樓主第三疑問。於102.1,於不同層的隧道是能夠接駁的。 ;)
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

文章人仔 » 2009-07-14, 11:41

又好玩左
不過我仲等緊佢可以分層睇野
之前我起個地鐵站個月台分左幾層我禁唔到架車...好無癮
仲有等佢fix 較聲哥時成部機較...
次次玩完都細聲左...
頭像
人仔
金星會員

文章hkmtrhah » 2010-01-12, 17:52

JX7452~Tadase 寫:現時已推出102.1,正正解決了樓主第三疑問。於102.1,於不同層的隧道是能夠接駁的。 ;)

點起?已解決
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客