防止細妹掂我部電腦既新儀器

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

防止細妹掂我部電腦既新儀器

文章Frenchfriezz » 2009-04-26, 22:10

指紋機 :lol:
圖檔

不過後尾先發現唔包加密軟件,而係又要洗多筆 :(
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

Re: 防止細妹掂我部電腦既新儀器

文章Andy » 2009-04-26, 22:24

幾錢 :oops: :oops: 睇個樣唔平 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章Freeman » 2009-04-26, 22:29

CREATIVE :oops: :oops:
Freeman
地球會員

文章人仔 » 2009-04-26, 22:35

CREATIVE隻牛殼唔耐用
買左唔夠一年隻牛就爆殼

你部腦有d咩野唔比你細妹掂 :?:
頭像
人仔
金星會員

文章efilm » 2009-04-26, 22:36

你有無鎖埋機箱、一開機就要入 password 果 d(唔係入到 OS 先要 login 果隻喎) ;)
頭像
efilm
地球會員

文章UCR683 » 2009-04-26, 22:38

對於慢性濕疹患者來說,指紋認證機是用不著的—因為手指脫皮令指紋不明顯,身份證不能作指紋記錄,用不到「e道」(自助過關系統),
何況是用指紋認證儀器?
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章Frenchfriezz » 2009-04-26, 22:44

andy 寫:幾錢 :oops: :oops: 睇個樣唔平 :oops:

原價USD149,而家我買左HKD500 8-) 抵到爛

iamfreeman 寫:CREATIVE :oops: :oops:

人仔 寫:你部腦有d咩野唔比你細妹掂 :?:

佢掂親所有機器都會壞,兩年前部新既電視機買左番黎半年都冇,俾佢掂左一掂個power掣就開唔到機,到我地開又開得番
砌左部新電腦之後,部舊機俾左佢用
而家壞左,佢同乜易拎我果部黎用 :evil:

efilm 寫:你有無鎖埋機箱、一開機就要入 password 果 d(唔係入到 OS 先要 login 果隻喎) ;)

而家就係冇果個software,要USD29.99呀 :(
頭像
火星會員

文章Andy » 2009-04-26, 22:45

UCR683 寫:對於慢性濕疹患者來說,指紋認證機是用不著的—因為手指脫皮令指紋不明顯,身份證不能作指紋記錄,用不到「e道」(自助過關系統),
何況是用指紋認證儀器?

你又知樓主有濕疹 :oops: :oops: ?
圖檔
Andy
金星會員

文章efilm » 2009-04-26, 22:48

Frenchfriezz 寫: efilm 寫:你有無鎖埋機箱、一開機就要入 password 果 d(唔係入到 OS 先要 login 果隻喎) ;)

而家就係冇果個software,要USD29.99呀 :(

BIOS 唔係有得 set password 咩?

UCR683 寫:對於慢性濕疹患者來說,指紋認證機是用不著的—因為手指脫皮令指紋不明顯,身份證不能作指紋記錄,用不到「e道」(自助過關系統),
何況是用指紋認證儀器?

而家個 case 只要 user 無事就得。

Frenchfriezz 寫:佢掂親所有機器都會壞,兩年前部新既電視機買左番黎半年都冇,俾佢掂左一掂個power掣就開唔到機,到我地開又開得番
砌左部新電腦之後,部舊機俾左佢用
而家壞左,佢同乜易拎我果部黎用 :evil:

會唔會之後連你個指模機都搞彎埋?連你都 login 唔到部機 :oops:
頭像
efilm
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-04-26, 22:49

andy 寫:你又知樓主有濕疹 :oops: :oops: ?

咪係 :lol: 我對手保養得好,乜事都冇 8-)
頭像
火星會員

文章Frenchfriezz » 2009-04-26, 22:52

>BIOS 唔係有得 set password 咩?
有得Set password=/=有得activate指紋器

>會唔會之後連你個指模機都搞彎埋?連你都 login 唔到部機 :oops:
唔係掛 :o
頭像
火星會員

文章efilm » 2009-04-26, 22:55

Frenchfriezz 寫:>BIOS 唔係有得 set password 咩?
有得Set password=/=有得activate指紋器

係一開機先打 password,之後部機 load 左指紋器的軟件之後再要你打手指模先真正用到部機。
其實最實際係 physically 鎖住成部機(例如有個櫃),之後係個櫃門整指紋鎖。
頭像
efilm
地球會員

文章UCR683 » 2009-04-26, 23:09

這是會考 CIT 題目的所在:試說明指紋認證的優點和缺點。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章大大師兄 » 2009-04-26, 23:50

破解方法:
  • 指紋機:用安全模式登入,然後剷左個軟件 :P
  • BIOS Password:拆開部機,整到舊電短路 :P
  • 個櫃有指紋鎖:撬開個鎖 :P
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Lemon233 » 2009-04-27, 00:15

大大師兄 寫:破解方法:
  • BIOS Password:拆開部機,整到舊電短路 :P

咁鬼破壞性...
計我話呢......實係詐嬌,跟手你雙親嚟嘈你: "點解唔俾個妹玩......." :mrgreen:
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章大大師兄 » 2009-04-27, 00:48

Lemon233 寫:

咁鬼破壞性...
計我話呢......實係詐嬌,跟手你雙親嚟嘈你: "點解唔俾個妹玩......." :mrgreen:

參考答案:
  • 因為佢之前整到我部機中毒,好辛苦先至剷左
  • 因為佢用 BT (香港大多數家長以為 BT 係犯法,膠到無朋友)
  • 因為佢 download AV
  • 佢自己咪有一部囉,做咩唔玩自己果部
  • WFC
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Lemon233 » 2009-04-27, 13:17

大大師兄 寫:
Lemon233 寫:

咁鬼破壞性...

參考答案:
  • 因為佢之前整到我部機中毒,好辛苦先至剷左
  • 因為佢用 BT (香港大多數家長以為 BT 係犯法,膠到無朋友)
  • 因為佢 download AV
  • 佢自己咪有一部囉,做咩唔玩自己果部
  • WFC

1 你識剷走隻病毒即係咩事都冇啦,就算再領嘢對你嚟講都無問題
2 係咩(轉向個妹)咁你玩還玩咪玩BT啦
3 咁你有冇睇喎吖?
4 壞咗吖嘛
5 WFC?

可能會用作反駁的字眼 :oops:
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章lsp » 2009-04-27, 13:18

Lemon233 寫:

咁鬼破壞性...

有樣野叫色誘 :oops:

efilm 寫:
Frenchfriezz 寫:>BIOS 唔係有得 set password 咩?

係一開機先打 password,之後部機 load 左指紋器的軟件之後再要你打手指模先真正用到部機。
其實最實際係 physically 鎖住成部機(例如有個櫃),之後係個櫃門整指紋鎖。

我都覺呢個最實際 ...
不如鎖埋間房算喇 :D
頭像
lsp
地球會員

文章efilm » 2009-04-27, 14:00

lsp 寫:我都覺呢個最實際 ...
不如鎖埋間房算喇 :D

仲有電源、router、線果 d 都要鎖住晒喎
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2009-04-27, 14:04

掟你呀妹去大西洋 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

下一頁

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客