家庭成員的老婆、小孩可否設為不可控制(只有自由意志)?

全球最暢銷遊戲-模擬市民討論區。[I-Circle 模擬市民網]
版面規則
  • I-Circle 模擬市民網也有模擬市民 3 的教學以及解決問題的方法。
  • 如果文章有相關的子版面,需到該子版面發表而非在本版面。

家庭成員的老婆、小孩可否設為不可控制(只有自由意志)?

文章jacky123 » 2013-03-30, 09:37

大家好。小弟玩SIMS都很久了,都是斷斷續續的。每次結婚生子後就要點NPC點到頭昏腦脹。請問有沒有方法令遷入的老婆及生了的小孩變成自由意志,完成控制不到他們呢?一人演4角真的好辛苦。
jacky123
天王星會員

Re: 家庭成員的老婆、小孩可否設為不可控制(只有自由意志)?

文章bananasims » 2013-03-30, 11:27

暫時未有可能…除非離婚 :oops:
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

Re: 家庭成員的老婆、小孩可否設為不可控制(只有自由意志)?

文章Managzium » 2013-03-31, 02:34

冇難度,小弟一早就搞掂呢個問題了~_~
1.結婚
2.配偶會搬入
3.用配偶身份搬家(記得TICK踢出)
4.成個家得番你一個
如果你想一齊住但係又唔想控制架話,請做埋以下步驟
5.搵配偶做室友(呢個要裝咗大學生活先做到)

到時你鍾意生夠一打都得,因為你都唔駛照顧佢地,全部交俾配偶搞(我講緊唔係住同一間屋,一打細路同你住埋一間屋你會想入青山)
我喺YouTube上的影片:
http://www.youtube.com/user/uzijjkk/vid ... rid&view=0
Facebook都有片,要ADD咗先睇到,要ADD嘅話就PM我啦^^
Managzium
火星會員

回到 [A1] 模擬市民系列

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客