幾個用召喚方法找到的秘密

模擬市民系列第一隻採用 3D 技術的版本-模擬市民 2。[I-Circle 模擬市民網-模擬市民 2]
版面規則

幾個用召喚方法找到的秘密

文章Kutar » 2007-09-18, 21:32

1, Wise old Man (即中文版的隱士,之前在涼亭中見到的呀伯)
a) 相信大家都玩過ge話,都會知佢講完「The Secret is yours.」之後就會用瞬間轉移走佬
但係當我用召喚再控制個呀伯之後,發覺佢係唔識用瞬間轉移!
b) 佢咪識講龍之傳說ge,原來佢無龍之卷軸!

2, Witch Dortor(女巫)
a) 你幫完佢之佢咪俾個公仔你ge,如果係夜晚,係呢個時候你用make selectable之後再unselectable佢就會同你講bye bye!
b) 原來呢個女巫個假期已經到左期!
c) 佢出面個mail box都係可以召喚d人泥。
d) 原來每reset一次就會多一個巫毒公仔!
e) 原來佢係個男人!

3, Ninja
當你想學瞬間轉移果陣,又答錯左,,可以禁暫停,正當佢走果陣你可以用reset,之後再禁要學瞬間轉移,再開始,咁佢就會再漂出泥,咁就可以直接再答。

4,Bigfoot
a) 原來當用郵箱叫佢出泥果陣已經要加入你家庭!
b) 如果帶大腳怪去市區而又咁唔好彩撞正Mrs. Crumplebottom(羅波巴騰太太)的話咁你大腳怪就會俾人鬧唔停!

5, Housekeeper
只要召喚幾個去你屋企就會幫你免費做野!

6, (無法召喚)GhostCaptain(船長遊魂)
IUJ
Kutar
土星會員

Re: [分享] 幾個用召喚方法找到的秘密

文章bananasims » 2007-09-18, 21:38

唔明
e) 原來佢係個男人!

我同你喺 MSN 講過, 我見到佢沖涼嗰兩點冇封馬賽克
b) 如果帶大腳怪去市區而又咁唔好彩撞正Mrs. Crumplebottom(羅波巴騰太太)的話咁你大腳怪就會俾人鬧唔停!

唔知召喚 CrumpleBottom 返黎會唔會鬧佢呢 :P

唔明
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2007-09-18, 21:41

bananasims 寫:

唔明
e) 原來佢係個男人!

我同你喺 MSN 講過, 我見到佢沖涼嗰兩點冇封馬賽克

唔知召喚 CrumpleBottom 返黎會唔會鬧佢呢 :P

唔明

女巫出面有個郵箱ga你唔知咩~(果個郵叫housekeeper泥幫「我」整 :P )

我試過叫超多mcb過泥,D MCB排哂隊咁鬧佢

housekeeper即係酒店d員工,執野果d
IUJ
Kutar
土星會員

文章bananasims » 2007-09-18, 21:45

女巫出面有個郵箱ga你唔知咩~(果個郵叫housekeeper泥幫「我」整)

哦,我明你講乜喇,不過大腳屋企都冇。

我試過叫超多mcb過泥,dmcb排哂隊咁鬧佢

又係指住個頭轉個圈咁鬧? :P
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2007-09-18, 21:46

哈係呀~話佢著「泳衣」 :P
IUJ
Kutar
土星會員

文章bananasims » 2007-09-18, 21:48

MCB 不嬲乜都鬧,幼兒都鬧 =.=|||

佢要泳衣!? :o
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2007-09-18, 21:49

平時鬧完應該要換返衫~
但係大腳怪無得換,所以猛俾人鬧
IUJ
Kutar
土星會員

文章bananasims » 2007-09-18, 21:52

我冇留意佢有冇著庫 :?
bananasims
太陽會員

文章dawn » 2007-09-18, 23:19

thanks!
岩岩先睇到依個post
dawn

文章holun » 2008-02-15, 15:23

How to 召喚
holun

回到 [A1S2] 模擬市民 2