電車GO!山陽新幹線編

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

電車GO!山陽新幹線編

文章b_kevin_e » 2009-05-09, 16:22

呢隻game都幾悶下,
開埋「真實模式」分分鐘會訓着左.......
最啱d失眠人仕玩XD

PS:「真實模式」是指當ATC減速時,系統會自動減速,就如現實o既新幹線
而佢只會減到30km/h,停車就要玩家搞掂 :oops:

用已退役o既0系影幾張先:(Kodama 小倉->博多)
圖檔
小倉站出發
圖檔
「真實模式」開啟中,系統自動減速
圖檔
「真實模式」另一特點,當就o黎要由ATC70減至ATC 30時,要按死Enter(ATC確認)
仲有,見到"B"字要開始減速,如果唔係好易過走 :oops:
圖檔
Orz,差d就"Great! 停車"(而家係得"Good! 停車") :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

Re: 電車GO!山陽新幹線編

文章人仔 » 2009-05-09, 19:05

講真...我只係覺得FINAL同旅情係好玩...
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-05-09, 19:35

人仔 寫:講真...我只係覺得FINAL同旅情係好玩...

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-05-09, 20:16

bteonnsg 寫:

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁

我試過玩final個特急追到前車個papa :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章kirisame » 2009-05-09, 21:17

人仔 寫:
bteonnsg 寫:

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁

我係用681跑窄軌新幹線咁,沖上210km/h啊 :lol:
旅情篇唔多識玩

不過pro2都幾好玩下(但唔真)
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章bteonnsg » 2009-05-09, 22:13

我覺得FINAL個佈局好簡潔同PRO
唔似其他咁好多隻顏色
bteonnsg
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-05-10, 20:43

人仔 寫:
bteonnsg 寫:

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁

只係試過要中途停車(紅燈) :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-05-10, 20:46

kirisame 寫:
人仔 寫:
bteonnsg 寫:

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁

我係用681跑窄軌新幹線咁,沖上210km/h啊 :lol:
旅情篇唔多識玩

Enjoy Mode? :oops:
normal既試過玩新快速開到15x km/h :oops: (冇計,追時間)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章人仔 » 2009-05-10, 21:45

b_kevin_e 寫:
kirisame 寫:
人仔 寫:
bteonnsg 寫:

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁

我試過玩final個特急追到前車個papa

我係用681跑窄軌新幹線咁,沖上210km/h啊
旅情篇唔多識玩

Enjoy Mode?
normal既試過玩新快速開到15x km/h (冇計,追時間)

FINAL有Enjoy Mode

b_kevin_e 寫:
人仔 寫:
bteonnsg 寫:

紅字+1
但係旅情唔識玩= =
硬係覺得其他果D唔真
好假咁

我試過玩final個特急追到前車個papa

只係試過要中途停車(紅燈)

我追到個papa之後黃燈 冇得撞過去 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章b_kevin_e » 2009-05-11, 09:25

終於停到Great!
圖檔
(費是quote咁多)
人仔 寫:FINAL有Enjoy Mode

Enjoy Mode幾乎同Normal Mode一樣
只係得10個道具用 :oops:
不過佢都同你計分
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-05-14, 10:18

圖檔
無意中發現既小錯誤
のぞみ既併音應為Nozomi,唔係Kodama(こだま,各站停車班次)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章UCR683 » 2009-05-14, 14:31

b_kevin_e 寫:無意中發現既小錯誤
のぞみ既併音應為Nozomi,唔係Kodama(こだま,各站停車班次)

潛台詞:500系新幹線列車變 V 編成後,降級行Kodama(こだま)班次!
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章安娜琪 » 2009-05-15, 11:55

UCR683 寫:
b_kevin_e 寫:無意中發現既小錯誤

潛台詞:500系新幹線列車變 V 編成後,降級行Kodama(こだま)班次!

500系嘅遭遇真慘... :(

點解唔賣去外國?
富蘭克林曾言,哪裡有自由哪裡就是我的祖國。沒有自由沒有自主,只有奴役的土地和國家,這國家的意義到底何在?難道國家存在的目的就是找些人在我們頭上作威作福,請人來當我們的奴隸主,讓他們把我們統治得閉聲閉氣,我們真的那麼下賤嗎?

中國並非民族國家。因此華人民族主義者當中,不認同共產黨,"中國式社會主義"和獨裁政權的"愛國者",所愛的"中國",只是一個追求在華夏土地上,出現一個公義及人權受民主跟法治保障的華人民族國家的理想。
頭像
安娜琪
土星會員

文章人仔 » 2009-05-15, 12:33

我想知呢...
車掌模式 可以點樣玩呀 背線?定係有得睇之後揀?
頭像
人仔
金星會員

文章Kukuku » 2009-05-15, 22:14

b_kevin_e 寫:終於停到Great!
圖檔
(費是quote咁多)
人仔 寫:FINAL有Enjoy Mode

Enjoy Mode幾乎同Normal Mode一樣
只係得10個道具用 :oops:
不過佢都同你計分

我搵極都唔見Enjoy Mode既??
頭像
Kukuku
土星會員

文章bteonnsg » 2009-05-16, 00:21

人仔 寫:我想知呢...
車掌模式 可以點樣玩呀 背線?定係有得睇之後揀?

唔係FINAL先有車掌MODE架咩= =
車掌係要你背站,我依加剩識背到中央線,山手線全線同埋東海道線幾個站
佢會有八個站比你揀
例如你玩新宿-上野(外回)
有8個方向果陣就要拑新大久保個方向
之後開門等架車停定出現番平時運轉MODE架視角就跟方向開閂門
閂門要等廣播播晒先得

話時話我睇完樓主的CAP圖唔想裝山陽新幹線編(因為我上網BT晒成輯,但指係裝左FINAL,PRO2同旅情編)
太假啦
後面的景物仲衰過BVE果D

仲有乜FINAL PC有ENJOY MODE架咩?
bteonnsg
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-05-16, 11:05

Kukuku 寫:我搵極都唔見Enjoy Mode既??

bteonnsg 寫:唔係FINAL先有車掌MODE架咩= =
車掌係要你背站,我依加剩識背到中央線,山手線全線同埋東海道線幾個站
佢會有八個站比你揀
例如你玩新宿-上野(外回)
有8個方向果陣就要拑新大久保個方向
之後開門等架車停定出現番平時運轉MODE架視角就跟方向開閂門
閂門要等廣播播晒先得

話時話我睇完樓主的CAP圖唔想裝山陽新幹線編(因為我上網BT晒成輯,但指係裝左FINAL,PRO2同旅情編)
太假啦
後面的景物仲衰過BVE果D

仲有乜FINAL PC有ENJOY MODE架咩?

圖檔
按"space"轉enjoy mode

山陽新幹線編係縮水版,玩のぞみ一個鐘就可由新大阪去到博多(仲要停岡山,廣島同小倉)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章人仔 » 2009-05-16, 12:23

你地冇睇右上角ge咩...
頭像
人仔
金星會員

文章UCR683 » 2009-05-16, 13:53

b_kevin_e 寫:山陽新幹線編係縮水版,玩のぞみ一個鐘就可由新大阪去到博多(仲要停岡山,廣島同小倉)

如果不是縮水版,哪會有玩家可以有數小時耐力玩完全程?
(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章人仔 » 2009-05-16, 22:31

玩美佐島站啦
記得揸慢d拍片

我只係dl左final同旅情
頭像
人仔
金星會員

下一頁