強烈不滿新年假期極短!!!

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

文章lotsz » 2010-02-18, 15:43

就放得果4日,
仲要其中兩日係星期六日,
初4已經要返學!!!!
圖檔

圖檔
頭像
lotsz
土星會員

Re: 強烈不滿新年假期極短!!!

文章hamu278 » 2010-02-18, 16:58

咁短? :shock: 係咪其他假期特別長啊?
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章lotsz » 2010-02-18, 17:01

hamu278 寫:咁短? :shock: 係咪其他假期特別長啊?

sem break放個幾月.......
我情願放少d sem break,
放多幾日chinese new year hoilday
圖檔

圖檔
頭像
lotsz
土星會員

文章人仔 » 2010-02-19, 14:35

咁唔想返咪唔好返LO
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2010-02-19, 14:36

大專係短啲架啦
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章lotsz » 2010-02-19, 19:07

人仔 寫:咁唔想返咪唔好返LO

出席率唔夠80%會肥架
圖檔

圖檔
頭像
lotsz
土星會員

文章KeroChu » 2010-02-19, 20:57

lotsz 寫:

出席率唔夠80%會肥架

仲可以走堂 :oops:
如果中學都得咁就好 :twisted: :mrgreen:

強烈不滿學校在假期內佈置多於12項功課! :evil:
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章marcowong1011 » 2010-02-20, 11:31

KeroChu 寫:
lotsz 寫:

出席率唔夠80%會肥架

我仲多la, 29份功課呀 :oops:
marcowong1011
土星會員

文章hkmtrhah » 2010-02-20, 19:35

KeroChu 寫:仲可以走堂 :oops:

你好打極有限
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章Frenchfriezz » 2010-02-20, 22:10

hkmtrhah 寫:你好打極有限

算啦,呢種work load計算方法只有小學雞/低form雞先會咁做
先唔好講AL果班人,單係而家NSS做一份通識project都足以做死人啦 :roll:

我仲有大大份VA功課未掂過,其他written work番到去先慢慢拆解 :D
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章chungcf2006 » 2010-02-20, 22:12

KeroChu 寫:
lotsz 寫:

出席率唔夠80%會肥架

do re me fa 4樣 :P
未放假已經搞掂 :)
圖檔
頭像
chungcf2006
土星會員

文章b_kevin_e » 2010-02-21, 13:17

chungcf2006 寫:
KeroChu 寫:
lotsz 寫:

出席率唔夠80%會肥架

do re me fa 4樣 :P
未放假已經搞掂 :)

搞錯,我6樣
而家仲有do re me 3樣未做
最hihi都係呢3樣全部都係麻煩野黎(一份bk report一份實用文一份weekly writing) :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章johnwong32000 » 2010-02-21, 14:26

我淨係知我份AS yr 1996-1999未做晒,聽日返學,唔知點算。
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章kirisame » 2010-02-21, 16:33

無功課 :P
不過一番到去就要mock咁解 :oops:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章Frenchfriezz » 2010-02-22, 00:59

kirisame 寫:無功課 :P

我番多三日先考mock,而家仲同幅死人畫搏鬥緊 :P
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章bananasims » 2010-02-22, 01:36

我間學校,Form 5 返學第一日就係 Last Day
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章kirisame » 2010-02-22, 21:43

Frenchfriezz 寫:
kirisame 寫:無功課 :P

我番多三日先考mock,而家仲同幅死人畫搏鬥緊 :P

VA coursework:mrgreen:
我年假入面趕CIT project都超辛苦 :oops:
好在交左,遲D再慢慢汁
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章KeroChu » 2010-02-24, 18:50

Frenchfriezz 寫:
hkmtrhah 寫:你好打極有限

算啦,呢種work load計算方法只有小學雞/低form雞先會咁做
先唔好講AL果班人,單係而家NSS做一份通識project都足以做死人啦 :roll:

我仲有大大份VA功課未掂過,其他written work番到去先慢慢拆解 :D

份份都係400(Or Above)字既Book Report,仲有D啊Sir Miss俾埋D假期功課係十幾張工作紙釘埋一齊既功課
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章bananasims » 2010-02-24, 20:00

阿 sir 阿 miss 改成四十幾次十幾張工作紙釘埋一齊既功課,睇你地啲腦殘 book report 又唔洗時間既…(book report 十個有八篇都係黎黎去去 interesting, exciting, recommend my friends to read,好啲咪 brilliant, marvelous)
出去食餐好既,照顧下個仔,玩下遊戲機唔好?

喇沙有啲老師一樣功課都唔比,作文打個 tick 求其寫個零位既分數就當改完,知足下啦…
我唔鐘意做功課,不過我唔會怨老師出咁多功課
bananasims
太陽會員

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客