請求各位幫我解答一下>,<頭都痛埋>,<

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

請求各位幫我解答一下>,<頭都痛埋>,<

文章Luvl0ng » 2014-02-21, 15:44

我裝哂模擬市民3既所有資料片架啦
1) 但我玩天堂島 佢地圖既設施我發覺佢唔會自動幫我裝齊(倒如夜店人生既舞廳公寓、異能新世紀既 練金術售賣店 ......等等 ,仲有職業占卜師既工作地點占卜蓬車我搵極都搵唔到,同埋地鐵個d好正,直情搵唔到去起,我頭都痛埋 :cry:

2) 仲有個未來世界點樣去到架? 要等電腦隨機?

求解答兩個問題 萬分感激>,< :cry: :cry: :cry:

可能問呢d低級問題有d蠢 :(
Luvl0ng
天王星會員

Re: 請求各位幫我解答一下>,<頭都痛埋>,<

文章KeroChu » 2014-02-21, 17:09

1) 要自己起,至於點起要睇網上其他既教學,呢度一言難盡
2) 一開新Save既時候個地圖就會隨機出現一個Time Portal(中文唔知喺乜,但喺就喺呢舊嘢)
http://www.cdkeyvast.com/images/upload/ ... ture-2.jpg

有個Option俾個人仔簡,簡完之後有個Emit Relevart會走出俾舊嘢你,之後就可以去未來世界
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章Managzium » 2014-02-21, 17:19

KeroChu 寫:1) 要自己起,至於點起要睇網上其他既教學,呢度一言難盡
2) 一開新Save既時候個地圖就會隨機出現一個Time Portal(中文唔知喺乜,但喺就喺呢舊嘢)
http://www.cdkeyvast.com/images/upload/ ... ture-2.jpg

有個Option俾個人仔簡,簡完之後有個Emit Relevart會走出俾舊嘢你,之後就可以去未來世界

2)其實時光機可以自己喺F2度買,唔一定要搵(個分類我唔記得係乜,但係我記得係好騎呢,搵咗勁耐先搵到)
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章KeroChu » 2014-02-21, 17:34

Managzium 寫:
KeroChu 寫:1) 要自己起,至於點起要睇網上其他既教學,呢度一言難盡

2)其實時光機可以自己喺F2度買,唔一定要搵(個分類我唔記得係乜,但係我記得係好騎呢,搵咗勁耐先搵到)

其實喺Transport果版就有,要禁Misc.果頁先有
頭像
KeroChu
地球會員

文章Managzium » 2014-02-21, 18:59

KeroChu 寫:
Managzium 寫:

其實喺Transport果版就有,要禁Misc.果頁先有

而家部機玩唔到SIMS- -
未得閒整
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章Luvl0ng » 2014-02-21, 20:16

thank you 你地啊 :P

大部份設施都可以編輯城鎮搵到啦!

但占卜蓬車同地鐵真係搵唔到,應該收埋左係邊呢???

Thanks !!!!
Luvl0ng
天王星會員

文章KeroChu » 2014-02-21, 20:39

Luvl0ng 寫:thank you 你地啊 :P

大部份設施都可以編輯城鎮搵到啦!

但占卜蓬車同地鐵真係搵唔到,應該收埋左係邊呢???

Thanks !!!!

地鐵站喺F3 -> 公眾用地 -> 公眾物品到應該有
占卜篷車應該要喺Debug Menu到搵,點樣開Debug Menu喺我地個網到有講(好似喺)
頭像
KeroChu
地球會員

文章Luvl0ng » 2014-02-21, 21:28

超級秘技個度啊?點解要開秘技裝既?佢隻game應該會有呢樣架?@.@
Luvl0ng
天王星會員

文章Luvl0ng » 2014-02-22, 00:14

我已全找到啦 你們真的好棒^.^
Luvl0ng
天王星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 23 位訪客