幣家伙

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

幣家伙

文章wanmonnie » 2007-01-15, 13:54

我成日同一隻叫百特既自來狗玩,玩到咁上吓
電腦問我收吾收養佢,咁我咪收養佢囉,我仲比我
朋友睇我新收養既狗,點知佢問我仲咩養隻狼喺屋企,
而家點都整吾走佢,佢會吾會咬我同我個仔架,點先可以
整走佢呀?
wanmonnie

Re: [模擬市民2討論]幣家伙

文章bananasims » 2007-01-15, 15:03

下…
百特係狼中之王(今日先玩完),佢可以咬你令你變做狼人

你可以用超級秘技:Shift + 狼,咁 Make Unseletable,之後再 Shift + 狼,Force Error,Delete,搞掂。
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Kutar » 2007-01-15, 17:06

bananasims 寫:下…
百特係狼中之王(今日先玩完),佢可以咬你令你變做狼人

你可以用超級秘技:Shift + 狼,咁 Make Unseletable,之後再 Shift + 狼,Force Error,Delete,搞掂。

以上方法下次再入屋佢仍然會係到

如果係我會整死佢,之後將佢個墓搬去第二到,
再產埋果塊地,咁就可以完整搞掂(未經測試)

又或者用simpe, 將佢所屬家庭改左佢,咁就可以唔係你個家庭囉(都未經測試)
IUJ
Kutar
土星會員

文章wanmonnie » 2007-01-16, 13:46

什麼方法都用過,佢都會出現,不過直到而家佢都未咬過我地,
而且一有狼出現佢都會趕走D狼保護我地,其實佢暫時來講,
都ok呀,多謝各位. :D
wanmonnie

Re: 幣家伙

文章Didi » 2009-06-17, 00:16

咁e+都唔洗整走佢呀...保護你地...
Didi

Re: 幣家伙

文章leofok » 2009-06-18, 06:49

基本上狼狗種個Game都會分類做狼, 但係只有藍黑色無得收養個幾隻會成為王(雙眼發光)
leofok

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 133 位訪客