HKCEE CIT 2009 Module A Coursework

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: HKCEE CIT 2009 Module A Coursework

文章Freeman » 2008-10-20, 22:23

bananasims 寫:你不如 sell 下自己啲 CSS 排版點樣,好似親和力咁樣,我覺得一定加分。

親和力方面仲有待改進

暫時都
This document was successfully checked as XHTML 1.0 Strict!
Congratulations! No Error Found.(CSS)

叫做好過其他人少少 :oops:
Freeman
地球會員

Re: HKCEE CIT 2009 Module A Coursework

文章bananasims » 2008-10-20, 22:24

整好樣先搞啦,好似政府網咁好有親和力不過樣樣衰衰
我係考官零願比分比啲無親和力既
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2008-10-20, 22:26

bananasims 寫:整好樣先搞啦,好似政府網咁好有親和力不過樣樣衰衰
我係考官零願比分比啲無親和力既

都有搞
不過我啲設計始終.... :oops:
Freeman
地球會員

文章bananasims » 2008-10-20, 22:35

呢啲 Coursework,搞設計重要過搞啲親和力………
佢又唔係叫你整盲人網站
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Freeman » 2008-10-20, 22:41

bananasims 寫:呢啲 Coursework,搞設計重要過搞啲親和力………
佢又唔係叫你整盲人網站

去激發靈感先 :mrgreen:
Freeman
地球會員

文章efilm » 2008-10-20, 22:58

bananasims 寫:呢啲 Coursework,搞設計重要過搞啲親和力………
佢又唔係叫你整盲人網站

又唔一定話要整得好靚,我見 d 人都係整得好求其,report 得幾十頁。
頭像
efilm
地球會員

文章hang » 2008-10-21, 20:27

幾十頁都叫求其…
你要求都好高喎!
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章Freeman » 2008-10-21, 20:37

hang 寫:幾十頁都叫求其…
你要求都好高喎!

唔係話多一定好...
不過我地有A既起碼近百/破百
Freeman
地球會員

文章efilm » 2008-10-21, 20:57

你要求都好高喎!

人地果 d 幾十頁係 line spacing 又大,font size 又大果 d(即係字都唔多果隻)
dum 頁數其實好易(排版果度落手) :lol:
頭像
efilm
地球會員

文章Freeman » 2008-10-21, 20:59

efilm 寫:
你要求都好高喎!

人地果 d 幾十頁係 line spacing 又大,font size 又大果 d(即係字都唔多果隻)
dum 頁數其實好易(排版果度落手) :lol:

上一張SCREEN SHOT下幾行字又一頁 :cry:
Freeman
地球會員

文章efilm » 2008-10-23, 19:41

等我介紹幾個 ar 頁數的方法 :lol:

大家都識的方法,不過盡量唔好狂加。

加 d 同內容相關的插圖(自已畫的),唔好加 d 九唔搭八的 clip-art 落去。

解釋 source code 引返果 part 的 code 又可以 ar 到唔少位

一個可有可無的野,但又 ar 到頁數

不過頁數唔係咁重要,最緊要內容有料到。Report 佔成個 project 好重分,所以記住要做靚個 report。 ;)
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
efilm
地球會員

文章hang » 2008-10-23, 20:01

iamfreeman 寫:
你要求都好高喎!

唔係話多一定好...
不過我地有A既起碼近百/破百

唔一定,我地40幾50頁就得 :lol:
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章efilm » 2008-10-23, 20:06

我 96 頁 A 左 :lol:
不過有 26 頁都係 program listing :lol:
頭像
efilm
地球會員

上一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客