今日去旅行喇

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

今日去旅行喇

文章bananasims » 2008-10-28, 17:54

今日去旅行,去最唔想去既長洲旅行。

首先 8:30 集合,我 7:10 起身,搭觀塘綫,閂門先記起搭東鐵綫仲快…
去到中環 5 號碼頭 8:00。格離班係去南丫島,4 號碼頭,所以又過黎串我地…
睇睇下 AM730,無啦啦彈舊雀屎黎份報紙 :? 立即比垃圾桶食
9:00 開船,班港女去到 8:57 先到 :evil: 遲足 27 分鐘 :evil:
搭慢船,熱到抽筋…玩 PSP 玩到長洲碼頭。

9:45 到,之後有人漏道具上船,搞到 10:00 先開始行。
班野想玩 game 先,佢地去長洲東灣海灘,我同我組既組員都係東灣海灘搵爐
不過我地比佢地遲去,都可以早過佢地去到東灣海灘…
去到拖住堆野都搵唔到,又要問清潔阿工救生員泳客,全部都係老點我地…
老點到去個區議員門口,入去問個區議員,話天后廟前面有。
去到,果真有,不過個老闆又話佢個爐唔好 :shock: 完全唔符合經濟學既原理
最後三求四求,求到租爐,$30,不過唔可以喺天后廟條大街食,要出海皮食…
得啲椅子同埋爐,連桌都無 :| 嗰啲椅仲要係政府設立嗰啲長椅。
咁樣搵爐已經搵咗一粒鐘。

11:00,settle 好,要起爐
起爐就煩到死,超大風,起咗一陣又熄…
後尾用一招,報紙,點知一燒成份燒晒,後尾仲大風到扯開幾個火球吹去我啲同學到,超恐怖,好彩有驚無險,無燒到。
個爐終於起到,份報紙就自己燒完,踩幾下唔比佢再死灰復燃。
咁樣又起咗一個鐘,得返兩個半鐘食,去到 12:00…

其實喺啲長椅上面燒烤已經好引人注意,好多人行過都以好奇既眼光對待我地…
特別係嗰間佛教中學,一放學食 lunch 成班人踩單車都係望住我地…
我燒烤個位又係好唔舒服,太陽無論係上晝定下晝都照住…

燒到去 2:00,都係燒剩幾粒丸,啲雞翼食得六舊、雞扒六塊四塊比港女整跌、肥牛食得幾條、牛扒未食過。剩返價值大約 $150 既食物,超多 -.-|||
後尾比晒阿婆,我地都唔想帶住咁多血返屋企…

3:00 集合…

最後去到 3:15,上船返中環碼頭,去中環站轉尖東再搭去九龍塘,快過觀塘綫。

阿 sir 話唔可以分散,最後都係分散晒…
無一組食海鮮,得我一組燒烤,剩低全部掃街
最搞笑係有港女想黎我地燒烤,去天后廟,點知去咗北帝廟,超低能,勁搞笑…
今次真係好唔掂,搵爐都浪費晒啲時間 :| 不過今次個爐又幾香,第一次食啲芝士腸咁好食 :D
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 今日去旅行喇

文章hamu278 » 2008-10-28, 19:33

分組燒烤? :?: 點解同港女一組,整跌晒 D 野既? :o
-------------
去天后廟、北帝廟燒? :o 食....... ;)
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章hang » 2008-10-28, 20:08

你係間中學旁邊個個公園仔到燒?
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章bananasims » 2008-10-28, 20:38

hamu278 寫:分組燒烤? :?: 點解同港女一組,整跌晒 D 野既? :o
-------------
去天后廟、北帝廟燒? :o 食....... ;)

全男的,有港女拜訪
喺天后廟燒,佢地以為北帝廟等如天后廟

hang 寫:你係間中學旁邊個個公園仔到燒?

no,海皮
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客