Island Paradise 討論區

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

Re: Island Paradise 討論區

文章bananasims » 2013-06-26, 23:29

如果我隻船泊咗去公海但係個人要返工的話,佢會瞬間轉移去陸地再坐共乘車 :oops:

感覺上隻資料片無乜嘢好寫
好似可以寫
- 船屋
- 渡假村
-- 訪客
-- 管理
- 救生員
- 潛水
- 美人魚
- 海底物種
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章Managzium » 2013-06-26, 23:50

bananasims 寫:如果我隻船泊咗去公海但係個人要返工的話,佢會瞬間轉移去陸地再坐共乘車 :oops:

感覺上隻資料片無乜嘢好寫
好似可以寫
- 船屋
- 渡假村
-- 訪客
-- 管理
- 救生員
- 潛水
- 美人魚
- 海底物種

所以你都見我冇乜點寫嘢...
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章mepo826 » 2013-06-27, 10:45

可以寫下探索海底D兔子洞同新增共廁嘿咻=_,=, 同買多間屋

話時話我覺得住左船屋之後, 返工返學超麻煩, 一係就搭船返陸地再搭車去, 但一定遲到, 所以係我自己間屋同成個社區都加左駱馬 8-) , 不過我應該重會係陸地買多間屋

有冇人知點先可以自己整船屋, 我覺得D船屋好細
mepo826
天王星會員

文章IMMIO » 2013-06-27, 14:23

唔知大家遇到人魚多唔多次呢?
我玩左1日,今日先遇到一次!!
仲要係一條好衰樣既邪惡男人魚!! :oops:
IMMIO
木星會員

文章mepo826 » 2013-06-27, 14:34

第一次水肺潛水已經見到, 係岩礁到, 叫崔金X, 都唔知係咪韓國人黎GA 8-)
mepo826
天王星會員

文章IMMIO » 2013-06-27, 16:01

終於都知點變成人魚啦!

1.人類體質
2.遇到人魚
3.跟人魚聊"XXX魚尾"
4.從人魚得到"人魚海帶" (查看背包會發現你會得到一個"發光人魚海帶")
5.吃下"人魚海帶"
6.變成人魚後去"照鏡"可改變"[color=#80BF00]貝殼Bar"及"魚鱗"顏色![/color]

P.S
1.我尋日好低能咁儲左25000,買左"人魚海帶",但因當時係巫師體質,所以食左變唔成人魚!!
頭先我轉左做人類體質,即刻變到! :mrgreen:

2.人魚海帶並非一般能採摘既海帶,一定要跟人魚聊"XXX魚尾"(sorry忘記左名稱),就可以得到!! :D
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
最後由 IMMIO 於 2013-06-28, 21:02 編輯,總共編輯了 4 次。
IMMIO
木星會員

文章IMMIO » 2013-06-27, 16:07

mepo826 寫:第一次水肺潛水已經見到, 係岩礁到, 叫崔金X, 都唔知係咪韓國人黎GA 8-)

我啱啱又係撞到里個!
IMMIO
木星會員

文章mepo826 » 2013-06-28, 12:31

琴晚玩戈陣超多水鬼LOR= =, 而且有時一去探索海底洞穴戈人就會自動跳去最近GE陸地戈到, 唔知係咪BUG, 唔係次次都係咁, 係一時時, 同埋D地圖碎片唔知係邊到先搵到, E+先得一塊

[玩到人魚洞窟]
mepo826
天王星會員

文章Managzium » 2013-06-28, 22:46

唔駛錢呀!!
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

文章IMMIO » 2013-06-28, 23:42

Managzium 寫:唔駛錢呀!!

係Bug定點架? :o
IMMIO
木星會員

文章ssd21345 » 2013-06-29, 15:53

IMMIO 寫:

唔係bug
因為癈左好久所以免費(電話--->做渡假屋老版----按tick)
bananasims食banana啦--->不准看
頭像
ssd21345
木星會員

文章Managzium » 2013-06-30, 02:33

ssd21345 寫:
IMMIO 寫:

唔係bug
因為癈左好久所以免費(電話--->做渡假屋老版----按tick)

邊有咁複雜?
我一撳就係喇
Managzium
火星會員

文章ssd21345 » 2013-06-30, 11:31

Managzium 寫:
ssd21345 寫:
IMMIO 寫:

唔係bug

邊有咁複雜?
我一撳就係喇

頭像
ssd21345
木星會員

文章ssd21345 » 2013-06-30, 12:46

渡假村提升質素的條件:
泳池.
自助餐多元化
池泮酒吧.
池泮酒吧的酒要有特式
熱水俗
加氯泳池
健身器才
近海
多d樹.
早午晚深夜都要有員工.
價錢合理.

最後由 ssd21345 於 2013-06-30, 15:02 編輯,總共編輯了 2 次。
頭像
ssd21345
木星會員

文章yuenhc » 2013-06-30, 13:24

靈巧發現新野
引擎速度<---相信不用說都知什麼
霧角<---似是響鳴
自動駕駛<---同自動導航差不多(但他不能幫你拍碼頭)
最後由 yuenhc 於 2013-06-30, 18:35 編輯,總共編輯了 1 次。
yuenhc
天王星會員

文章ssd21345 » 2013-06-30, 17:00

4star.... :D
頭像
ssd21345
木星會員

文章IMMIO » 2013-06-30, 20:13

海中喪屍!!
令我諗起一套舊片"Land of the Dead"
個班喪屍識過海!! :mrgreen:

SIms Zombie.jpg
IMMIO
木星會員

文章Managzium » 2013-06-30, 23:45

ssd21345 寫:4star.... :D

要5星唔難,我都兩2間5星1間4星2間3星
Managzium
火星會員

文章ssd21345 » 2013-07-01, 08:16

冇得水肺潛水
機太廢
等星三/五有大d電腦枱然後搬個部電腦岀來 :evil:
頭像
ssd21345
木星會員

文章ssd21345 » 2013-07-01, 08:18

Managzium 寫:
ssd21345 寫:4star.... :D

要5星唔難,我都兩2間5星1間4星2間3星

只要地大錢多近海
頭像
ssd21345
木星會員

上一頁下一頁

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客