聽日考MOCK了 (會考post)

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

文章Andy » 2010-03-01, 21:44

第一科就ECON :oops:
不過溫得唔多熟- -
我預ECON拎到D算..(MOCK) ,. 真CE拎C(希望)

大家溫書進度點?

我覺得好似唔多夠時間咁- -
圖檔
Andy
金星會員

Re: [CE] 聽日考MOCK了

文章銘仔 » 2010-03-01, 21:46

我聽日都考MOCK...
事實上我考到星期四,之後3月11就study off :roll:
頭像
銘仔
金星會員

文章Andy » 2010-03-01, 21:51

銘仔 寫:我聽日都考MOCK...
事實上我考到星期四,之後3月11就study off :roll:

計埋對卷..

我3月20先放- -

即係啱啱好一個月- -

時間真係太少.. (雖然而家有keep住溫)
圖檔
Andy
金星會員

文章Frenchfriezz » 2010-03-01, 22:00

今日考完第三科 :)
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章Andy » 2010-03-01, 22:14

Frenchfriezz 寫:今日考完第三科 :)

咩科?

(太耐冇上IC, 唔小心加咗主題分類= = , 改返先)
圖檔
Andy
金星會員

Re: 聽日考MOCK了 (會考post)

文章bananasims » 2010-03-01, 23:38

努力 :)
我學校考咗一個禮拜啦
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Andy » 2010-03-04, 18:30

聽日考CIT...

啲pastpaper雖然識做..

不過書裏面啲theory仲係唔多熟..- -
圖檔
Andy
金星會員

文章b_kevin_e » 2010-03-04, 19:48

Andy 寫:聽日考CIT...

其實CIT都考common sense多
我嗰2本書,由中4買落到而家睇都冇睇過 :P 連去考mock同ce都冇拎去試場
考mock,考次前睇下d notes同last min.,around 30 mins
考ce都係嗰朝係安定輕鐵站溫左唔夠15分鐘就去考(等人冇野好做),最後theory B左 :D
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Andy » 2010-03-04, 20:45

b_kevin_e 寫:

我嗰2本書,由中4買落到而家睇都冇睇過 :P 連去考mock同ce都冇拎去試場
考mock,考次前睇下d notes同last min.,around 30 mins
考ce都係嗰朝係安定輕鐵站溫左唔夠15分鐘就去考(等人冇野好做),最後theory B左 :D

總有啲重要嘢要記掛..

o...我未買cit嗰本..得閒買返先..

CIT要溫嘅嘢真係唔多..

btw.. last min 啲html 係教錯人的 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章b_kevin_e » 2010-03-04, 21:00

Andy 寫:

總有啲重要嘢要記掛..

btw.. last min 啲html 係教錯人的 :oops:

core都唔知有d咩重要野要記 :P 作文卷黎ma(對我黎講)

last min嗰d html好基本ga,唔睇都冇咩問題 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章Andy » 2010-03-04, 21:13

Andy 寫:

總有啲重要嘢要記掛..

core都唔知有d咩重要野要記 :P 作文卷黎ma(對我黎講)

last min嗰d html好基本ga,唔睇都冇咩問題 :oops:

ce考嘅html就係咁基本..

我覺得最多嘢記都係咩咩取樣頻率嗰啲--
圖檔
Andy
金星會員

文章efilm » 2010-03-04, 22:30

Andy 寫:ce考嘅html就係咁基本..

我覺得最多嘢記都係咩咩取樣頻率嗰啲--

聽人講計數果度係 × 2n 定係用 × 10n 果度麻煩(Unit 用 Hz)
同埋 HKEAA 出卷對用 SI prefix 定係用 binary prefix 都幾亂吓同埋唔多清晰,有小小陰人的成分,所以要小心啲(即係 MB vs MiB)
仲有唔肯定的嘢就唔好答(即係 swf 大過 gif 呢啲,因為唔係必然,所以可以話你錯)
頭像
efilm
地球會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客