用 Google SketchUp 整 addon

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

用 Google SketchUp 整 addon

文章efilm » 2009-03-27, 00:05

網頁介紹:
http://digitalurban.blogspot.com/2006/0 ... ng-in.html

唔知係咪 old news :oops:

睇來應該幾易整到。(SketchUp 適合用來整 d 唔太著緊 metric 的 3D 模)整得靚 d 的話可以自已整 texture 來 map。
我無玩過 / 整過 simu 的野,只係睇過下 d screenshot
發覺 d addon 乜 style 都有,我以前上過去 simu 個官方 wiki 佢教用 blender 來整。但係 blender 個介面好複雜。
如果邊個識整 addon 的話不如講下你覺得用 SketchUp 會唔會好 d? ;)
頭像
efilm
地球會員

Re: 用 Google SketchUp 整 addon

文章人仔 » 2009-03-27, 21:34

用佢整光暗會好d
而且佢唔只淨係整simu入面d野
高登班野用佢整gta hk
整出泥d野個效果都唔錯
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2009-04-07, 13:00

我地學校話下一個小組報告就係用呢舊野整 :cry:
有無人教下我用 :cry:
睇左第二個 Video 已經有 d 野唔多明 :oops:
頭像
lsp
地球會員

文章人仔 » 2009-04-07, 15:18

唔用佢用其他得唔得?
eg.3Ds MAX
頭像
人仔
金星會員

文章lsp » 2009-04-08, 13:00

人仔 寫:唔用佢用其他得唔得?
eg.3Ds MAX

唔知啊 ... 無問
我個 RAR 檔無解壓密 :cry:
要 DL 過 :cry:
頭像
lsp
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客