Hugoago 遊戲心得

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

Hugoago 遊戲心得

文章Hugoago » 2009-05-24, 11:20

現今工作的薪酬是否還沒足夠呢?只要你有一技之長,你也可以賺到不少的金錢!

吉他篇:
圖檔
吉他於任何公眾地方也可以以賺小費來彈奏,而且賺到的錢也不少!
我建議在公園演奏,因為公園比較多人,而且附近設施較好.

圖檔
你看!賺到的錢比工作還要多呢!!! (當然技能等級要比較高!)

圖檔
方法: 1. 首先將吉他放入"隨身清單" (拖曳吉他放入) (如箭頭示)
2. 點選吉他再選擇"為賺小費而彈奏",即可 (紅方框示)
Hugoago

Re: Hugoago 遊戲心得

文章Hugoago » 2009-05-25, 19:53

想拍一些教學短片,要顯示用家畫面嗎??以下只要三步就得:
圖檔
1.按"選項..."
2.按"影片擷取" (箭頭所示按鈕)
3.於紅框位置選擇"開啓"即可

:lol: Wish it could help you!
Hugoago

文章bteonnsg » 2009-05-28, 16:21

其實寫作技能高嘅話寫完本書D版稅賺死你 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-05-28, 16:22

賣魚賣農作物仲賺
種搖錢樹,每個六百幾蚊 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Hugoago » 2009-05-28, 18:28

You are playing a non-final, unauthorized copy of The Sims 3. Purchasing and registering an official copy of The Sims 3 will entitle you to benefits including access to an entirely new game town called Riverview, 1000 SimPoints which can be redeemed for game objects in The Sims 3 Store, and access to The Sims 3 Exchange.

睇黎要支持正版啦 - -"
Hugoago

文章bananasims » 2009-05-28, 18:37

我一定支持正版,至少一定要玩下個 Riverview 同埋傳說中消失既城市(唔知 EA 係咪吹水 :)
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-05-28, 20:27

啱啱去左墳場

執到一舊唔記得左咩名嘅石,仲執到棵死亡花
bteonnsg
地球會員

文章bananasims » 2009-05-28, 20:44

死亡花永遠都有
住喺我個鎮既人可以黎我屋企收成 :mrgreen:
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-05-28, 20:48

我想知有冇d地係好大塊ga....
我覺得塊塊都好似好細咁..
我哥間遲早起到變摩天大樓....(已經有4層 仲層層都擴建緊 遲早填埋個水池..)
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2009-05-28, 20:49

蘭德古格離嗰間
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-05-28, 20:56

我遲D諗住發展埋3樓4樓(其實原本就有,不過只係用左嚟做閣樓啫),原本地下果層拆左去嚟種野同做水池
不過我間屋花園夠大,有排都未用晒種野D位 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-05-28, 21:01

bananasims 寫:蘭德古格離嗰間

哥間有人住緊冇得搬入去 :cry:
頭像
人仔
金星會員

文章bananasims » 2009-05-28, 21:02

蘭德古嗰離有塊地無人住架喎
bananasims
太陽會員

文章bteonnsg » 2009-05-28, 21:04

人仔 寫:

編輯城鎮->趕果家人走/剷平用地(好似係)

其實編輯城鎮係無得咁用架

正確應該係入果家人->搬屋,搬咩都得,理得佢咩

話說我一次保險都未攞過,一次大約幾多架?

P.S.聽日帶個足球機去墳場開枱XD
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-05-28, 21:08

bteonnsg 寫:
人仔 寫:

編輯城鎮->趕果家人走/剷平用地(好似係)

其實編輯城鎮係無得咁用架

正確應該係入果家人->搬屋,搬咩都得,理得佢咩

話說我一次保險都未攞過,一次大約幾多架?

P.S.聽日帶個足球機去墳場開枱XD

保險睇情況ga
我哥次燒左個爐 佢保返唔知100幾定400幾比我

入佢哥間屋用佢個電話話搬屋?
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-05-28, 21:10

又係嘅,現實都係越貴嘅野賠到越多啦
另外我想知道有咩方法可以令到影相顯示到個界面?
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-05-28, 21:30

bteonnsg 寫:又係嘅,現實都係越貴嘅野賠到越多啦

viewtopic.php?f=8&t=9708
頭像
人仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-05-28, 22:53

人仔 寫:
bteonnsg 寫:又係嘅,現實都係越貴嘅野賠到越多啦

viewtopic.php?f=8&t=9708

拍片=/=影相
bteonnsg
地球會員

文章bteonnsg » 2009-05-29, 18:54

bananasims 寫:蘭德古嗰離有塊地無人住架喎

話時話原來我搬左帕羅佢地去呢度
bteonnsg
地球會員

文章人仔 » 2009-05-29, 19:24

我都準備搬 :twisted:
頭像
人仔
金星會員

下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列