好無奈既情況,太多人搭,不過都係蝕本

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

好無奈既情況,太多人搭,不過都係蝕本

文章bananasims » 2008-10-18, 18:20

有條巴士路線,好多人等車,得兩架巴士,次次滿載,都係蝕本…
大家會忍痛有佢蝕錢定係繼續派兩架?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 好無奈既情況,太多人搭,不過都係蝕本

文章expertuser2004 » 2008-10-18, 18:24

越多車越多客, 搵錢越快
巴士列車 (4x 巴士) + 雙層巴士 :mrgreen:
expertuser2004

文章bananasims » 2008-10-18, 18:36

唉,派多幾架蝕得仲勁
一時個利潤升到好高,一時又跌到好勁
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章expertuser2004 » 2008-10-18, 19:30

bananasims 寫:唉,派多幾架蝕得仲勁
一時個利潤升到好高,一時又跌到好勁

交通網不發達, 用 1-3 車就好
看車站駁去邊到。

完全發展城市後, 試用過
以車站 > 碼頭 > 車站,是可用足 100% 容量

船試過連續派 100 部高速船, 班班滿座也清不晒d客

文章bananasims » 2008-10-18, 19:44

我無渡輪,得鐵路同巴士
巴士只有城內,鐵路係跨城的 :oops:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2008-10-18, 20:15

減少巴士路線途經哥d巴士站
好似澳門咁重整
迫d人轉乘
頭像
人仔
金星會員

文章hamu278 » 2008-10-19, 08:19

我試過鐵路勁多人搭,不過到維修果陣,D錢......
所以我唔會再用最貴果隻路軌
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-10-19, 08:49

hamu278 寫:我試過鐵路勁多人搭,不過到維修果陣,D錢......

要維修咩? :oops:
bananasims
太陽會員

文章Andy » 2008-10-19, 10:36

有冇得SET車費的 - -
我諗情況係同輕鐵一樣
圖檔
Andy
金星會員

文章人仔 » 2008-10-19, 11:04

1.維修費係每月維護費 係個價錢隔離
2.車費要改config.dat
維修費係冇得改ge....
頭像
人仔
金星會員

文章hamu278 » 2008-10-19, 11:04

bananasims 寫:
hamu278 寫:我試過鐵路勁多人搭,不過到維修果陣,D錢......

要維修咩? :oops:

佢好似一段時間會自動維修
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-10-19, 14:30

人仔 寫:1.維修費係每月維護費 係個價錢隔離

維修費係咪 100 架?
bananasims
太陽會員

文章expertuser2004 » 2008-10-19, 18:05

最貴那隻路軌配新幹線 / 高速列車 (>250km up), 新幹線搵錢很快 :mrgreen:
平維修用電車軌 (限速 70 km) = 可擺新幹線上去行 :mrgreen:

我玩過最勁的車站 :!:
圖檔

文章人仔 » 2008-10-19, 21:40

bananasims 寫:
人仔 寫:1.維修費係每月維護費 係個價錢隔離

維修費係咪 100 架?

隻隻路軌隻隻電纜都唔同價個wo..

expertuser2004 寫:

最貴那隻路軌配新幹線 / 高速列車 (>250km up), 新幹線搵錢很快 :mrgreen:
平維修用電車軌 (限速 70 km) = 可擺新幹線上去行 :mrgreen:

我玩過最勁的車站 :!:
圖檔

打錯字wo :lol:
感覺上好似太大有d多餘而且晒錢 :oops:
頭像
人仔
金星會員

文章expertuser2004 » 2008-10-19, 23:41

人仔 寫:打錯字wo :lol:
感覺上好似太大有d多餘而且晒錢 :oops:

被發現了, (汗) :shock:

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客