我擔心......

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

我擔心......

文章JX7452~Tadase » 2009-06-13, 22:53

其實我擔心的唔係我既考試成績,而係怕下年冇師兄陪。
其實我係十分孤立,所以唔好笑我點解仲要學長輔導...... :oops:
因此我擔心我不能交友...... :(

我個級今年好糟糕。
不過不得不承認,你們這屆中二,真的不達標準。

今年F6既,下年佢升F7就因考A-level就比F6更忙。
所以,我同佢亦分析左佢地(?及?)今年CE原校升中六的結果:
後者應該可以,前者就難講D

(不依次序)
一個就「試題極跟難,意志被摧殘。」,講到死梗。
一個就「見卷O哂嘴,潛水怕屈機。」,講到好有信心。
:(

最後佢俾左句金句我:「世事無絕對,隨緣而安吧。」
因此我開本帖的目的係想大家提供交友的方法,以作備用。 :(
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

Re: 我擔心......

文章Andy » 2009-06-13, 23:37

隨緣而安吧!其實朋友唔需要多..知已只需一個.
圖檔
Andy
金星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-14, 16:39

唔怪得呢幾日成日打乞嚏啦 :evil:

有共同話題既話就好易交到朋友
話題可以係電視,學習(包括抄功課xd),興趣等等

自己就以興趣交友多
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章kirisame » 2009-06-15, 09:53

班入面幾乎交唔到朋友 :lol:

幾乎係靠班外+網友,冇法啦 :oops:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-15, 11:30

kirisame 寫:班入面幾乎交唔到朋友 :lol:

幾乎係靠班外+網友,冇法啦 :oops:

識埋d教職員都唔差(唔係老師呀)
可以八下學校有咩事有咩搞,我就係咁成日一早就收到風 :D :D
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-15, 18:48

b_kevin_e 寫:唔怪得呢幾日成日打乞嚏啦 :evil:

有共同話題既話就好易交到朋友
話題可以係電視,學習(包括抄功課xd),興趣等等

自己就以興趣交友多

關咩事?

其實我交唔到友係因為中一既大致命傷(Seen it in Metube,我叫d staff剷,佢他唔剷...... :evil: )

我睇死我剩低呢四年既生活都交唔到友。另外我好怕你接納唔到我,破口大罵、狗血淋頭。 :cry: :cry:

PS:點解我同你好似「似曾相識」咁既...... :?
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客