有無人有玩策略同軍事類嘅遊戲?

由 XBOX360 至 PSP、由城市規劃到槍擊遊戲,不同的遊戲類型,遊戲的分享與討論。
版面規則

有無人有玩策略同軍事類嘅遊戲?

文章bteonnsg » 2009-11-10, 20:51

我覺得呢隻唔錯,可以展現出二戰果陣嘅氛圍

尤其係德國同民國

用德國嘅話會感受到單挑世界果種壓力

民國仲難,一開波就比共慘黨屈機...之後又要面對氣勢如虹嘅日本,仲有一堆廢柴軍閥阻_住晒(話盟友不如話係負累)

送圖兩張(簡體,唔鍾意唔關我事)

圖檔
登陸愛爾蘭,但北愛始終打唔入

圖檔
資源對一場戰爭同工業好大影響,所以見到有得用超少資源換人勁多野緊係要啦(圖為用極少補給換蘇聯大量石油,稀金)
bteonnsg
地球會員

Re: 有無人有玩策略同軍事類嘅遊戲?

文章bananasims » 2009-11-10, 21:09

同學屋企玩過類似既
玩 1900 年既俄羅斯簡直屈晒機 :oops:
嗰次玩普魯士,得個北德意志邦聯咁多地,又要搞俄羅斯又要搞奧地利,最後搞搞下「遷都」去巴黎 :oops:

我都唔係玩得好深入,唔知有無得簽嗰啲三帝同盟,再保條約呢啲嘢 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-11-10, 22:37

bananasims 寫:同學屋企玩過類似既
玩 1900 年既俄羅斯簡直屈晒機 :oops:
嗰次玩普魯士,得個北德意志邦聯咁多地,又要搞俄羅斯又要搞奧地利,最後搞搞下「遷都」去巴黎 :oops:

我都唔係玩得好深入,唔知有無得簽嗰啲三帝同盟,再保條約呢啲嘢 :oops:

咩公司架先

圖檔

類似咁?呢隻1836-1914(好似全部劇本都係1926結束)

頂樓果個1936-1944+1個1945架空劇本同2個聯機劇本,最尾可較1964結束
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-11-10, 23:34

唔係咁既樣
會見度啲兵行
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Lemon233 » 2009-11-11, 11:56

HOI2玩家+1

美帝真係超屈機...

嘛 HOI3個介面真係..唔識玩
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章人仔 » 2009-11-11, 13:21

我玩的話第一個打殘日本 8-)
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-11-11, 16:57

Lemon233 寫:HOI2玩家+1

美帝真係超屈機...

HOI3勁LAG...依加個1.3放出嚟都好似仲係好唔穩定

HOI2話時話就嚟又出資料片(係PARADOX INTERACTIVE比個CODE一個MOD組,之後整出嚟),叫ARSENAL OF DEMOCRACY

美帝珍珠港前打佢就得,登陸加拿大做跳板,之後喺北面圈地,咁樣就可以喺開戰前運晒D兵上去,唔洗怕比佢D航母屈機

日本對於民國嚟講好難架...

當然你用蘇聯人海/德國裝甲實夠打有凸
bteonnsg
地球會員

文章Lemon233 » 2009-11-11, 20:54

bteonnsg 寫:
Lemon233 寫:HOI2玩家+1

美帝真係超屈機...

HOI3勁LAG...依加個1.3放出嚟都好似仲係好唔穩定

HOI2話時話就嚟又出資料片(係PARADOX INTERACTIVE比個CODE一個MOD組,之後整出嚟),叫ARSENAL OF DEMOCRACY

美帝珍珠港前打佢就得,登陸加拿大做跳板,之後喺北面圈地,咁樣就可以喺開戰前運晒D兵上去,唔洗怕比佢D航母屈機

日本對於民國嚟講好難架...

當然你用蘇聯人海/德國裝甲實夠打有凸

我係玩美帝屈人機(掩面

當時一打就主打歐戰...我由得日本吞咗中華民國
後尾我無敵艦隊推倒日本海軍 然後堆兵菲律賓 由廣東打番上去...
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章人仔 » 2009-11-11, 22:43

最後有冇打沉日本 :?:
頭像
人仔
金星會員

文章Lemon233 » 2009-11-12, 09:58

當然有...中華民國全部地區同日本最後都喺美帝統治之下
仲同蘇聯死過㖭...

不過年代久遠, 存檔早已西歸去了...
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bteonnsg » 2009-11-12, 17:15

人仔 寫:最後有冇打沉日本 :?:

有...如果打得
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2009-11-14, 16:44

類OGame遊戲。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章bteonnsg » 2009-11-18, 19:06

其實OGame係乜 [sosad] ?D朋友成日都講
bteonnsg
地球會員

文章Lemon233 » 2009-11-20, 21:57

http://ogame.tw/

OGame -> Google第一頁。
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bteonnsg » 2009-11-20, 22:16

完全唔覺得似囉唔該 [sosad]
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2009-11-21, 16:35

Lemon233 寫:http://ogame.tw/

呢個我都試過自架,食得太多CPU同Ram資源,最後被人Ban左。
頭像
KeroChu
地球會員

文章bteonnsg » 2009-11-21, 18:42

KeroChu 寫:

呢個我都試過自架,食得太多CPU同Ram資源,最後被人Ban左。

呢個唔係好似車肥羊果種網頁遊戲咩???
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2009-11-28, 16:55

bteonnsg 寫:
KeroChu 寫:

呢個唔係好似車肥羊果種網頁遊戲咩???

基本上系,但系D飛機多過車肥羊D兵好多。
頭像
KeroChu
地球會員

回到 [A5] 遊戲

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客