想砌新機

電腦系統、網絡與軟件,以及流動電子器材。

想砌新機

文章eric6a01 » 2010-11-28, 18:34

近排想砌新機,有咩介紹?
要5錯效能架喎~!! Thanks!!!!

想要資料:
中央處理器(AMD/Intel 邊隻最好?)
主機板(邊隻牌最好?)
頭像
eric6a01
木星會員

Re: 想砌新機

文章Frenchfriezz » 2010-11-29, 18:39

連 budget 都冇,執咗張幾萬蚊嘅單你係咪買先?
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2010-11-29, 19:56

eric6a01 寫:近排想砌新機,有咩介紹?
要5錯效能架喎~!! Thanks!!!!

想要資料:
中央處理器(AMD/Intel 邊隻最好?)
主機板(邊隻牌最好?)

米王
前機個月先買左電腦,家下又買,有米
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章eric6a01 » 2010-11-29, 20:32

上次果塊係motherboard呀!

on
頭像
eric6a01
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-11-30, 18:53

KeroChu 寫:米王

你理得人啦
慘得過有人賊喊捉賊,當年話阿媽俾唔知成萬蚊定萬五蚊砌機,最後影都冇埋 :P :mrgreen: :mrgreen:
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章KeroChu » 2010-11-30, 19:03

Frenchfriezz 寫:
KeroChu 寫:米王

你理得人啦
慘得過有人賊喊捉賊,當年話阿媽俾唔知成萬蚊定萬五蚊砌機,最後影都冇埋 :P :mrgreen: :mrgreen:

哎...
仲好講,此計劃被逼推延 :evil:
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章安娜琪 » 2010-12-22, 00:15

我想要最平但支援Sandy Bridge嘅底板組合,其他件慢慢儲錢買。
富蘭克林曾言,哪裡有自由哪裡就是我的祖國。沒有自由沒有自主,只有奴役的土地和國家,這國家的意義到底何在?難道國家存在的目的就是找些人在我們頭上作威作福,請人來當我們的奴隸主,讓他們把我們統治得閉聲閉氣,我們真的那麼下賤嗎?

中國並非民族國家。因此華人民族主義者當中,不認同共產黨,"中國式社會主義"和獨裁政權的"愛國者",所愛的"中國",只是一個追求在華夏土地上,出現一個公義及人權受民主跟法治保障的華人民族國家的理想。
頭像
安娜琪
土星會員

回到 [C4] 電腦

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客