有冇D建築物可以令人有十幾萬人等車

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

有冇D建築物可以令人有十幾萬人等車

文章kk919 » 2010-02-15, 20:25

有冇D建築物可以令人有十幾萬人等車??有可唔可以SD比我唔該......
kk919
天王星會員

Re: 有冇D建築物可以令人有十幾萬人等車

文章hkmtrhah » 2010-02-15, 20:49

你將車站起響名建築物附近咪得
如果係鐵路車站又起得山卡啦咪加接泊巴士
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

Re: 有冇D建築物可以令人有十幾萬人等車

文章大大師兄 » 2010-02-16, 16:46

建築物都係冇乜用,比着我就改 simuconf.tab。

== 以下方法適用於所有版本 ==
去你安裝 simutrans 的路徑 (path),用純文字編輯軟件(如 Notepad)開啟 config 下面嘅「simuconf.tab」呢個檔案。
搵吓有一行係「passenger_factor=」開頭嘅,如果「passenger_factor=」前面有任何 # 號就將呢行啲 # 整走晒。
「passenger_factor=」後面會有個數字,預設係 16,將佢改大啲,越大越多客。

== 以下方法適用於較新版本==
喺「Create a New Game」方塊度有個掣「Settings」(「Load Game」對上,「Set Climate」左邊,如果搵唔到即係版本唔夠新),撳佢,
彈出一個「Settings」方塊,撳最上面嘅「Simuconf.tab」,然後撳「Economy and cities」,向下拉搵到「passenger_factor」,
將隔黎嘅數字更改(預設係 16),個數字越大就越多客。
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客