智障教會迫人賣旗

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

智障教會迫人賣旗

文章bananasims » 2008-11-11, 16:35

我間學校個中華基督膠會竟然迫人賣旗,唔准唔參加 :shock:
你話離唔離譜,慈善活動應該係出於自願,而唔應該強迫
更離譜既係佢個理由,佢話天水圍咁多倫常慘案,因為無教會為佢地潔淨心靈,要籌錢喺天水圍起教堂洗佢地腦,on11

前幾牌交通告,我同我幾個朋友簽家長信話唔得閒(事實上我要補習)
之後交完又彈返比我,話一定要參加呀,痴x線…
今日交返啦,我同學呀媽就措辭嚴厲咁講(類似)「慈善活動應該係自願既,強迫性既「慈善」活動小弟不會參加。如果你係要迫的話旗袋唔會攞,就算攞咗一毫子都唔會籌比你。」
我呀媽打咗篇兩頁 A4 紙既信,返學校用啲公共 account 印出黎(track 唔到係我印 :oops:
哼,我都唔會攞旗袋,攞咗都搵同學比返你,同你走去奧海城比返旗袋你浪費埋我啲車錢。
一定要比啲基督膠一個教訓,乞人憎。

呢個係我個校長既德政。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 智障教會迫人賣旗

文章Andy » 2008-11-11, 17:47

我都要賣旗啦-.-
去唔到都要補返
圖檔
Andy
金星會員

文章bananasims » 2008-11-11, 17:50

你好似唔係中華基督膠會 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lsp » 2008-11-11, 17:57

其實幾正常 =_=”
我地學校周不時, 不過唔係賣旗咁解啫 ...
頭像
lsp
地球會員

文章hang » 2008-11-11, 18:08

哈哈,我地學校都有搞,應該係同一個籌款來的,因為我都係屍屍屍到讀。 :lol:
我間學校都係force d F.4/6學生一定要去,F.5/7就自由選。
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章hamu278 » 2008-11-11, 18:22

比我就唔鬼去,有咩野就搵生果日報同方向日報,再唔係就搵 EDB
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-11-11, 18:29

hang 寫:哈哈,我地學校都有搞,應該係同一個籌款來的,因為我都係屍屍屍到讀。 :lol:
我間學校都係force d F.4/6學生一定要去,F.5/7就自由選。

我係 F1/2 自由選,F3-7 強迫
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2008-11-26, 17:55

今日收到填電話張野,我無聊攞黎睇,見到個分類就火滾。話說個表係中英對照,寫住「藉口 Excuses」,之後寫住唔去既原因。
有冇搞錯,我唔去就話我藉口,藉口呢個字唔係咁用,講到唔賣旗嗰啲人好唔啱,好唔正義,邪惡的。繼我話,真正邪惡既係中華基督膠會。
  • 濫用同歪曲慈善。慈善活動應該係自願參加,而唔係強迫參加。
  • 買旗返黎其實係用黎喺天水圍起教堂洗淨所謂不潔淨既心靈,真係唔見得啲牧師有乜咁潔淨囉,林膠諾牧師夠成日講咸野,雙重標準。
bananasims
太陽會員

文章hang » 2008-11-26, 18:02

應該係辦學團體逼學校交人。
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章bananasims » 2008-11-26, 18:06

中華基督膠會,禍國禍港一百零一年。
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-11-26, 18:18

東方日報投訴版
http://orientaldaily.on.cc/com/com_d1cnt.html

蘋果日報投訴版
TEL: 2990 8288
E-Mail: sservice@appledaily.com
注意:匿名投訴恕不處理。一經投訴,蘋果日報報保留刊登權利。
------------------------------------------------------
果日唔好番,依家叫家長打集體打番學校投訴,之後集體去埋 生果日報 同 西方日報 投訴 :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章skyhks » 2008-11-27, 00:34

共創黃泉寫家長信都會彈返轉頭, 勁狗 :evil:
圖檔
頭像
skyhks
地球會員

文章bananasims » 2008-11-27, 11:09

hamu278 寫:東方日報投訴版
http://orientaldaily.on.cc/com/com_d1cnt.html

蘋果日報投訴版
E-Mail: sservice@appledaily.com
------------------------------------------------------
果日唔好番,依家叫家長打集體打番學校投訴,之後集體去埋 生果日報 同 西方日報 投訴 :oops:

匿名投訴恕不處理
bananasims
太陽會員

文章SkyBread » 2008-11-27, 12:23

Send Email去有線 :D

「新聞有線人」歡迎觀眾提供新聞線索,觀眾可留言或傳短訊到9738-4543、傳真2118-6016,
電郵至story@cabletv.com.hk,或寄信到荃灣海盛路9號有線電視大廈地下。
SkyBread

文章Lemon233 » 2008-11-27, 12:51

bananasims 寫:

蘋果日報投訴版

匿名投訴恕不處理

假名Orz
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-11-27, 13:26

Lemon233 寫:
bananasims 寫:

蘋果日報投訴版

匿名投訴恕不處理

假名Orz

可能打電話比你…
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-11-27, 18:10

咁請病假 :P 睇醫生話肚痛,你話痛佢都唔知你係咪真係痛既 :P
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章hkmtrhah » 2008-11-27, 19:37

hamu278 寫:咁請病假 :P 睇醫生話肚痛,你話痛佢都唔知你係咪真係痛既 :P

返學途中扮抽筋......一路拐返學 :mrgreen: 我係St. John 咖, 點會唔知點先扮得好
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章hang » 2008-11-28, 18:10

今日學校誓師左 :D ,聽日就出街賣了。
學校只係出左344人,因為屯門多區會學校。 ;)
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章bananasims » 2008-11-28, 18:25

hang 寫:今日學校誓師左 :D ,聽日就出街賣了。
學校只係出左344人,因為屯門多區會學校。 ;)

喺邊度賣?我唔洗去 :oops:
我地學校劃咗油尖旺區賣旗,我嗰班喺駿發花園到賣
低我一級嗰班喺尖沙咀賣…
bananasims
太陽會員

下一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客