EA 對網上流傳所謂的The Sims 3盜版解釋 [ 流出版小左條村 ]

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

EA 對網上流傳所謂的The Sims 3盜版解釋 [ 流出版小左條村 ]

文章ngan881 » 2009-05-24, 00:20

In perhaps a case of life imitating art, a pirated copy of "The Sims 3" has already been leaked on several file-sharing Web sites two weeks before the game's launch.
可能因為這是一部模擬人生的作品(?), 一批「模擬市民3」的偷步盜版在正式遊戲推出前兩星期,已經流出在不少檔案交流的網站上了。

EA said the pirated version "is a buggy, pre-final" version of the game.
EA解釋說,這個偷步盜版是「一個有問題, 未落實」的遊戲版本。

"It's not the full game. Half of the world — an entire second city — is missing," said spokeswoman Holly Rockwood in a statement.
「這只不是一個完整的版本。半個模擬世界—第二個完整的城市—被遺漏了。」Holly Rockwood 在一篇聲明中說道。

Electronic Arts has announced it is publishing "The Sims 3" without restrictive anti-piracy software known as DRM, a form of copy protection that requires online authentication.
EA 宣佈快將推出的「模擬市民3」並不含反盜版軟件,也就是所謂的DRM,並不需要線上的確認程序來玩遊戲。
最後由 ngan881 於 2009-05-24, 02:06 編輯,總共編輯了 1 次。
ngan881

Re: EA 對網上流傳的所謂的The Sims 3盜版解釋

文章bananasims » 2009-05-24, 00:52

反正我下載都係試玩,我一定支持正版 ;)
之前仲猶豫緊買唔買好,因為驚佢變第個 SCS
不過玩完之後,覺得一定買 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: EA 對網上流傳的所謂的The Sims 3盜版解釋

文章bteonnsg » 2009-05-24, 01:56

依加寫定堆料,之後正式版咪玩得仲快上手囉

不過正式版出左咪又係有人放種[sosad]
bteonnsg
地球會員

文章ngan881 » 2009-05-24, 02:05

我都係睇情況先決定買唔買正版 =.=
因為經過 1, 2代無限新資料片洗禮
我都係好好考慮下-,-
ngan881

Re: EA 對網上流傳所謂的The Sims 3盜版解釋 [ 流出版小左條村 ]

文章安娜琪 » 2009-05-24, 04:56

我會等Mac版出先考慮買正版...不過唔知The Sims 3支唔支持只有integrated graphics嘅 Macbook (我係Santa Rosa第一代)?
富蘭克林曾言,哪裡有自由哪裡就是我的祖國。沒有自由沒有自主,只有奴役的土地和國家,這國家的意義到底何在?難道國家存在的目的就是找些人在我們頭上作威作福,請人來當我們的奴隸主,讓他們把我們統治得閉聲閉氣,我們真的那麼下賤嗎?

中國並非民族國家。因此華人民族主義者當中,不認同共產黨,"中國式社會主義"和獨裁政權的"愛國者",所愛的"中國",只是一個追求在華夏土地上,出現一個公義及人權受民主跟法治保障的華人民族國家的理想。
頭像
安娜琪
土星會員

Re: EA 對網上流傳所謂的The Sims 3盜版解釋 [ 流出版小左條村 ]

文章bananasims » 2009-05-24, 09:14

其實,傳說中既鎮咪就係嗰個 Riverview,EA 亂作野 :oops:
Infinite Sims 係話呢個鎮係上網下載

安娜琪 寫:我會等Mac版出先考慮買正版...不過唔知The Sims 3支唔支持只有integrated graphics嘅 Macbook (我係Santa Rosa第一代)?

