科目報告

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

科目報告

文章bananasims » 2008-06-23, 18:45

English Reading Comprehension
合格。好容易。

English Composition
肥。Short Composition 好易作,不過 Pros and Cons of Online Dating 鬼作到 250 字比你咩,都寫唔到野出黎,我覺得一定肥。

English Listening
合格。極容易。

English Oral
肥。Group Discussion 做得麻麻,1 minute response 仲比條勁難既題目我,問我點樣令我自己睇多啲英文書…低能。我 dead air 成 20 秒,實肥。

中文閱讀理解
勉強合格。好難做。

中文作文
勉強合格。明信片。我寫咩明信片係人與人之間既橋樑…

中文聆聽
肥。好難

中文綜合
肥。好難寫自薦信

中文說話
未考

Mathematics
派咗,38.8 / 100,仲係全班中間。我無溫到 Chapter 1-10,陣係掛住溫 11-15,搞到連 completing square 點計都唔記得 :evil: 好唔抵,掛住計 11-15。
好低能,我陣係識做份卷難既部份(因為係 11-15),易既部份全部唔識做。

Geography
合格,48.5 / 100(佢 set 45 係合格,因為佢攞 A-Level 卷既問題考)。不過因為平均分都有 22(成班港女讀 Geography,0 分都有),所以會拉 curve。

Economics
合格,策略錯誤,做 MC 先,搞到有題講 traiff 既 Supply & Demand Diagram 同解釋做唔到。

History
肥。

CIT

大家都繼續討論大家既成績。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 科目報告

文章銘仔 » 2008-06-23, 18:51

English
好奇蹟合格

中文
Miss死都唔講,只知合格

Maths
未知

EPA
合格

Hist
55/100

Geog
未知
頭像
銘仔
金星會員

文章hamu278 » 2008-06-23, 18:55

英文GE
未派
英文寫作
未派
英文說話
未派
英文聆聽
未派
中文閱讀
8字頭/100, 比預期中好 + 比上次好
中文寫作
7字頭/100, 比上次好 (可能唔同老師改既關係啦 :D )
中文說話
8字頭/100, 依照考既表現, 我以為會好低添...
中文聆聽
雖然合格, 但變番做100分滿分得7字頭, 唔理想
數學 I (長題目)
未派
數學 II (MC)
未派
通識
8字頭/100, 算係咁啦...
IS
未派
中史
8字頭/100, 份卷有d部份好難...
宗教
未派
電腦
超易 + 阿sir改番修正番份卷後就滿分 :D
煲東瓜
筆試滿分, 說話都唔錯
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章holun » 2008-06-23, 18:56

Eng:合格,不過只有6字頭
中文:肥左
Math:合格
PA:未知
Eco:未知
中史:未知
holun

文章bananasims » 2008-06-23, 19:02

你有讀 PA?你 Form 幾?
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章holun » 2008-06-23, 19:03

Form 3
holun

文章bananasims » 2008-06-23, 19:04

Form 3 有會計讀!?
bananasims
太陽會員

文章holun » 2008-06-23, 19:07

我地學校有
holun

文章Lemon233 » 2008-06-23, 19:33

Chi:唔知
EngRead:唔知
EngOral:必<85/100
Mth:唔知
His:唔知
Geo:唔知
Chm:99/100
Phy:唔知,直覺話我>90/100
Com:>=95/100
PE:差D肥(測驗果啲差D肥,考試冇事)

得三科知 :oops:
我呢度冇你地分得咁細 :oops: :oops:
遲D直頭成張成績表送比你地睇 :oops: :oops: :oops:
bananasims 寫:completing square

完全平方?
升上大學之後, 我們一起回老家結緍吧
幹嘛無故立旗...
頭像
Lemon233
地球會員

文章bananasims » 2008-06-23, 20:24

completing square 係公式,計 alegebric equation。
http://en.wikipedia.org/wiki/Completing_the_square
bananasims
太陽會員

文章efilm » 2008-06-24, 09:30

completing square 中文叫「配方法」

乜 Econ MC 同 Conventional Question 係放響同一份 paper?
頭像
efilm
地球會員

文章bananasims » 2008-06-24, 11:11

efilm 寫:completing square 中文叫「配方法」

乜 Econ MC 同 Conventional Question 係放響同一份 paper?

會考唔清楚,不過做就同一份 Paper。
Econ 既 MC 無 Maths 做咁耐,Econ 做半個鐘都可以做完。睇下條 graph 點郁又一題;問下你老師係咩 production 又一題。
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2008-06-24, 12:08

History 我估得 30 分,個老師出得特別難。 :evil:
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-06-24, 13:35

英文GE,耹聽,寫作:
計番做100分滿分,呢幾份卷都係9字頭 :D 我覺得GE最難果part反而只錯一題 ;)
說話未知分數
IS:
9字頭, 問答錯好多
宗教:
8字頭,填充錯好多
數學:
長題目105分滿分, 都有10x分 :D 成日都錯單位 :evil:
MC滿分 :mrgreen:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章SkyBread » 2008-06-24, 14:35

Eng - GE 57/100
Eng - Compo. 46/60
Eng - Listening 26/40
中文 - 卷一 52.5/100
中文 - 卷二 53.5/100
中文 - 卷三 59/100
Maths - Paper I 未有..
Maths - Paper II 未有..
Science - 未有...
Music - 未有...
L.S.(中文好似係通識) - 41/100
R.S. - 9/40
CIT - 50/60
P.E. - 35/50
Chi+West History - 未有...
SkyBread

文章Andy » 2008-06-24, 17:58

Eng - GE 121/150
Eng - Compo. 8/12
Eng - Listening forgot
Eng - Oral 9/10
中文 - 卷一 66/100
中文 - 卷二 未派
中文 - 卷三 未有
中文 - 卷四 未知
Maths - Paper I 未有
Maths - Paper II 38/40
Science - 未知(不過好低,全班最低= =)
通識 - 未有
Chi History - 76/100(唔肯定)
圖檔
Andy
金星會員

文章銘仔 » 2008-06-24, 19:26

I don't understand this fucking exam :evil:
頭像
銘仔
金星會員

文章SkyBread » 2008-06-25, 19:52

andy 寫:Eng - GE 121/150
Eng - Compo. 8/12
Eng - Listening forgot
Eng - Oral 9/10
中文 - 卷一 66/100
中文 - 卷二 未派
中文 - 卷三 未有
中文 - 卷四 未知
Maths - Paper I 未有
Maths - Paper II 38/40
Science - 未知(不過好低,全班最低= =)
通識 - 未有
Chi History - 76/100(唔肯定)

唔識清楚都唔知...
呢帖唔係自己果一帖... :oops:
SkyBread

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 75 位訪客