唔知大家係學校有無搞學生會呢?

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

唔知大家係學校有無搞學生會呢?

文章elim_yeung » 2010-09-18, 01:00

如題,很想彼此交流一下 :P
我們學校的現在還在競選中
不知各位有無搞呢?xD
頭像
elim_yeung
土星會員

Re: 唔知大家係學校有無搞學生會呢?

文章bananasims » 2010-09-18, 07:56

年年都有,上年 F6 做咗委員,好無聊 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章elim_yeung » 2010-09-18, 21:45

O...有無去爭取D咩福利???
我地今年搞
好大競爭,,
頭像
elim_yeung
土星會員

文章bteonnsg » 2010-09-18, 22:02

一樣年年都有,今年好似得一隊人
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2010-09-18, 22:33

我學校學生會唔係內閣制,所以候選人永遠做到學生會,而學生優惠都唔少的。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2010-09-18, 23:06

我學校係搞內閣,選舉完好似要評議會通過埋先得
bteonnsg
地球會員

文章b_kevin_e » 2010-09-21, 17:49

bteonnsg 寫:我學校係搞內閣,選舉完好似要評議會通過埋先得

咁麻煩:o)

我個係學生自己組閣參選,之後我地係直接投俾內閣,最多得票既內閣當選
如果得一個既,投信唔信任,信任票多就當選,唔信任票多既冇得當選,由學校自行委任
不過最後都係會委任返嗰班人 :oops: 所以投咩都冇分別(扮下有民主:o))
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bteonnsg » 2010-09-22, 22:45

今日學生會投票前有論壇

個候選會長話有Exchange programm(類似啦,詳細英文唔記得鳥)

跟住有人問果陣話啱啱收到人地學校通知話個plan比人地學校ban左
bteonnsg
地球會員

文章KeroChu » 2010-09-23, 07:24

bteonnsg 寫:今日學生會投票前有論壇

個候選會長話有Exchange programm(類似啦,詳細英文唔記得鳥)

跟住有人問果陣話啱啱收到人地學校通知話個plan比人地學校ban左

笑鳥 :lol:
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章bananasims » 2010-09-23, 09:32

交換生我學校年年都有,一係林護一係就兵佐榮
bananasims
太陽會員

文章銘仔 » 2010-09-26, 19:54

我做過學生會內閣成員,得閒比人抽插下咁 :mrgreen:
頭像
銘仔
金星會員

文章chungcf2006 » 2010-09-27, 00:22

b_kevin_e 寫:
bteonnsg 寫:我學校係搞內閣,選舉完好似要評議會通過埋先得

我個係學生自己組閣參選,之後我地係直接投俾內閣,最多得票既內閣當選
如果得一個既,投信唔信任,信任票多就當選,唔信任票多既冇得當選,由學校自行委任
不過最後都係會委任返嗰班人 :oops: 所以投咩都冇分別(扮下有民主:o))

我學校嗰套同你嗰套一樣,不過我仲未見過得一個候選內閣嘅情況 :oops:
圖檔
頭像
chungcf2006
土星會員

文章b_kevin_e » 2010-09-27, 17:55

chungcf2006 寫:
b_kevin_e 寫:

我學校嗰套同你嗰套一樣,不過我仲未見過得一個候選內閣嘅情況 :oops:

今年學校又得一個候選內閣
家陣朝朝係門口到嗌(我離遠都聽到佢地嗌)
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章bananasims » 2010-09-27, 18:12

話說今年我學校得一個學生會候選人係 F6,剩低通通 F5
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2010-09-27, 20:53

今年F5果啲係咪334
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2010-09-27, 21:18

無錯,五班班班都有得選
bananasims
太陽會員

文章lrt-505 » 2010-09-28, 18:16

我果間死人學校年年都搞,不過今次因為其中一邊比較危險,所以我要賄賂人投另一個。結果駛左我三千幾,不過最後後者多左六十幾票
1058+1005@505
頭像
lrt-505
土星會員

文章bananasims » 2010-09-28, 18:49

比我零願做學生會都唔洗三千幾喇
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2010-09-28, 19:15

乜可以賄賂人架咩 :oops:

唔會有個committee監管個選舉架咩= =?
bteonnsg
地球會員

文章lrt-505 » 2010-09-28, 20:27

lrt-505 寫:我果間死人學校年年都搞,不過今次因為其中一邊比較危險,所以我要賄賂人投另一個。結果駛左我三千幾,不過最後後者多左六十幾票

你知我間XX中學既人係點樣先算唔該

以前話就話係band 1,不過而家比最「出名」果幾間前band 3仲犀利
1058+1005@505
頭像
lrt-505
土星會員

下一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客