Mac 同 PC 同步推出 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-05-24, 11:03

EA 宣佈快將推出的「模擬市民3」並不含反盜版軟件,也就是所謂的DRM,並不需要線上的確認程序來玩遊戲。

EA唔安反盜..?諗住由d人玩盜版- -?真係唔係好明EA想點 難道想學M$咁d人玩到去買正版 :o (到時有錢又唔太貴我都想買)
頭像
人仔
金星會員

文章szehim2009 » 2009-05-24, 11:23

半個模擬世界—第二個完整的城市—被遺漏了 :?:
szehim2009
土星會員

文章efilm » 2009-05-24, 12:28

諗死而家放出來呢個都唔係 Golden Master

人仔 寫:

EA唔安反盜..?諗住由d人玩盜版- -?真係唔係好明EA想點 難道想學M$咁d人玩到去買正版 :o (到時有錢又唔太貴我都想買)

而家興 DRM-free :D
不過點解而家放出來的 sims 3 又會有 DRM?
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
efilm
地球會員

文章Hugoago » 2009-05-24, 14:40

我都想買,但買番黎又好似重複左,浪費金錢...
(但唔知上網功能使唔使正版)
Hugoago

文章bananasims » 2009-05-24, 14:42

Hugoago 寫:我都想買,但買番黎又好似重複左,浪費金錢...
(但唔知上網功能使唔使正版)

梗係要 :roll:
支持正版啦
bananasims
太陽會員

文章Hugoago » 2009-05-24, 14:49

:lol: 你買左我問下你有乜唔同再決定!
Hugoago

文章bteonnsg » 2009-05-24, 18:08

bananasims 寫:其實,傳說中既鎮咪就係嗰個 Riverview,EA 亂作野 :oops:
Infinite Sims 係話呢個鎮係上網下載

安娜琪 寫:我會等Mac版出先考慮買正版...不過唔知The Sims 3支唔支持只有integrated graphics嘅 Macbook (我係Santa Rosa第一代)?

Mac 同 PC 同步推出 :oops:

差D比佢FAKE左,原來上網DL嘅...
bteonnsg
地球會員

文章Frenchfriezz » 2009-05-25, 04:16

但係EAA Games竟然無聊到claim youtube片既版權囉,我段intro俾佢disable左 :o
有人玩名玩出火,最後由玩名演變成為玩命
作為花生精嘅我,個心自然涼到震
頭像
Frenchfriezz
火星會員

文章安娜琪 » 2009-05-25, 07:28

Frenchfriezz 寫:但係EAA Games竟然無聊到claim youtube片既版權囉,我段intro俾佢disable左 :o

係咪"Video blocked in some countries"?

d涼宮片又係咁失驚無神比人block晒...
:cry:
富蘭克林曾言,哪裡有自由哪裡就是我的祖國。沒有自由沒有自主,只有奴役的土地和國家,這國家的意義到底何在?難道國家存在的目的就是找些人在我們頭上作威作福,請人來當我們的奴隸主,讓他們把我們統治得閉聲閉氣,我們真的那麼下賤嗎?

中國並非民族國家。因此華人民族主義者當中,不認同共產黨,"中國式社會主義"和獨裁政權的"愛國者",所愛的"中國",只是一個追求在華夏土地上,出現一個公義及人權受民主跟法治保障的華人民族國家的理想。
頭像
安娜琪
土星會員

文章bananasims » 2009-05-25, 09:56

安娜琪 寫:
Frenchfriezz 寫:但係EAA Games竟然無聊到claim youtube片既版權囉,我段intro俾佢disable左 :o

係咪"Video blocked in some countries"?

應該係好似 GTA IV 咁樣,唔比你上傳 intro 片
Take 2 Interactive 對 GTA IV 啲片仲賤,連 cutscene 都唔比
bananasims
太陽會員

文章安娜琪 » 2009-05-25, 13:57

bananasims 寫:
安娜琪 寫:

應該係好似 GTA IV 咁樣,唔比你上傳 intro 片
Take 2 Interactive 對 GTA IV 啲片仲賤,連 cutscene 都唔比

有無其他可上載720p HD片(無quality loss)嘅網站(大陸*為佳)介紹?

*大陸唔會block有"版權問題"嘅片,只會和諧"政治不正確"嘅內容。

頭像
安娜琪
土星會員

文章alexlo1209 » 2009-05-25, 20:25

等我仲係度諗而家有得下載既sims係真定係假
不過出左正版sims我諗我都可能未必買 :?
萬一再出資料片我咪屙拔甩?
我真係冇咁多錢去買-3-||
alexlo1209

文章Freeman » 2009-05-28, 13:07

又有搞作 :o
圖檔
Freeman
地球會員

文章人仔 » 2009-05-28, 13:29

做咩我見唔到呢頁ge..
頭像
人仔
金星會員

下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 35 位訪客