學校推廣 Firefox

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: 學校推廣 Firefox

文章b_kevin_e » 2009-01-15, 20:52

b_kevin_e 寫:
pcyc 寫:
b_kevin_e 寫:
人仔 寫:我地學校最廢都玩P4 512MB RAM with xp(教青局全澳支助 :mrgreen: )

我學校有5部(4部圖書館 + 1部係Phy. lab)都仲行NT = =
我班房部野係行xp,但勁廢

我學校果d舊既 Compaq 機咪係之前行 NT Workstation SP6 (好似係) 囉 :oops:
之後升晒 XP :oops:

學校部NT都係Compaq,但好似係NT Workstation SP4 = =
我f.1 o個年學校大部份機都係NT
而家99%係XP同Vista(Vista係for老師用)
聽朝去影下部NT機先

影左la...
圖檔
圖檔
仲要上唔到網tim = =

隨文附送classroom既電腦....
先睇睇最新裝既
上個星期先裝...係課室既(唔係我o個班)
圖檔
圖檔
唔好信個label,係行XP而唔係Vista = =

跟住睇下我班房部腦
唔知幾時買入...
圖檔
圖檔
最頂唔順都係...
圖檔
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章人仔 » 2009-01-15, 21:00

d火牛好得人惊....
頭像
人仔
金星會員

文章b_kevin_e » 2009-01-15, 21:11

人仔 寫:d火牛好得人惊....

有d實驗用硬件,係咁ga la
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章SkyBread » 2009-01-15, 22:07

直資學校同津貼學校分別真係大... :lol:
SkyBread

文章b_kevin_e » 2009-01-15, 22:09

SkyBread 寫:直資學校同津貼學校分別真係大... :lol:

我讀官校 :lol:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Lemon233 » 2009-01-15, 23:10

我間嘢都叫搞笑啦,初二果年初二個電腦室仲用緊2000,一升初三佢就將初二室嗰啲電腦換曬做XP :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
初三仔仲要捱多年2000,高一全線XP :oops: :oops:
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章Freeman » 2009-01-15, 23:17

上年課室部機256MB RAM
登登下入都會HAND :P
Freeman
地球會員

文章kirisame » 2009-01-16, 12:48

Lemon233 寫:係喎,我見過全校最勁行C2D E6500+2GB Ram+XP,可惜仲係內顯 :oops:

爽wo............老師用架?

我地舊電腦室d老師機居然有x1550,雖然都係pd+1gb
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章Lemon233 » 2009-01-16, 12:50

kirisame 寫:
Lemon233 寫:係喎,我見過全校最勁行C2D E6500+2GB Ram+XP,可惜仲係內顯 :oops:

爽wo............老師用架?

我地舊電腦室d老師機居然有x1550,雖然都係pd+1gb

高一電腦室全部電腦
貌似有PS

大概係你哋測驗佢係度打機XD
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

上一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上