[分享] 模擬城市4之神手篇

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

[分享] 模擬城市4之神手篇

文章that » 2007-08-16, 03:21

我都有頑模擬城市4,其實我已經解決所有新手問題,接下來就係美化,但係我根本就唔識,而係gamebase 個到就有一位神人,佢可以將 模擬城市依隻game推到高峰,唔信?

你睇完後可能發覺自己頑 模擬城市 玩得太唔似樣la!!

依d先叫 模擬城市 ar!!!!

City Tour: Arkinsburg--我心目中的虛擬國度:
http://www.gamebase.com.tw/forum/content.html?tno=37360003&n=6&sno=73400505
that

Re: [分享] 模擬城市4之神手篇

文章bananasims » 2007-08-16, 04:48

我就覺得怪怪地, 佢個高爾夫球場起喺市中心, 低密度住宅同高密度商業起埋一齊, 咁樣唔太真
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章that » 2007-08-17, 22:14

其實我只係想提一提d人,唔好只係一直沖,而忘記市長ge真正義意係將城市變得更美,而唔係只去起高樓,係網上(特別係中國人)好鍾意將d石屎森林post上網,其實佢ge城市根本冇咩美感!!
that

文章bananasims » 2007-08-18, 05:53

em... 個個人口味唔同, 就鐘意唔塞車, 不過都好多人都鐘意高樓咁..
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章that » 2007-08-20, 00:53

果然,特別係歐洲人,佢地個城市並冇太多高樓,但更加好過石屎森林,唔係話石屎森林唔好,但我唔鍾意整個城市都係高樓,太可怕la,有一種好難受ge感覺。
that

文章bananasims » 2007-08-20, 08:28

唔知點解我鐘意咁..
歐洲好多城市因為有好耐歷史先冇高樓. 你睇下新巴黎同紐約差唔多咁密.
bananasims
太陽會員

文章that » 2007-08-20, 11:51

嗯………
觀點不同………
仲有係歐洲人ge simcity ar………
我諗 New York 都會有 Central Park 由高空望下去,New York 都唔係全部高樓…
that

文章bananasims » 2007-08-20, 12:21

New York 由 Central Park 最中心望 360 度係一棟樓都見唔到
不過只係得 Central Park, NYC 近 Midtown ( 即係 times square , 40 至 45 街嗰頭同 grand zero 都係好密 )
bananasims
太陽會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客