紅磡報創刊號 - 本save介紹

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

紅磡報創刊號 - 本save介紹

文章KZ7008 » 2008-11-30, 19:56

本save的城市大部分都是使用香港的街道命來命名

以下是本save的貨運樞紐之一
圖檔
本save的鐵路貨運系統都是與鐵路佐頓線共用路軌,由於大家的速度相約,並沒有出現塞火車情況。

那些貨都是透過船運到這裏
圖檔

廢物焚化爐發電廠群組(未啟用)
圖檔

新市鎮
圖檔

政府保鐵政策下受苦的兩個城市
圖檔
圖檔
鐵路佐頓線初開時,沒有人使用該線,以致該線每年恐怖的業績。
後來政府通過,禁止巴士進人那兩個城市載客,只准巴士公司在區內開設鐵路接駁線,這個政策使到月華和谷亭兩市的居民只
可以乘搭鐵路來往其它城市。現時政府仍未有意思取消該項政策。

以下係本save最多人候車的一個車站和本公司的業績
總共有一百萬人候車
圖檔
KZ7008

Re: 紅磡報創刊號 - 本save介紹

文章bananasims » 2008-11-30, 20:26

你啲 mod 搞到成一百萬啫 :oops: 我唔洗 mod 最多都有二十萬(嗰陣時因為鐵路同埋巴士出現互相阻塞交通問題,搞到鐵路 kick 死晒)
點樣喺地底起隧道?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Roy » 2008-12-03, 13:22

bananasims 寫:你啲 mod 搞到成一百萬啫 :oops: 我唔洗 mod 最多都有二十萬(嗰陣時因為鐵路同埋巴士出現互相阻塞交通問題,搞到鐵路 kick 死晒)
點樣喺地底起隧道?

隧道識起架啦, 喺起果陣斜坡度要按一下隧道架嗎, 喺按隧道果陣加埋按住 Ctrl
至於點樣處理隧道下嘅野, 就按一下大階 "U"
頭像
Roy
木星會員

文章bananasims » 2008-12-03, 13:41

喺隧道起波口嗰啲我就唔識 :cry:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Puff » 2008-12-04, 17:58

Roy 寫:
bananasims 寫:你啲 mod 搞到成一百萬啫 :oops: 我唔洗 mod 最多都有二十萬(嗰陣時因為鐵路同埋巴士出現互相阻塞交通問題,搞到鐵路 kick 死晒)
點樣喺地底起隧道?

隧道識起架啦, 喺起果陣斜坡度要按一下隧道架嗎, 喺按隧道果陣加埋按住 Ctrl
至於點樣處理隧道下嘅野, 就按一下大階 "U"

Say "Shift + U" instead of 大階 "U" is better.
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 50 位訪客