CE

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: CE

文章bananasims » 2009-04-24, 13:44

好難 :cry:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章星宿 » 2009-04-24, 13:49

iamfreeman 寫:
bananasims 寫:我寫人 -> 經濟,升降機 -> 權勢,樓梯 -> 中小企,然之後拉埋 ECON 啲嘢亂吹一餐
上文不接下理

=.=

=================
PAPER1文言果PART超易 :lol:

我最尾15分鐘先做
好多問題都係撞
星宿

文章星宿 » 2009-04-24, 13:50

bananasims 寫:我寫人 -> 經濟,升降機 -> 權勢,樓梯 -> 中小企,然之後拉埋 ECON 啲嘢亂吹一餐
上文不接下理

好抽象!
條題目一定要作呢d?

我作第三條
學JJ首歌講
不潮不用花錢
星宿

文章bananasims » 2009-04-24, 13:52

我首先吹學校老師用升降機,學生用樓梯
然之後又唔知咩啦
總之篇文作得好差
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章星宿 » 2009-04-24, 14:06

bananasims 寫:我首先吹學校老師用升降機,學生用樓梯
然之後又唔知咩啦
總之篇文作得好差

essay好似穩陣d :?
星宿

文章Freeman » 2009-04-24, 14:22

我果編大約係咁(01-10為段落):
打左好耐, 比下意見 :oops:
01:我上樓梯, 覺得好辛苦, 諗:點解有輕鬆既升降機唔坐要行樓梯呢?
02:樓梯adv. & D人多用升降機, 少用樓梯, 我有時唔可以唔認同佢地
03:升降機adv. & 我老豆係果種急功既人
04+05:我老豆係人生大廈fall左, 從此抬唔起頭
06:自此我只用樓梯
07:樓梯disadv. 但樓梯令人有安全感, 就算點跳級都仲有好長既路
08:係人生大廈入而有好多種人, 有D為家庭一直向上, 有D從高潮退下......樓梯係比唔要虛名既人, 就好似我. 升降機雖然快, 但風險大, 一唔小心就會fall, 一fall毫無得翻身
09:係樓梯, 就算有事都可以企起身繼續向上, 終有一日成功
10:穩步而上的人會......急功近利的人會......
11:不知不覺, 我已經去到目的地, 我望一望果條仲有餘暖既扶手, 好有自信咁繼續行人生既路
Freeman
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 16:36

iamfreeman 寫:去香港華仁
個試場入面有雀不停叫 :oops:

我仲衰
俾考評局錄影 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 16:37

bananasims 寫:我首先吹學校老師用升降機,學生用樓梯
然之後又唔知咩啦
總之篇文作得好差

我吹咩咩有d野樓梯有,電梯冇 :oops: 係咁吹「情」字
我都覺得麻麻地,唔多掂
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2009-04-24, 16:39

b_kevin_e 寫:

我仲衰

尋日 CIT 有啦
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 16:48

bananasims 寫:

我仲衰

尋日 CIT 有啦

因咩錄影
係唔係試收音?(我係試收音,唔知係唔係因為收得差,聽日我要返返去o個到考)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Freeman » 2009-04-24, 17:08

我仲衰

我PHY都有

我仲衰

尋日 CIT 有啦

因咩錄影
係唔係試收音?(我係試收音,唔知係唔係因為收得差,聽日我要返返去o個到考)

試場通訊及支援系統運作測試
http://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/Circ ... ss09_c.pps
Freeman
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 17:14

iamfreeman 寫:

我仲衰

我PHY都有

我仲衰

尋日 CIT 有啦

因咩錄影

試場通訊及支援系統運作測試
http://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/Circ ... ss09_c.pps

全港咁多間試場咁都抽中左 -0-
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 17:23

聽日list唔知收得掂唔掂
我個試場勁近輕鐵路軌(一條行人路) :oops:
出面條馬路都幾繁忙下 :oops:
驚收得唔清,入特別室(寫report麻煩!)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Sono » 2009-04-24, 17:57

