The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 -- Announce Trailer

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 -- Announce Trailer

文章ssd21345 » 2013-01-09, 17:45

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

您的模擬市民準備上大學了嗎?上大學可以開拓新機會,無論是社交人脈還是職業生涯發展。從班級活動到主修特定目標,您的模擬市民將能發掘各種學習新方法!上大學可不只是死讀書而已。加入抗議示威活動,或是在營火派對上談情說愛 - 除了學聯講座以外,還有許多值得學習的事物。有了保齡球館和模擬漢堡店這些可以探索的新地點,以及果汁乒乓和牆壁塗鴉等可以享受的新活動,保證讓您的模擬市民獲得玩味十足的生人!

遊戲特色

• 在校達成卓越表現
有了新的主修科目,讓學習更加有趣。如果您是傳播系學生,可以主持自己的廣播節目;如果您主修科學,可以組裝您的人體骨骼。您的模擬市民也可以透過班級活動、學聯講座,以及加入社交活動,在教室外學到多采多姿新鮮事。

• 準備參加派對
教科書和讀書會雖佔去大學生活的多數時間,有時候模擬市民還是需要參加派對調劑身心!無論是在湖邊舉辦的營火晚會,或是在寢室派對上玩倒立喝果汁,有很多方式能讓模擬市民享受大學的精彩時光。

• 建立人脈與人際網路
透過寫文章、寫部落格和串流影片拓展您的社交網路。如此可建立您與校內三個社交圈子—宅男宅女、叛逆男女和型男靚女—的關係。讓您獲得這三個圈子的認可,可帶來獨特的好處,例如解開夢寐以求的工作,或獲得額外的特質。

• 任何決定都有影響
一如真實生活,您模擬市民做的決定,都會深刻地互相影響。舉例來說,美術系的學生可從「前衛」特質獲得益處,也藉由塗鴉及噴漆獲得叛逆男女圈子的認可來發展他們「街頭藝術」技巧。只要別被警察逮到!

• 享受大學畢業的成果
自大學畢業後,模擬市民在職場上更容易晉升,且更容易得到高門檻的工作,因而更有機會在職業生涯中獲得更高成就。如果您的模擬市民成為社交圈子的傳奇人物,他們甚至可以取得夢寐以求的工作,例如藝術品鑑定師、運動經理人或電玩遊戲開發員!

• 探索校園與城鎮
無論是到保齡球館出身汗,還是到Roasted Toasted Beans和服務員調情,還是到Keith’s Komics看漫畫,城鎮和校園裡都提供了全新的地點任您探索。

「派對包套裝」帶來精采派對

預購包含Partaeus Maximus雕像的《模擬市民3:大學生活》限量版,讓您模擬市民舉辦史上最棒派對。無論是瘋狂的古羅馬長外袍派對,還是神祕的化裝舞會,甚至是高雅的正式社交活動,有了Partaeus Maximus雕像,您的模擬市民派對裡的賓客都能獲得好心情,並會依照您決定的派對主題來盛裝出席!

• 新服裝與配件
獲得獨特的服裝選擇。古羅馬長外袍、月桂葉頭冠和化裝舞會面具,讓您的模擬市民盛裝出席。

• 搞好心情與主題
讓您的賓客在派對上能有好心情,並能選擇古羅馬長外袍派對、化裝舞會、休閒派對、正式派對、泳裝派對和睡衣派對等主題。

• 安置校園雕像
Maximus雕像不只有實際公用,還是一件出色裝飾品!把這件驚人的藝術作品擺在校園內的任何地方,享受它喚起的傳統氣氛。
遊戲細節

類型
模擬
發行商
Electronic Arts
品牌
模擬市民
開發商
The Sims Studio

系統需求
作業系統: XP SP2 / Vista SP1 / Windows 7
處理器: XP - 2.0 GHz P4或同級處理器;Windows Vista和Windows 7 - 2.4 GHz P4或同級處理器
記憶體: XP - 1 GB RAM / Windows Vista和Windows 7 - 1.5 GB RAM*
硬碟空間: 至少3.5 GB**硬碟空間與至少1 GB的額外空間給予自訂內容和遊戲存檔使用。
顯示卡: 搭載128 MB顯示記憶體並支援Pixel Shader 2.0的顯示卡
* 針對NVIDIA ION™電腦,執行本遊戲至少要有2 GB RAM。
** 如一併安裝《模擬市民3》需9.6 GB硬碟空間。
支援的顯示卡: Nvidia GeForce 6系列或更高規格,以及所有NVidia G、GT、GTS和GTX顯示卡。ATI Radeon™系列顯卡9500系列或更高規格,以及所有ATI X、X1和HD顯示卡;Intel® Graphics Media Accelerator(GMA):GMA 3-系列、GMA 4-系列
請注意,不支援GeForce 6100和7100顯示卡。
http://store.origin.com/store/eara/zh_H ... .260180100

http://thesims.com/en_US/the-sims-3-university-life
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

