精英班班傻仔成日扮電腦勁, 頂唔順-.-

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

精英班班傻仔成日扮電腦勁, 頂唔順-.-

文章skyhks » 2009-03-12, 23:38

之前係學校聽到精英班條傻仔話用 4核心處理器, 1G RAM 一定夠用,
哇頂, 聽完好想打佢-.- 如果用 VISTA 開一開機都冇左 800M 啦,
成日係度 YA文YA武, 講到自己幾勁 -.- 睇唔順眼 ...
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

Re: 精英班班傻仔成日扮電腦勁, 頂唔順-.-

文章Freeman » 2009-03-12, 23:49

[???]我勁你好多, 你算吧啦. 咩話? 唔服就打爆我個頭啦 ;) [/???]
Freeman
地球會員

文章Lemon233 » 2009-03-13, 12:55

Quad Core配1GB RAM?先死死再說吧
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章kirisame » 2009-03-13, 13:09

Lemon233 寫:Quad Core配1GB RAM?先死死再說吧

剪片啊!機迷嘅話,crisis都唔錯架!
記住影低佢(quad+1gb)點死比我地睇wo!
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章skyhks » 2009-03-13, 19:30

條 kai 子以為唔夠 ram 可以係 CPU 度拎 7.7
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章hamu278 » 2009-03-13, 19:35

我果班都有兩條傻仔,一個話自己用雙核心 CPU 既電腦打機好順,另一個話自己都係用雙核 CPU 既電腦,但係打機打得唔順。
大佬,雙核心 CPU 又如何?同樣係雙核心都有唔同時脈、配搭唔同 config,邊可以話係雙核心就一樣架 :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Puff » 2009-03-14, 00:00

有 D 傻仔總會識少少扮代表

尤其是 CIT 筆試囉第一果 D

得意洋洋 :lol:

---
人地問我乜野都答

「唔記得啦」

「唔識喎」

人地問我用咩 Config

我會答「P4 2.8Ghz Northwood」:mrgreen:
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章hamu278 » 2009-03-14, 12:00

Puff 寫:有 D 傻仔總會識少少扮代表

尤其是 CIT 筆試囉第一果 D

得意洋洋 :lol:

---
人地問我乜野都答

「唔記得啦」

「唔識喎」

人地問我用咩 Config

我會答「P4 2.8Ghz Northwood」:mrgreen:

如果要扮乜都唔識,人地問 config 應該要答「唔知啊」 :P
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章大大師兄 » 2009-03-14, 20:24

都唔夠 TXB 膠啦。 :lol:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章skyhks » 2009-03-15, 02:10