等我又講下我個篇應該拎U的文 :cry:

同Freeman一樣係作升降機&樓梯

話說我好細個個陣係好怕升降機, 甚至逃避, 所以經常行樓梯
所以鍛鍊到強健的身體 (當然真人身體係好差
後來, 父母帶我睇心理醫生, 個恐懼症就醫好左.
我用番升降機, 不過不時都會行樓梯, 因為我住低層, 經常要等架升降機落黎, 浪費我好多時間
後來, 升降機發生左意外, 本來忽略樓梯的人終於明白樓梯的重要性
不過當升降機整番好個陣, d人又再次忽略樓梯, 甚至用雜物阻塞通道
我覺得樓梯好可憐, 所以唯有幫佢, 處理堆垃圾 (洗我做咩, 邊有大廈無請清潔架
我仲向管理處投訴, 同埋建議維修樓梯 (好地地又做咩要維修
我心裡面想, 如果無人愛樓梯, 就由我愛啦! (天啊..
最後, 我又再一次無用升降機, 唔係因為我驚佢, 而係我好憎恨佢

~完~

補充, 我應該唔夠600字
而且因為唔用改錯帶/改錯液的關係, 份卷畫花哂
page1, 我甚至成頁唔要

唉, 默哀~ :cry:
Sono

文章bananasims » 2009-04-24, 18:01

Page 1 我成頁都無要 :oops:
bananasims
太陽會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 18:05

Sono 寫:等我又講下我個篇應該拎U的文 :cry:

同Freeman一樣係作升降機&樓梯

話說我好細個個陣係好怕升降機, 甚至逃避, 所以經常行樓梯
所以鍛鍊到強健的身體 (當然真人身體係好差
後來, 父母帶我睇心理醫生, 個恐懼症就醫好左.
我用番升降機, 不過不時都會行樓梯, 因為我住低層, 經常要等架升降機落黎, 浪費我好多時間
後來, 升降機發生左意外, 本來忽略樓梯的人終於明白樓梯的重要性
不過當升降機整番好個陣, d人又再次忽略樓梯, 甚至用雜物阻塞通道
我覺得樓梯好可憐, 所以唯有幫佢, 處理堆垃圾 (洗我做咩, 邊有大廈無請清潔架
我仲向管理處投訴, 同埋建議維修樓梯 (好地地又做咩要維修
我心裡面想, 如果無人愛樓梯, 就由我愛啦! (天啊..
最後, 我又再一次無用升降機, 唔係因為我驚佢, 而係我好憎恨佢

~完~

補充, 我應該唔夠600字
而且因為唔用改錯帶/改錯液的關係, 份卷畫花哂
page1, 我甚至成頁唔要

唉, 默哀~ :cry:

第2條係「檸檬茶」模式,文體不拘
我都係吹第2條(1同3冇idea,唔做,費時肥佬)
唔會U呀你 = = lv.1-2到la
我個試場都有人成版唔要 = =
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 18:13

bananasims 寫:鄧鏡波呢間野真係好差
地下咖啡漬又有,塵仲要好大舊
然之後考考下,無啦啦話故障,響鐘響足五分鐘 :evil:
個試場主任就話會寫 report,唔知點

而家有d掛住我間學校...................

....個廁所 :oops: (五星級廁所)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2009-04-24, 18:16

黃芴南個廁所用水炮亂射就算
鄧鏡波就直程唔清潔 :P

食住叉燒等睇戲啦
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-04-24, 18:37

食住叉燒等攞U啦 :(
Freeman
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-04-24, 18:40

bananasims 寫:黃芴南個廁所用水炮亂射就算
鄧鏡波就直程唔清潔 :P

食住叉燒等睇戲啦

最正都係:
屯門一間學校,廁所入面有張poster,
上面寫住「準確投籃,保持清潔」.......... :oops:

回正題:
今鑊hkeaa又叫我地做白老鼠 = =
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

上一頁下一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 30 位訪客