Re: The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 -- Announce Traile

文章Managzium » 2013-01-09, 20:47

我琴日先諗緊幾時先出大學...
點知今日就有片睇~_~
同埋睇落唔似係RABBIT HOLE,感動中...
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

Re: The Sims 3 University Life 模擬市民3:大學生活 -- Announce Traile

文章IMMIO » 2013-01-10, 01:53

順便睇埋The Sims 3 Broadcast Part 2里段
請由30分鐘後開始睇,話June推出有新嘢叫"island Paradise"既資料片
有左E個資料片,就可以係水體上"開快艇"或"撐船仔"!! :mrgreen:

http://www.origin.com/ts3_jan_livebroadcast
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2013-01-10, 01:58

大學今次可以畫裸體,正喎!! :mrgreen:
不過畫出黎副畫,唔知會唔會有格仔? :lol:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2013-01-10, 18:04

最緊要唔再係RABBIT HOLE...
其他嘢都唔重要
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章mrtom » 2013-01-10, 22:09

佢本來今次大學個預告都算做得ok唔錯...可惜佢同simcity同日出而且個限量版送的野唔吸引到我
所以如果到時唔夠錢的話可能唔會咁快買
再加上...因為睇左個chat...已經俾六月出的Island Paradise完全吸引左個注意力了...
至於下半年個隻Back To The Future(我聽落去好似)...= =""...
感覺好似奇奇怪怪咁
mrtom
土星會員

文章mrtom » 2013-01-10, 22:40

佢本來今次大學個預告都算做得ok唔錯...可惜佢同simcity同日出而且個限量版送的野唔吸引到我
所以如果到時唔夠錢的話可能唔會咁快買
再加上...因為睇左個chat...已經俾六月出的Island Paradise完全吸引左個注意力了...
至於下半年個隻Back To The Future(我聽落去好似)...= =""...
感覺好似奇奇怪怪咁
mrtom
土星會員

文章Managzium » 2013-01-11, 18:03

3個月出一次?
Managzium
火星會員

文章bananasims » 2013-01-11, 19:56

好似無咗希臘會…

:oops: 而家係大學生玩呢隻 game 感受應該仲大
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章mrtom » 2013-01-11, 22:41

Managzium 寫:3個月出一次?

唔知....不過今年的確似乎出快左...所以的確好似d人咁講可能3代就完14年出4代所以想快d係3代身上搵多d同搵盡d掛
mrtom
土星會員

文章Managzium » 2013-01-11, 22:53

mrtom 寫:

唔知....不過今年的確似乎出快左...所以的確好似d人咁講可能3代就完14年出4代所以想快d係3代身上搵多d同搵盡d掛

咁又唔係喎~
佢而家UNIVERSITY都講明盡量少用RABBIT HOLE,咁姐係話佢地想喺SIMS 3 度玩改革,如果改革先啱啱開波,冇理由會咁快出SIMS 4
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2013-01-12, 01:38

mrtom 寫:

下~會出第4代!!唔係掛~ :oops:
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2013-01-12, 15:21

IMMIO 寫:
mrtom 寫:

我都唔想咁快出第四代...
不過又有少少期待第四代 :lol:
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2013-01-12, 17:06

Managzium 寫:
IMMIO 寫:
mrtom 寫:

咁今年出嗰啲資料片,其實可以唔洗買啦咁~
買左咪盞囇錢,橫惦出年都出第4代!頂~ :evil:
IMMIO
木星會員

文章mrtom » 2013-01-12, 19:15

宜家想落....會唔會...3代可能真係就完...不過之後唔係出4代...宜係放左個重點落simcity度
mrtom
土星會員

文章Managzium » 2013-01-12, 23:18

IMMIO 寫:
Managzium 寫:
IMMIO 寫:
mrtom 寫:

咁今年出嗰啲資料片,其實可以唔洗買啦咁~
買左咪盞囇錢,橫惦出年都出第4代!頂~ :evil:

咁成套齊哂好睇啲嘛~_~
mrtom 寫:宜家想落....會唔會...3代可能真係就完...不過之後唔係出4代...宜係放左個重點落simcity度

咁就真係好賤格 :twisted:
Managzium
火星會員

文章mrtom » 2013-01-13, 00:15

同意樓上講法....有時我拎曬咁多隻出黎睇下都覺幾爽下...雖然呢種爽的代價都好貴下 :( :(
mrtom
土星會員

文章ssd21345 » 2013-01-13, 11:15

聽說有一些課程的課室是rabbit holes 有一些不是rabbit holes
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章mrtom » 2013-01-13, 11:41

其實...what is rabbit holes? :?:

仲有...雖然唔關大學資料片事...但好似話六月出個隻...唔只玩船同resort...仲可以潛水喎...係真唔係就唔肯定la...一切可能要等佢trailer出或者下個live chat先知...不過如果係唔知係你淨係喺海面等佢定係可以一齊入埋海底控制...
mrtom
土星會員

下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 35 位訪客