學校最好既朋友可能去加拿大讀

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: 立法會講粗口

文章Freeman » 2009-04-04, 21:45

bananasims 寫:多倫多入面邊個 city?
即係 Markham、Scarborough、Richmond Hill 同 Missisauga 咁

未定
Freeman
地球會員

Re: 學校最好既朋友可能去加拿大讀

文章bananasims » 2009-04-04, 21:47

千祈唔好住 Scarborough,勁多黑鬼,治安好差 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-04-06, 17:15

bananasims 寫:千祈唔好住 Scarborough,勁多黑鬼,治安好差 :oops:

Markham
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-04-06, 19:37

萬錦都唔錯,suburb area,Kennedy Road 有個太古廣場(抄香港 :P
不過萬錦渣出市區無半個鐘都一個鐘,除非佢超有米,渣嗰條收費快速公路 :P (唔好講搭嗰條垃圾 TTC 地鐵 :P
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-04-06, 20:29

bananasims 寫:萬錦都唔錯,suburb area,Kennedy Road 有個太古廣場(抄香港 :P
不過萬錦渣出市區無半個鐘都一個鐘,除非佢超有米,渣嗰條收費快速公路 :P (唔好講搭嗰條垃圾 TTC 地鐵 :P

TTC點垃圾 :cry:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-04-06, 20:32

同香港鐵路博物館同一個 level :oops:
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-04-06, 20:40

iamfreeman 寫:
bananasims 寫:萬錦都唔錯,suburb area,Kennedy Road 有個太古廣場(抄香港 :P

TTC點垃圾 :cry:

zh.wikipedia:「另一方面,由於多倫多市政府的財政預算越來越緊張,未來將有可能把Sheppard地鐵線關閉以節省「大量的支出」。」[sosad] :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Freeman » 2009-04-06, 20:51

我愛懷舊 :P :P

:oops:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-04-06, 21:00

Sheppard 地鐵,起條鐵路去半山區,邊會有人搭 :P
愛懷舊?港鐵東鐵綫旺角東站 :oops:
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-04-06, 21:39

bananasims 寫:Sheppard 地鐵,起條鐵路去半山區,邊會有人搭 :P
愛懷舊?港鐵東鐵綫旺角東站 :oops:

:oops:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-04-06, 21:41

Sheppard 既地位同香港半山區差唔多(可能有錯,因為我朋友講的 :oops:
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2009-04-06, 21:45

諗返起多倫多有條叫 Don Valley Parkway 同 QEW,唔知點解見到呢個名想笑
諗起快速公路,我又諗起一條叫 Decarie,某一年大雨將條快速公路變大水渠,浸死咗成百幾人 :oops:
又諗起 Bonaventure 下低啲柱爛到乜咁 :oops: 仲恐怖過大陸啲橋柱
然之後又諗起 Boulevard de la Concorde 條橋倒塌咗去 Papineau 壓死咗三個人 :oops:
加拿大太危險啦,留喺香港啦 ;)
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-04-06, 22:00

bananasims 寫:諗返起多倫多有條叫 Don Valley Parkway 同 QEW,唔知點解見到呢個名想笑
諗起快速公路,我又諗起一條叫 Decarie,某一年大雨將條快速公路變大水渠,浸死咗成百幾人 :oops:
又諗起 Bonaventure 下低啲柱爛到乜咁 :oops: 仲恐怖過大陸啲橋柱
然之後又諗起 Boulevard de la Concorde 條橋倒塌咗去 Papineau 壓死咗三個人 :oops:
加拿大太危險啦,留喺香港啦 ;)

我都唔想佢去 :cry:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-04-06, 22:10

地鐵 15 分鐘一班
九流鐵路服務
九流巴士服務
多倫多十二月負二十度
多倫多啲車頂多用三五年
落雪落鹽整爛車跆
落雪落鹽整爛路面(我以前住嗰度叫滿地可,花名叫滿地洞 :P
啲雪會碌落黎整爛你個擋風玻璃
六月落雹
種族歧視
常常罷工
弱智政黨
弱智政客
高稅率(薪俸稅 50%)
銷售稅 15%
等等 :mrgreen:
bananasims
太陽會員

文章大大師兄 » 2009-04-07, 16:53

bananasims 寫:地鐵 15 分鐘一班
九流鐵路服務
九流巴士服務
多倫多十二月負二十度
多倫多啲車頂多用三五年
落雪落鹽整爛車跆
落雪落鹽整爛路面(我以前住嗰度叫滿地可,花名叫滿地洞 :P
啲雪會碌落黎整爛你個擋風玻璃
六月落雹
種族歧視
常常罷工
弱智政黨
弱智政客
高稅率(薪俸稅 50%)
銷售稅 15%
等等 :mrgreen:

呢個有咩問題 :oops:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章bananasims » 2009-04-07, 16:56

第一年住嗰啲咪有問題囉 :oops:
bananasims
太陽會員

上一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客