6月大考...

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: 6月大考...

文章b_kevin_e » 2009-06-11, 12:03

銘仔 寫:我驚冇聽日咋...
大吉利事千其唔好聽課 :evil:

頂多係停小學同幼稚園
中學唔停 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章銘仔 » 2009-06-11, 12:15

b_kevin_e 寫:

頂多係停小學同幼稚園

銅鑼灣聖保祿學校九名中四同班學生,本周集體爆發流感,其中一名十六歲女生更確診感染人類豬流感,她沒有外遊紀錄,若當局仍然無法確定病源,即代表病毒已在社區傳播,全港小學需停課14 天
頭像
銘仔
金星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-11, 12:22

銘仔 寫:

頂多係停小學同幼稚園

銅鑼灣聖保祿學校九名中四同班學生,本周集體爆發流感,其中一名十六歲女生更確診感染人類豬流感,她沒有外遊紀錄,若當局仍然無法確定病源,即代表病毒已在社區傳播,全港小學需停課14 天

http://www1.881903.com/apps/newsBoss/ht ... 296200.htm
唔鬼知啦,而家d訊息好亂
一d就話停小學同幼稚園, 一d就話停中小學幼稚園:oops:

不過唔好停中學,我成績表同leaving cert.都唔拎
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2009-06-11, 12:26

唔好停,我既 opportunity cost 會大咗 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-06-13, 13:20

考完試
就算停都唔關我地事....
頭像
人仔
金星會員

文章Andy » 2009-06-14, 19:45

bananasims 寫:唔好停,我既 opportunity cost 會大咗 :oops:

停唔停都唔關你事 :oops:
你有得揀返學咩 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章KX675 » 2009-06-15, 10:16

剛剛考完小弟最差果科 - 數學(上年拿38/100),宜家心情舒暢,至少60/100。
考試中,潛水 sosad
圖檔
頭像
KX675
土星會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-15, 15:43

今日考英文,份卷二最少冇左10分,因為做唔哂...... :oops: (??/120)
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-15, 15:54

JX~Karitsuru 寫:今日考英文,份卷二最少冇左10分,因為做唔哂...... :oops: (??/120)

卷二係唔係READING?
英文reading好難做唔哂

我中文reading卷就成日做唔哂 :oops: 會考都係咁
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-15, 16:07

JX~Karitsuru 寫:今日考英文,份卷二最少冇左10分,因為做唔哂...... :oops: (??/120)

我中文reading卷就成日做唔哂 :oops: 會考都係咁

係GE(General English),包含Reading Compenhernsion 同 Grammar and Usage (各佔60分)
頭像
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-15, 16:13

JX~Karitsuru 寫:

係GE(General English),包含Reading Compenhernsion 同 Grammar and Usage (各佔60分)

唔鬼記得哂 :oops: n年前既野

不過最正都係中史,中二中三個阿sir(唔知邊個pm問我)俾既貼士貼到好準 (背哂實冇死 :D)次次中史都係用黎拉平均分 :D
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-15, 16:15

b_kevin_e 寫:不過最正都係中史,中二中三個阿sir(唔知邊個pm問我)俾既貼士貼到好準 (背哂實冇死 :D)次次中史都係用黎拉平均分 :D

我用中史、科學同電腦拉。 :lol:
頭像
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-15, 16:20

b_kevin_e 寫:不過最正都係中史,中二中三個阿sir(唔知邊個pm問我)俾既貼士貼到好準 (背哂實冇死 :D)次次中史都係用黎拉平均分 :D

我用中史、科學同電腦拉。 :lol:

IS次次都死係bio範圍,高極有限
嗰陣我電腦仲係計grade :oops:

比多d時間背中史啦,如果你有嗰個阿sir既貼士就更加要背 :D
冇8字頭都對唔住阿sir
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-15, 16:23

b_kevin_e 寫:IS次次都死係bio範圍,高極有限

比多d時間背中史啦,如果你有嗰個阿sir既貼士就更加要背 :D

今年中史Miss教......(不過都有貼士) :mrgreen:
頭像
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-15, 16:32

b_kevin_e 寫:IS次次都死係bio範圍,高極有限

今年中史Miss教......(不過都有貼士) :mrgreen:

我嗰陣係派紙仔,上面有part寫住「重要課題」,背鬼哂佢搞掂

anyway,師兄我祝你考試成功!加油!努力!
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-15, 16:45

b_kevin_e 寫:我嗰陣係派紙仔,上面有part寫住「重要課題」,背鬼哂佢搞掂

Thx for encouraging! :)

我派A4紙,成十幾條長題目...... :oops:
頭像
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-15, 17:02

b_kevin_e 寫:我嗰陣係派紙仔,上面有part寫住「重要課題」,背鬼哂佢搞掂

Thx for encouraging! :)

我派A4紙,成十幾條長題目...... :oops:

A4 :geek: 我嗰陣都係一張好細既紙仔
重要課題一行過(得個GENERAL課題)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章KX675 » 2009-06-15, 21:04

救命......聽日CL要考一種不知名軟件 - Scratch......
重lum住搵CL拉數學分,點知......
考試中,潛水 sosad
圖檔
頭像
KX675
土星會員

文章JX7452~Tadase » 2009-06-16, 14:05

今日考普通話,出到勁易。 :lol:
一條粵普對譯都冇。

我tip 中晒。
出咗輕聲的規律、量詞。 :D

不過中文作文唔多掂 :geek:
頭像
土星會員

文章b_kevin_e » 2009-06-16, 14:26

JX~Karitsuru 寫:今日考普通話,出到勁易。 :lol:
一條粵普對譯都冇。

我tip 中晒。
出咗輕聲的規律、量詞。 :D

不過中文作文唔多掂 :geek:

搞錯 :oops: 我嗰年讀次次都有(呢part d分好易執 :D )
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

上一頁下一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客