CIT聽日要做3分鐘口頭報告...

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

CIT聽日要做3分鐘口頭報告...

文章Freeman » 2009-01-18, 13:14

我比jQuery搞到分晒心
仲玩緊D EFECT
:cry: :cry:

呢個係打算用黎輔助既網頁 :oops:
圖檔
Freeman
地球會員

Re: CIT聽日要做3分鐘口頭報告...

文章b_kevin_e » 2009-01-18, 15:46

網頁 :o
俾我都係用ppt就算la :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章大大師兄 » 2009-01-18, 15:57

b_kevin_e 寫:網頁 :o

個人意見:ppt 比較麻煩,尤其學校同屋企既版本唔同既時候。
如果要用一張張 slide 既方式做 presentation,我會用 OpenOffice,貪佢有 portable 唔洗驚版本問題。
但係點都唔會用網頁掛...
圖檔
大大師兄
地球會員

文章Freeman » 2009-01-18, 16:05

大大師兄 寫:

個人意見:ppt 比較麻煩,尤其學校同屋企既版本唔同既時候。
如果要用一張張 slide 既方式做 presentation,我會用 OpenOffice,貪佢有 portable 唔洗驚版本問題。

OpenOffice貪佢有 portable 唔洗驚版本問題+1

個網頁其實都係簡報
Freeman
地球會員

文章Lemon233 » 2009-01-18, 16:31

圖片都得
Windows Picture and Fax viewer :oops:
仲唔洗驚版本問題,XP早已普及
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Freeman » 2009-01-18, 16:36

Lemon233 寫:圖片都得
Windows Picture and Fax viewer :oops:

修改麻煩
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2009-01-18, 17:44

PPT 一係用 PDF 一係用 TIFF :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2009-01-18, 17:50

DOC HTM PDF
Freeman
地球會員

文章Lemon233 » 2009-01-18, 17:52

iamfreeman 寫:

修改麻煩

無人叫你直接用圖片整吖嘛
何況用得圖片,都表明已經係release階段啦,仲會修改咩=.=
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-01-18, 18:11

Impress 同 PowerPoint 一早就有 Export as Image 既功能 :oops:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章Freeman » 2009-01-18, 18:22

咁既PDF咪仲好 :oops:
Freeman
地球會員

文章efilm » 2009-01-18, 19:40

大大師兄 寫:

用 google docs 咪得
頭像
efilm
地球會員

文章Lemon233 » 2009-01-18, 19:41

efilm 寫:
大大師兄 寫:

用 google docs 咪得

當地無得上網就大檸樂
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 27 位訪客