電車GO!FINAL

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

電車GO!FINAL

文章bteonnsg » 2009-05-09, 18:53

仲未試過爆晒全圈山手線圖檔(無計,差唔多鋪鋪都喺原宿收咗皮)
搵人教我點開佢個隱藏關(103系果關)
仲有中央線快速我想知道點樣由神田去御茶之水先唔遲到(成日都過早減速,但係喺其他站用呢個速度都得)
仲有呢...車掌模式關門係咪一定要聽廣橎講完先可以拑掣閂門?
bteonnsg
地球會員

Re: 電車GO!FINAL

文章b_kevin_e » 2009-05-10, 20:39

山手線已經係好易bo,
時間鬆到冇朋友,試過早廿幾秒 :oops:
真係好難gameover
反而東海道線就難,
玩得新快速冇一次唔駛開到140km/h :oops:

山手線開隱藏關:
玩完#4開#5,玩完#9開#10

反而我御茶之水去神田成日早到,學哂山手線模式 :oops:
車掌模式好衰ga,有時唔止「x番線」廣播,有時會整多後出黎,特別係山手線,我俾佢fake左 :oops:
最好都係等多2秒先閂
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章人仔 » 2009-05-11, 13:22

我玩山手未試過game over
不過次次都太早到
搞到冇星
反面東海道個個都係星 :evil:
頭像
人仔
金星會員

文章b_kevin_e » 2009-05-11, 14:20

人仔 寫:我玩山手未試過game over
不過次次都太早到
搞到冇星
反面東海道個個都係星 :evil:

反而我山手線時不時都有星 :D
我係得返100m時減到30km/h以下,
之後得10m時4-5km/h,之後再慢慢停 :oops: 山手線要咁做先唔會早到
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Kukuku » 2009-05-12, 21:13

b_kevin_e 寫:山手線已經係好易bo,
反而東海道線就難,

山手線開隱藏關:

車掌模式好衰ga,有時唔止「x番線」廣播,有時會整多後出黎,特別係山手線,我俾佢fake左 :oops:
最好都係等多2秒先閂

咁大阪環狀線(223),東海道線(EF66,EF81)果D點開隱藏關牙??

我山手線秘缺:速度= ATC-5/10 km/h :D
頭像
Kukuku
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-05-13, 08:42

Kukuku 寫:
反而東海道線就難,

山手線開隱藏關:

最好都係等多2秒先閂

咁大阪環狀線(223),東海道線(EF66,EF81)果D點開隱藏關牙??

我山手線秘缺:速度= ATC-5/10 km/h :D

一次過post出黎,唔好再問點開final隱藏關
山手線#5(103系):完成山手線#4
山手線#10(103系):完成山手線#9
中央線#9(115系):完成中央線#2,#4,#6,#11
中央線#14(115系):完成中央線#9
大阪環狀線#10(223系):完成大阪環狀線#9,#11
大阪環狀線#12(223系):完成大阪環狀線#10
東海道線#13(EF66):完成東海道線#4,#8
東海道線#17(EF81):完成所有隱藏關

而家玩山手線都等多3-4秒先出發
之後速度行(ATC-5)km/h
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章kirisame » 2009-05-13, 22:11

反而東海道線就難,
玩得新快速冇一次唔駛開到140km/h

山手線開隱藏關:

反而我御茶之水去神田成日早到,學哂山手線模式
最好都係等多2秒先閂

新快速都唔太難
最難係221系D快速 :oops:
跟佢D定速成日遲

仲有221架車感覺上屎223唔少 :lol:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章bteonnsg » 2009-05-16, 00:29

反而東海道線就難,

山手線開隱藏關:

最好都係等多2秒先閂

但係我覺得御茶之水勁難停
個站斜架(四谷都係先慘,成日都唔記得好似過完皇居隧道就要停站,舖舖都中招)

我個人係咁
500-350=45-50km/h
350-150=40km/h
之後保持住1格/2格減速
應該70幾-60米大約25到
40時20
30時再減應該會去到15到
15M時收油

仲有我部電腦明明無開其他野埋站/有車喺執邊都會勁LAG

我成日玩東海道線架683系都延通= =
bteonnsg
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-05-16, 10:31

bteonnsg 寫:但係我覺得御茶之水勁難停
個站斜架(四谷都係先慘,成日都唔記得好似過完皇居隧道就要停站,舖舖都中招)

我個人係咁
500-350=45-50km/h
350-150=40km/h
之後保持住1格/2格減速
應該70幾-60米大約25到
40時20
30時再減應該會去到15到
15M時收油

仲有我部電腦明明無開其他野埋站/有車喺執邊都會勁LAG

我成日玩東海道線架683系都延通= =

我過隧道都仲未減,係出左冇幾耐先減,冇事
御茶之水都唔係好難,停到(只係冇星,仲早到2秒)
去到個斜位我得8km/h到

683系反而唔會延通
係681系就成日延通(特別係東淀川之後幾個站)
成日係東淀川早通,要減速,但之後就..... :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章人仔 » 2009-05-16, 12:54

中央線有冇209系用ga..
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-05-16, 13:54

人仔 寫:中央線有冇209系用ga..

中央線快速當然沒有209系用了。
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章b_kevin_e » 2009-05-16, 15:03

UCR683 寫:

自己改就有 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bteonnsg » 2009-05-16, 17:53

依加只有201系同E233系用
不過電車GO!FINAL果陣未換E233 :oops:

不過201都就嚟比E233換晒,去其他線...
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-05-16, 20:51

b_kevin_e 寫:
UCR683 寫:

你識改嗎 :?:
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-05-17, 01:46

人仔 寫:
b_kevin_e 寫:
UCR683 寫:

你識改嗎 :?:

至少我唔識。(搭訕)
bteonnsg
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-06-02, 11:51

完全諗唔到點解樓主可以gameover
圖檔
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bteonnsg » 2009-06-02, 14:17

知你勁.我係衰唔得閒破晒全關
bteonnsg
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客