鐵路用的 Choose Signal

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

鐵路用的 Choose Signal

文章hamu278 » 2008-12-22, 18:45

我想問鐵路用的 Choose Signal 應如何使用? :oops:

如圖所示,我有兩條路軌、兩個月台,而且兩條路軌都係雙向
如果我想架列車由 1、2、3、4 果邊 定係 5、6、7、8 果邊 入月台,都係 如果 A 月台有野就入 B 月台,應如何設置?
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

Re: 鐵路用的 Choose Signal

文章bananasims » 2008-12-22, 19:43

佢地係咪總站?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-12-23, 08:57

唔係。中途站黎。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-12-23, 09:21

啲搭客都好難搭佢想去既方向 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-12-23, 09:23

其實我條線係去程果時先會係中途站上落客,回程果時直接飛去總站。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-12-23, 09:24

咁樣如果有人停咪整慢咗個回程既時間?
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-12-23, 09:41

得兩班車 :P
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-12-23, 09:44

無聊…
你喺波口前 set 兩組 choose signal 咪得 :oops:
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-12-23, 09:49

其實架車超搞笑,滿晒 5500 人 會行得超慢 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-12-23, 09:54

整快佢
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-12-23, 09:57

點整 -.- 已經較到架車超輕 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章人仔 » 2008-12-23, 10:22

唔係set輕重..
set kw(功率)
頭像
人仔
金星會員

文章Puff » 2008-12-27, 22:16

我試過做類似既野

應該唔得 :oops:

兩個 Choose Signal Block 重疊埋

架車會失靈亂走 (?)

我果次試就係架車 _9 咁行去 Choose Signal 而唔係 End of Choose Signal

最後 all stuck :mrgreen:
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章hamu278 » 2008-12-28, 09:48

條線成日塞住,要人手操作 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章hkmtrhah » 2008-12-29, 11:18

調節班次啦 (唔係調節滿客量)
用乜 Choose Signal?我響 SimSig 都唔會亂用路軌。
轉返做 1WayOnly 啦
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章expertuser2004 » 2009-04-09, 15:59

pcyc 寫:調節班次啦 (唔係調節滿客量)
用乜 Choose Signal?我響 SimSig 都唔會亂用路軌。

用 oneway 爆不到,單線容量極限
同埋用車量受到很大制約,單線是多線容量小得很。

單玩貨運版,四線 (雙程雙線),用埋 Choose Signal 都完全做不切
圖檔
expertuser2004

文章大大師兄 » 2009-04-09, 18:47

expertuser2004 寫:
pcyc 寫:調節班次啦 (唔係調節滿客量)

用 oneway 爆不到,單線容量極限
同埋用車量受到很大制約,單線是多線容量小得很。

單玩貨運版,四線 (雙程雙線),用埋 Choose Signal 都完全做不切
http://i22.photobucket.com/albums/b310/expertuser2004/SIMATRANS/524242.jpg

擴建 (用日本可轉彎天橋加建月台)。 :oops:

仲有,可唔可以唔好覆呢 d 潮都爆既文章。 :?
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客