工廠停止生產

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

工廠停止生產

文章bananasims » 2008-12-22, 13:17

唔知點解我間 Iron Ore 工廠停止生產,搞到成條生產線拖晒 :evil:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 工廠停止生產

文章人仔 » 2008-12-22, 13:31

你唔幫佢散貨
塞晒係佢個倉度
冇位放就梗係唔要原料呀 :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-22, 13:45

唔係呀,我 set 條線係 100% 先行,啲貨車塞住晒啲停車位,根本無貨上…
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2008-12-22, 14:10

咁咪唔好set100 lo- -"
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-22, 14:21

佢係根本無生產,set 1% 都係無用。
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2008-12-22, 15:06

廠冇野出
咁你就睇下有關哥d廠係唔係塞滿左
以牛奶線為例
牛場->牛奶加工場->超級市場(自動出貨)
如果係冇車運d奶去超市咁牛奶加工場當然唔會要奶~
如果 超級市場太多貨 同理亦會唔要奶
所以可以用中轉站形式運在去自己ge貨場度再中轉去超市(前題係要有路線運去超市)
->超市哥時就返d速度就可以令到工場唔停咁出貨
當然你可以決定出架貨車去超市塞滿自己個倉佢啦
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2008-12-22, 16:44

嗰個係原材料黎,Iron Ore
我連電都駁埋比佢用…
仲有我講佢無塞滿,佢係連一噸野都無比我運
bananasims
太陽會員

文章hang » 2008-12-22, 17:28

不過你要留意下行工廠有冇滿到!
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章expertuser2004 » 2009-04-10, 14:27

供應目的地,去到最高負載 or 原料超載,供應商就不出野 (Iron Ore)
可按 (Iron Ore) 查詢供應目的地,供應目的地也可雙 click 撿查容量,需要運輸往其他地方

A. (Iron Ore) > (Power factory)
點知電廠負載已去到最高上限,煤田就不出煤呢間野,直到他用煤量達到安全上限 / 全空,煤田先出返煤比呢家電廠。

B. (Iron Ore) > (steel iron factory) > (Oil Station)
如油站 或 煉鋼廠是但一方爆左料 (供過於求),就會影響另外主要生產線。
可用發電廠供電給工廠,調整 (增加 / 減少) 生產力。
expertuser2004

文章bteonnsg » 2009-04-10, 14:56

呢位兄台,你可唔可以推少D潮到裂開嘅POST呀?
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-04-10, 15:58

回覆有意義的話我覺得無乜問題
況且佢講既野令我明白點解我個工廠出問題 :twisted:
bananasims
太陽會員

文章expertuser2004 » 2009-04-10, 16:14

bteonnsg 寫:呢位兄台,你可唔可以推少D潮到裂開嘅POST呀?

請問您說誰? :cry:

別人回復我覺得不滿意,什麼不可修正回應?
如何算推 post (ps: 本人玩 simtrans 還是菜鳥)
expertuser2004

文章bteonnsg » 2009-04-11, 01:33

bananasims 寫:回覆有意義的話我覺得無乜問題
況且佢講既野令我明白點解我個工廠出問題 :twisted:

但係睇上嚟以為有新野真係好火 :oops:
bteonnsg
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客