香港公共交通運輸集團 營運報告 #1

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

香港公共交通運輸集團 營運報告 #1

文章Roy » 2008-12-06, 13:09

由於舊 save 受洗機影響已損毀,因此現時只能重新再玩.
---
報告名稱 : 香港公共交通運輸集團 營運報告
報告編號 : #1
發佈時間 : 2008-12-06 15:28
報告地點 : 港島東, 中環, 金鐘

特別聲明 :
本人在遊戲內的城市並非 100% 模擬現實中的香港,
而各個巴士站的名稱只是隨機抽取該地區附近的大廈或景點來命名,
因此巴士站所在的位置可能與現實的位置並不相同.

集團簡介
本集團於 1930 年成立, 由 香港模擬鐵路有限公司、香港郵件快運有限公司 及 新城巴士服務有限公司 所組成,
暫時的服務範圍於香港島, 預計於未來會配會香港政府, 發展九龍及離島的交通及貨運服務.

路線資料
截至 1938 年, 香港模擬鐵路有限公司、香港郵件快運有限公司 及 新城巴士服務有限公司 共有六條巴士路線、一條地鐵路線及一條郵件快運專線。

巴士路線:
- 1A: 柴灣地鐵站 <-> 柴灣祥達中心
- 1B: 柴灣足球場 <-> 柴灣地鐵站 (循環線)
- 03: 筲箕灣峻峰花園 <-> 筲箕灣康華大廈
- 04: 西灣河翠湖台 <-> 東區裁判法院
- 05: 太古地鐵站 <->太古康景花園
- 06: 鰂魚涌東港中心 <-> 北角港運城 (循環線)

地鐵路線:
- 港島線 Island Line

郵件快運專線:
- 港島郵件快運 - [HOK] Mail Express

未來計劃
香港公共交通運輸集團將會於未來於港島西區開設更多巴士路線, 並把郵件快運服務範圍伸展至上環.

---

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
最後由 Roy 於 2008-12-06, 15:35 編輯,總共編輯了 9 次。
頭像
Roy
木星會員

Re: 香港公共交通運輸集團 營運報告 #1

文章hamu278 » 2008-12-06, 13:29

我依家唔會用錢咁樣去整車廠 :oops: 起真正果個車廠就算 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-12-06, 14:01

點樣喺地底起路軌?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Roy » 2008-12-06, 14:56

hamu278 寫:我依家唔會用錢咁樣去整車廠 :oops: 起真正果個車廠就算 :oops:

用呢種方法起車廠都有好處嘅, 派車都擺車會比較方便 :oops:
頭像
Roy
木星會員

文章Roy » 2008-12-06, 14:57

bananasims 寫:點樣喺地底起路軌?

viewtopic.php?f=102&t=8644
viewtopic.php?f=102&t=8654
:oops:
頭像
Roy
木星會員

文章bananasims » 2008-12-06, 15:18

Roy 寫:
hamu278 寫:我依家唔會用錢咁樣去整車廠 :oops: 起真正果個車廠就算 :oops:

用呢種方法起車廠都有好處嘅, 派車都擺車會比較方便 :oops:

直接送佢入車廠咪得
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Roy » 2008-12-06, 15:54

bananasims 寫:
Roy 寫:

直接送佢入車廠咪得

本身果個車廠我慣左係一個維修中心, 而果啲係停泊列車處 :lol:
頭像
Roy
木星會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客