[閒聊] [校園] 老師, 咪玩啦

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

[閒聊] [校園] 老師, 咪玩啦

文章hamu278 » 2008-03-10, 18:09

上個星期上電腦堂,老師要我地用小畫家整一幅節日既post,之後send比佢
我整完之後send比佢,老師開黎睇,之後問我係咪用小畫家整架?於是我答佢係:$
不過勁O嘴!學校又冇Photoshop,又冇Photoimpact,又冇Fireworks,我唔用小畫家用咩整?又要即堂交!:-#
----------------------------
我越黎越懷疑學校電腦科老師係咪得d阿sir勁...
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

Re: [閒聊] [校園] 老師, 咪玩啦

文章銘仔 » 2008-03-10, 18:14

PI都冇錢買,咩學校黎架= =
不過我地學校F.1~3都冇教/用PI...
又冇FW,惟有插USB手指用:D
頭像
銘仔
金星會員

文章hamu278 » 2008-03-10, 18:15

最啞既係佢反而用Office07:S
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章銘仔 » 2008-03-10, 18:18

咁PK...
只係用過一次 Office07 炸,係某大比賽中- -
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-03-10, 19:39

我學校全部用 Vista Business (不過連 Vista Basic 既 theme 都唔用 =.= 用 Windows Classic), Office 2007
最神既都係得我間課室裝咗 Adobe CS3 Design Premium :D
24寸 mon =.= 行正 HD 1920*1080
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-03-10, 19:45

有錢人讀有錢學校:S
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章銘仔 » 2008-03-10, 19:52

我頂,,,
你間學校唔順-,-

有米到喊,,,唉...
頭像
銘仔
金星會員

文章bananasims » 2008-03-10, 19:55

由 **** 贊助 :D
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2008-03-10, 19:56

心照就得:D
(24寸咁大有鬼用?)
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章銘仔 » 2008-03-10, 19:58

話明係 CS3 Design Premium ,咁就緊係 Designer 用喇:D

PS: 可能佢間課室係特別室,專比一啲X能人士使用
頭像
銘仔
金星會員

文章hamu278 » 2008-03-10, 19:59

X可以係低,都可以係高:D
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2008-03-10, 20:20

唔知邊個裝
以前天台間電腦室都有 CS2, 之後又剷晒

我學校有五間電腦室 =.=
底層係 Windows XP Pro.. 舊機 (F1-F3 CL) (F4, F5 CIT Multimedia)
一樓係 Windows 2000... 舊機
二樓係 Windows XP Pro... 新機
三樓係 Windows Vista Ultimate 新機 (F3 Project Learning)
六樓係 Windows XP Pro / 2000, 新舊機均有 (F4, F5 CIT Programming)
bananasims
太陽會員

文章bananasims » 2008-03-10, 20:21

咪話低能=.= 花晒...
bananasims
太陽會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客