好憎學校 d 電腦課程

老師壞話,同學趣事。
版面規則
  • 本版面之討論範圍包括校園生活、各類與學術相關之公開考試、學制、升學、學術研究。

Re: 好憎學校 d 電腦課程

文章KeroChu » 2009-09-14, 08:07

哈哈,我依家既HTML功力已經得翻小學既15%-20%左右。
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-09-14, 23:44

kerochu 寫:哈哈,我依家既HTML功力已經得翻小學既15%-20%左右。

我腦力好少少,不過多數係用 CSS 整網頁,所以唔會多用本身 HTML 有既 label。
同埋我而家已經係改用 XHTML 1.1 做標準。 :oops:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-09-15, 00:07

hkmtrhah 寫:
kerochu 寫:哈哈,我依家既HTML功力已經得翻小學既15%-20%左右。

我腦力好少少,不過多數係用 CSS 整網頁,所以唔會多用本身 HTML 有既 label。
同埋我而家已經係改用 XHTML 1.1 做標準。 :oops:

我嘅 HTML 功力幾乎冇晒,明明寫緊 HTML 4 都會加晒啲 <br /> <hr /> 落去,掟落 W3C Markup Validation 都睇唔識唔知錯咗啲乜 :oops: :oops: :oops:

另外,由於已經慣晒寫 XHTML 1.0 Strict,凡睇親書見到教埋人用 <B></B>、<P> 呢啲史前時期嘅 tags 嘅話就會想打爆佢(例如我學校用緊嗰本)。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-09-15, 00:26

大大師兄 寫:
hkmtrhah 寫:

我嘅 HTML 功力幾乎冇晒,明明寫緊 HTML 4 都會加晒啲 <br /> <hr /> 落去,掟落 W3C Markup Validation 都睇唔識唔知錯咗啲乜 :oops: :oops: :oops:

另外,由於已經慣晒寫 XHTML 1.0 Strict,凡睇親書見到教埋人用 <B></B>、<P> 呢啲史前時期嘅 tags 嘅話就會想打爆佢(例如我學校用緊嗰本)。

我都係 圖檔 圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章Freeman » 2009-09-15, 00:51

hkmtrhah 寫:
大大師兄 寫:
hkmtrhah 寫:

我都係 圖檔 圖檔

學校用唔到Firefox, 迫我用IE6/7, 搞到我晒無心機 :evil:
Freeman
地球會員

上一頁

回到 [C2] 校園學術

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客